Солун е Ваш, Скопје е Наше.

Dejan];2428446 напиша:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ајде и ти со нив гитла на Јупитер... какви смрдежи има во оваа наша мила на напатена Македонија... аххххх

репликава за мене беше бе?
Иначе, бев саркастичен.

aко не си дел од ова позерско-кариеристичка-политичко-шлепачка-одродна сурија нема потреба да ме праќаш на клиники и да ми одредуваш дијагнози.
Ако си, бујрум кога ќе дојде денот да кревате “револуција’’ ќе ти кажам и тебе и на тие меѓу цртиците што ги наведов горе. Сите ќе фатиме место на клиника заедно.

имаш и нешто од психопат - тежок случај.
BTW - Смени го тоа Итар смешно делува покрај твоето писание.

Ова беше еден од слоганите на организаторите на денешниот протест на плоштадот Слобода, во која провееа СДСМ рециклираните кадри, кои денеска се во во фаза на прање, нешто слично на бело прање.

Што видовме на едно место ?

Ги видовме сите политичари кои глумеа опозит на СДСМ, кои глумеа некои независни експерти:

1.Слаѓана Тасева, која живеела во диктатура а инаку добро нашминкана, добро облечена, испод просечен интелект која во нормално опшество подалеку од чистачка на автобуска постојка не би стигнала.
2. Трифун Костовски кој благодарение на неговата позиција неговиот син го доби диското на плоштадот и кој дозволи плоштадот да му го заградат со тенекии.
3. Владо Бучковски, шета со своето дето од втората жена, односно секретарка која ја фати во времето додека снимаше спотови со децата од својата прва жена.
4. Љубомир Данилов Фрчковски, такозвана легенда во интелектуалното проституирање, каде во негово време на истиот тој плоштад на околните згради по негова наредба имавме снајпери, а по наредба на врховниот командант Киро Глигоров воена полиција во боева готовност во домот на АРМ.
5. Ѓунер Исмаил, во нормално опшество сигурно би бил питач на истиот плоштад.
6. Геровски, уште една интелектуална проситутка кој пуни џебови пари со плукање по македонскиот национален идентитет и кој е едини кој има таков медиумски простор во диктаторска држава.
6. Владимир Мичлин, НВО активист инаку независен експерт за се и сешто и член на претседателството на СДСМ.

И прво во очи плакатот, Солун е Ваш, Скопје е Наше.
Тоа е плакат кој добро ја отсликува целта на сите овие активности.
Тоа ви е онаа иста игра кога ве делат на букефалци и словени.
Или на антички и проевропски.
Една историска рана, една историска неправда кон Македонскиот народ се користи од самите Македонци за праќање на порака, ние сме за демократија.
Гнасно.

Ова покажа колку беше злоупотребен и минатиот протест, се покажа манипулацијата со независната стидентска иницијатива, која пак е пожелна во секое опшество, се покажа дека СДСМ не мрднал и нема да мрдне ниту милиметар во начинот на практиукување на политиката и почитување на државата.

Се надевам дека архи движењето или како се крстија ќе се огради од оваа политичка комедија на плоштадот Слобода.

Со еден збор кажано мора сите да ги оправдат парите на ,,СОРОС,,или служителите на Вавилонската Курва Европа наши браќа македонци,кој жиивеат и работат во Македонија.Денес беа посилни не ги оставија сми нивните деца како прошлиот пат,да покажат колку се тие домаќини,и колку ние си ги сакаме ,,децата,,Некој што им фалеше беа двата црни вола,
Уште едно прорачанство се остварува

,,ЌЕ ДОЈДЕ ДЕНОТ КОГА ЌЕ СЕ ДЕЛАТ КОЗИТЕ ОД ОВЦИТЕ,,

По некој случај да беше обратно:Да бееше СДС на власт,а некој да организираше вакви протести е тогаш ќе видевте дури како се справува СДС со такви работи.Ако има некој од Струга тој знае.Прашајте Стружанец како изгледа кога седесе расчистува протести.

искочив за да покажам дека безоглед кој и како ќе го искористи тоа пошто не се плашам јас барем утре кога ќе се разбудам ќе бидам со мирна совест дека СУМ СТАНАЛА И ПОБАРАЛА демократија и право на изразување дека нема да ме уплаши тоа што тоа ќе биде искористено од некоја партија бидејќи секад тоа ќе се случува секад е така

И секоја партија која ќе се заложи за правото на говор и слободата на народот и неговите мисли и можноста да се пренесат во јавност... јас ќе ја поддржам. Па макар тоа била ДУИ која ме пукаше од планина. Ајде сега... еве ви етикета, запишете ја и залепете ми ја... :пљук, залеп:

секогаш и секад дури и да биде протест организиран и составен од само неопрделени и необоени ќе биде искористен во нечија агенда

јас искочив за каузата а не заради луѓето таму .
искочив за да кажам дека ова што се случи е неоправдано

искочив за да покажам дека безоглед кој и како ќе го искористи тоа пошто не се плашам јас барем утре кога ќе се разбудам ќе бидам со мирна совест дека СУМ СТАНАЛА И ПОБАРАЛА демократија и право на изразување дека нема да ме уплаши тоа што тоа ќе биде искористено од некоја партија бидејќи секад тоа ќе се случува секад е така

барем сум step out of the line

за разлика од некои кои сметаат дека треба да се молчи и ќути

за да дадам еден вид изјава дека има сепак некој тука кој ќе се спротистави на налетот на газење на правата кои мои предци се бореле фда ги добиеме ние сега а на кои така елегантно се гази под изговор дека се ова или она

а прашањево треба ти да си го поставиш огледало исто така бидјеќи имаш деца

види вака има две солуции можни за болдон

првата е дека јас ценам дека мои граѓански права не се загрозени , ако се осетам така и јас би се придружил на step out of line

втората е дека хипи трендовско малцинство и политичко потикнато го малтретира мнозинството.

марсовке можеби јас не сум толку ``напреден`` како тие денес на плоштад што во случајов ми дава за право да се гордеам на мојата заостанатост.

И секоја партија која ќе се заложи за правото на говор и слободата на народот и неговите мисли и можноста да се пренесат во јавност... јас ќе ја поддржам. Па макар тоа била ДУИ која ме пукаше од планина. Ајде сега... еве ви етикета, запишете ја и залепете ми ја... :пљук, залеп:

Eве ти убав одговор како таа секоја партија (СДСМ) се заложува за право на говор и протести:

По некој случај да беше обратно:Да бееше СДС на власт,а некој да организираше вакви протести е тогаш ќе видевте дури како се справува СДС со такви работи.Ако има некој од Струга тој знае.Прашајте Стружанец како изгледа кога седесе расчистува протести.
А плус и Албанците знаат во Гостивар како истата таа партија расчистуваше протести.
Некои знаат како и во Скопје истата таа партија разместуваше снајперисти по покривите, за едни други протести да бидат што "порелаксирани".

Мене ми е само жал за студентите кои во обид да бидат како сите студенти во развиените демократски држави т.е да си излезат јасно и гласно на протести ако нешто не им чини, стануваат искористени од политичките манипуланти.
Студентите ако сакаат сериозно да бидат сватени, треба да се оградат од присуството на сите политичари на протестите и да го прогласат за непожелно присуството на политичарите на ваквите студентски активности кои би се организирале во иднина.

првата е дека јас ценам дека мои граѓански права не се загрозени , ако се осетам така и јас би се придружил на step out of line

втората е дека хипи трендовско малцинство и политичко потикнато го малтретира мнозинството.

марсовке можеби јас не сум толку ``напреден`` како тие денес на плоштад што во случајов ми дава за право да се гордеам на мојата заостанатост.

Малтретира со што?
Луѓето се прошетаа, кажаа што имат да кажат,отидоа во парк и толку.
Па дури и да се хипи тренд имаат право мирно да протестираат.
Ако не го подржуваш правото на протест на малцинството (какво и да е), тогаш си комуњар од прв ред.

ти велиш како се осеќам искористена ко орудие на полтичкиѕте партии а ти воопшто не криеш дека си од вмро

прво јас не те сметам за заостанат

второ ме интересира како се осеќаш со оглед на фактот дека твојата партија конфорно не ебе....посебно ме интересира кога утре ќе се смени власта кога ќе почнат да те малтретираат врз основа на фактот дека си од опозициска партија?и пак јово на ново(само колку да знаеш имам видено премногу примери за тоа како лесно може све у македонија да отиде по ѓаволите поради вакви партиско не знам какви ми ти причини)

а трето тоа хипи малцинство не ве малтретира ..за да ве малтретира треба да горат коли и згради а не да ечи музика и скандирања

Чуму стари вие ги малтретиравте граѓаните кога имаше протести организирани од еден од вашите сегашни пратеници кои сеа ни попува дека тие се од сдсм и соросоиди....

Eве ти убав одговор како таа секоја партија (СДСМ) се заложува за право на говор и протести:
Ме заболе ку*от мене за СДС. Ако тие поддржуваат слобода на говор, со нив сум, коа ќе дојдат или биле на власт а не поддржувале нема да бидам со нив, ниту сум бил некогаш. Не се венчам пред Господ со нив.

Ограничени сфаќања... I think that`s a YES. :kesa::nesvest:

Ги заборави снајперистите горе на домот на А.Р.М.,а да не зборуваме колку цивилно со оружје беа мегу демонстрантите,и на каков начин ги решаваа ваквите протести,

ја чекам со душа таа нивна револуција....земам еден скакавец и има да фрчат црева низ градов ќе им се наебам у племето позерско
Пази со тоа скакавецот малку.... може несакајќи прсти да си исечеш.

Инаку голема подршка за овој...и сите идни протести кои за цел имаат борба против едноумието, без разлика од кого се иницирани или организирани.

a be so se opraate....se vide kolku e podrzan protestot...a za Solun ne se sekirajte ce bide:vozbud:

Солун е ваш, а Скопје е наше! Колку само внимание на Фрчко ну направија новинарите кој цинички во изјава за медиумите кажа дека најмногу му се бендисала паролата која што тој сам ја измислил и им ја дал на протестантите да ја носат.

Јас би сакал да укажам на изјавата на Грчев дека поголема основа има да се изгради џамија на плоштад одтколку црква. Шо луѓе ќе беа, се друго сакаат само нивното не им чини - ова е во случај да се чуствуваат православни христијани, а ако не се чуствуваат како такви тогаш му доаѓа се што е од сегашнава Влада нечини а се што е против по дифолт чини:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom