- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
НЛБ Тутунска според мене.
Зш Охридска банка ?Охридска банка
kaj e za devizi 7% koja banka ???За девизи е 7%, а за денари е 9-10%
Каква такса бе :nesvest:??? Дај кажи точно колку е таксата за месец да не испадне и ја да бидам во минус :jaj: Све им е*ам што не кажуваат на почеток за вакви работи.:costumed2 Денеска бев до комерцијална банка за да си побарам извештај за парите што ми беа орочени овој месец до 10-ти и да внесам уште пари и после да си ги продолжам на уште три месеци арно ама таа на шалтер ми кажува дека сум бил во минус и не можам да внесам пари :nesvest: Секој месец ми земале по 20 денари такса па морав да си платам такса за да можам да внесам пари и да ги иповлечам.
Бев денеска во тутунска банка прашав не се плака такси и др, работи само ти растат парите ако ти се орочени.
Три пати сум бил денеска во комерицијанла банка само заради десет денари што морало да внесам на сметка за да можеле да ми ја деактвираат сметката за понатаму секој месец да не требало да плакам по 20 денари
Јас не можам да сватам орочуваш пари за 20 денари да земаш месечно и секој месец 20 денари да плакаш месечно за такса...не се салам лол
Така да најдобра банка е Тутунска банка 1000% не ви земаат таму ниту денар ако ти се орочени парите :salut:
20 денари секој месец земале тоа нешто ново било ми кажуваја ме убедуваја дека во сите банки било исто тоа дека не било многу во месецот да ми земаат 20 денари.... не сакаја да ми ги дадат парите морав да платам 80 и нешто денари за 3 месеци и после од кога платив не сакаја пак да ми ги дадат парите ми кажуваја за некоја камата на крајот од месецот се плакала ...па едвај некако ги повлеков откако ме изнервираја скроз ...затоа сега денар нема да видат одмене се пререфрлив и орочив во тутунска банкаКаква такса бе :nesvest:??? Дај кажи точно колку е таксата за месец да не испадне и ја да бидам во минус :jaj: Све им е*ам што не кажуваат на почеток за вакви работи.
Тие пари се за тансакционата сметка што ти е отворена и не се 20 ден туку 8.5 ако не се лажам, не ти објасниле убаво на шалтер оти ( извинете без навреда ) многу се ГЛУПИ. Иначе најдобра опција во КБ им е отворен штеден влог, но како што реков вработените на шалтер се необучени и можат да направат крупни грешки.:costumed2 Денеска бев до комерцијална банка за да си побарам извештај за парите што ми беа орочени овој месец до 10-ти и да внесам уште пари и после да си ги продолжам на уште три месеци арно ама таа на шалтер ми кажува дека сум бил во минус и не можам да внесам пари :nesvest: Секој месец ми земале по 20 денари такса па морав да си платам такса за да можам да внесам пари и да ги иповлечам.
Кога се 8.5 тогаш зошто сум бил во минус околу 80/90 денари за време од три месеци...оти пред три месеци не сум бил во минус и зошто послем тие три месеци кога сакав да внесам и продолжам ми кажуваат дека сум во минус и дека секој месец ке требало да плакам по 20 денари....ова значи дека комерцијална банка си игра како што сака со сите нас или пак не кради... ?Тие пари се за тансакционата сметка што ти е отворена и не се 20 ден туку 8.5 ако не се лажам, не ти објасниле убаво на шалтер оти ( извинете без навреда ) многу се ГЛУПИ. Иначе најдобра опција во КБ им е отворен штеден влог, но како што реков вработените на шалтер се необучени и можат да направат крупни грешки.
Затоа што се глупи на шалтер, има цаки во програмот, мене ми се случуваше да ми урачунуваат пребивање н камата ми зимаа некои си 50 до 100 денари месечно, и сега секогаш кога идам да си ја земам каматата им велам преку друга маска да идат и нема пребивање на камата. Најдобро иди во главната банка и распрашај се убаво зашто и како, ке почнат да те муваат, побарај некој што зане подобро, главната благајничка ( шефица ) Билјана се вика, прави се мутав до детал нека ти објаснат зашто е така. Најголемиот проблем во КБ е необучените на шалтер, секогаш кога идам прават грешки некои, кога ќе ги увидам им кажувам, испаѓа дека повеќе од нив знам поѓаволите.Кога се 8.5 тогаш зошто сум бил во минус околу 80/90 денари за време од три месеци...оти пред три месеци не сум бил во минус и зошто послем тие три месеци кога сакав да внесам и продолжам ми кажуваат дека сум во минус и дека секој месец ке требало да плакам по 20 денари....ова значи дека комерцијална банка си игра како што сака со сите нас или пак не кради... ?
Друже јас не сум од тие да одам да се расправам за 20 денари со некоја манекенка на шалтер или во канцеларија условите се тие не ми одговара и затоа се префрлив во тутунска банка пред да ги орочам ги прашав и ми кажаја дека 100% кајнив не е така па ке видиме понатаму како ке биде значи не сум бил единствен што го изиграле на тој начинЗатоа што се глупи на шалтер, има цаки во програмот, мене ми се случуваше да ми урачунуваат пребивање н камата ми зимаа некои си 50 до 100 денари месечно, и сега секогаш кога идам да си ја земам каматата им велам преку друга маска да идат и нема пребивање на камата. Најдобро иди во главната банка и распрашај се убаво зашто и како, ке почнат да те муваат, побарај некој што зане подобро, главната благајничка ( шефица ) Билјана се вика, прави се мутав до детал нека ти објаснат зашто е така. Најголемиот проблем во КБ е необучените на шалтер, секогаш кога идам прават грешки некои, кога ќе ги увидам им кажувам, испаѓа дека повеќе од нив знам поѓаволите.
Najobuceni se, plus se clenka na Societe General.Зш Охридска банка ?