Ах бре ДИК и ти ли бре...

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Da be site glasaa za Struga samo struskite glasovi falea za referendumot.Gi boli k*r na zemjodelcite od Istocna dali Struga ke se albanizira ili ne.Nemoj da kazuvas gluposti zosto nas struzanite ni e najmnogu gajle za nea,nekoi samo pravat politicki poeni na smetka na struzani.Sme znaele koj ja prodal ne znam sto. SDS si go dobi zasluzenoto za tie gluposti, vo narednive godini tesko deka ke ima poveke od 30 pratenici,ama kade e sega VMRO da ja vrati struga na Makedoncite ako se tolku pravicni i nevini.Sfatete se e politika Struga bese samo zrtveno jagne
Ти па не се пали одма.Точно е дека имаше градови каде имаше повеќе излезеност на референдумот отколку во самата Струга.И ако мислиш дека СДС си го добила заслуженото со тоа што никој не гласал повеќе и оти го изгубила рејтингот тогаш си наивен пријателе Стружанец.Се додека не се положуваат сметки за сработеното и не сработеното ќе ни се случуваат Струги.Јас секое лето сум во Струга а случајно бев и кога Ушло божем го вадеја.Но што сега вреди кога Ушло и сега се паунчи и раздава бардина.Ти сега не ми е јасно како сакаш ВМРО да ти ја врати Струга?Кога еднаш ќе си ја продадеш куќата повеќе нема враќање.

Струга Е мнозинско македонски град.

Околината која потпаѓа во струшката општина, е друга приказна.
Нее повеќе друга приказна.Била некогаш.

Точно е дека имаше градови каде имаше повеќе излезеност на референдумот отколку во самата Струга.И ако мислиш дека СДС си го добила заслуженото со тоа што никој не гласал повеќе и оти го изгубила рејтингот тогаш си наивен пријателе Стружанец.Се додека не се положуваат сметки за сработеното и не сработеното ќе ни се случуваат Струги.Јас секое лето сум во Струга а случајно бев и кога Ушло божем го вадеја.Но што сега вреди кога Ушло и сега се паунчи и раздава бардина.Ти сега не ми е јасно како сакаш ВМРО да ти ја врати Струга?Кога еднаш ќе си ја продадеш куќата повеќе нема враќање.

Немам многу време за дискусија и не ќе пишував ништо ама преку ДИК ми е од вакви демагогии.

Во Струга за територијалната поделба имаше помала излезност само кај гласачкото тело на СДСМ, што е во секој случај срамота од нивна страна. Но општо гледано бројките за излезност кај Македонците беа добри, т.е излегоа останатите и + добар дел од дотогаш гласачкото тело на СДСМ. Излезноста во цела Македонија беше за срамота откако беше направена невидена кампања и притисоци од власта. Да не речам, останатите граѓани се однесуваа како Струга да е дел од Занзибар а не од Македонија.

Настрана територијалната, доста со демагогии од типот „кога ќе си ја продадеш куќата нема враќање...“ Прво, Стружани направија многу за да ја зачуваат Струга каква што беше но за жал никому ну беше гајле дури и бевме плукани од денешниве Соросоиди за тоа што кој дик сме сакале па сега... Стружани не си ја продадоа Струга туку ја продаде тогашната власт. Стружани и сега излегоа масовно и обединето како никаде во Македонија и покажаа дека имаа свест за својот град и дека немаат намера да дозволат да се узурпира и уништува. Но и денешната власт се направи на три и пол и дозволи Струга да биде монета за поткусурување. Уште еднаш партиите и го свртија грбот на Струга. Обединети и сложни, од ВМРО, СДСМ, ДПА... си останаа воздржани и преќутно дозволија ново поигрување со волјата на Стружани. А Стружани и овојпат излегоа. Затоа не кажувајте дека тие самите нешто продале.

Темава иначе не е за територијалната поделба и за што било како било пред 4 години, туку за актуелните случувања и за фактот дека ДИК се однесуваше како политичко тело наместо да се грижи да имаме фер избори. За фактот дека ДИК не сакаше ни да го погледне изборниот материјал и на невидено утврди дека се било регуларно. За тоа што имаше политички договор меѓу власта и опозицијата, ова да биде така.

После ова нормално дека Стружани нема повеќе да излегуваат масовно на избори. Пошто изгледа ние онака вон конкуренција аматерски си гласаме. И после ќе бидеме криви дека нешто сме продале. А вие останатите нема да сватите дека ова што ни се прави нам ви се прави и вам, се додека мечката не заигра и во вашиот двор.

да ги еее.... тттттттиииииииит ввввоооооооо гзззззз:drk:

Немам многу време за дискусија и не ќе пишував ништо ама преку ДИК ми е од вакви демагогии.

Во Струга за територијалната поделба имаше помала излезност само кај гласачкото тело на СДСМ, што е во секој случај срамота од нивна страна. Но општо гледано бројките за излезност кај Македонците беа добри, т.е излегоа останатите и + добар дел од дотогаш гласачкото тело на СДСМ. Излезноста во цела Македонија беше за срамота откако беше направена невидена кампања и притисоци од власта. Да не речам, останатите граѓани се однесуваа како Струга да е дел од Занзибар а не од Македонија.

Настрана територијалната, доста со демагогии од типот „кога ќе си ја продадеш куќата нема враќање...“ Прво, Стружани направија многу за да ја зачуваат Струга каква што беше но за жал никому ну беше гајле дури и бевме плукани од денешниве Соросоиди за тоа што кој дик сме сакале па сега... Стружани не си ја продадоа Струга туку ја продаде тогашната власт. Стружани и сега излегоа масовно и обединето како никаде во Македонија и покажаа дека имаа свест за својот град и дека немаат намера да дозволат да се узурпира и уништува. Но и денешната власт се направи на три и пол и дозволи Струга да биде монета за поткусурување. Уште еднаш партиите и го свртија грбот на Струга. Обединети и сложни, од ВМРО, СДСМ, ДПА... си останаа воздржани и преќутно дозволија ново поигрување со волјата на Стружани. А Стружани и овојпат излегоа. Затоа не кажувајте дека тие самите нешто продале.

Темава иначе не е за територијалната поделба и за што било како било пред 4 години, туку за актуелните случувања и за фактот дека ДИК се однесуваше како политичко тело наместо да се грижи да имаме фер избори. За фактот дека ДИК не сакаше ни да го погледне изборниот материјал и на невидено утврди дека се било регуларно. За тоа што имаше политички договор меѓу власта и опозицијата, ова да биде така.

После ова нормално дека Стружани нема повеќе да излегуваат масовно на избори. Пошто изгледа ние онака вон конкуренција аматерски си гласаме. И после ќе бидеме криви дека нешто сме продале. А вие останатите нема да сватите дека ова што ни се прави нам ви се прави и вам, се додека мечката не заигра и во вашиот двор.
Со ова не сакав некого да навредам и не мислев во мојот пост да кажам дека Стружани си ја продадоја Струга.Но факт е дека Струга беше продадена токму од тие кои не требаше во никој случај да го направат тоа.Јас спомнав дека случајно бев на одмор токму во Струга кога беше сето тоа.Знам дека со сите сили Стружани бранеја тоа што можеше да се брани.Знам дека ве тепаја токму тие што сега најгласно ги осудуваат насилствата на скопскиот плоштад.Но како што рече темата веќе ја промашивме и сето било драпешници.И ДИК ти бил исти курац.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom