Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Хехехехе, хехехех, се смеам на глас...Да бирам меѓу Црква и Филхармонија,тогаш секако дека ја поддржувам страната на општествената култура,т.е.нејзино развитие.Во право си дека на еден европски народ тоа му треба-развој и подигнување на културната свест меѓу народот. Што се однесува до мене,и со двете раце ке потпишам за изградба на Филхармонија,ама со вакви сонародници ОД ТВОЈОТ ЕТНИКУМ тешко дека ќе постигнеш подигнување на културната свест меѓу граѓаните на Македонија.
А,што се однесува до плебсот,и ти сине си плебс,верувај дека и ти како 90% од човештвото ќе поминеш незабележано на овој свет.
Мојот етникум има дадено едни од најдобрите во тоа поле, секако рамки на Балканов, па дури и светски, Инва Мула пример.
Коа јас зборувам за народ и плебс, зборувам за цел народ и сите простаци на овие простори.
Плебсот е терм кој означува народ, маса, која лесно се пери, лесни се води, често се менува овчарот, често верува на она што ќе му го кажат, живее по не негови убедувања, мозокот му е само хардвер неискористен.
Јас дали ќе завршам како таков, ште видиме.
Првата моја книга е при крај... Па ште видиме... Можда ќе бидам преведуван на 10-тици јазици, како Луан Старова и Исмаил Кадаре, албанци а преведувани по странствата, како бе тоа така а?
Хахахаха