System Of A Down (SOAD)

Член од
26 април 2007
Мислења
73
Поени од реакции
3
Tипциве се кул .Сеа мислам дека се распаднаа ,ама се збори демек пак ке се собирале или шо ти ја знам :)

J

JOEY JORDISON

Гостин
инаку типциве не се распаднати туку само решиле да направат пауза и така и еве 4 години веќе им трае таа пауза ....мн јасно дека пејачот серџ тенкиан сакаш да му се прочује неговото име тоа и го направи се одвои од систем си собра неколку клошари и состави група и тоа е тоа сеа ваљда систем пак ќе се собират али нема да бидат тоа тоа како порано бидејќи кога една група ќе се одвои некоје време тс нема веќе да биде музичката естрада после тешко да се врати мислам нема да звучат како порано тоа е сигурно !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Д

ДаркхарТ

Гостин
Forest mi e definitivno najdobra pesna so prekrasen tekst SOAD gi obozavam i gi slusham od koga izlegoa...
btw sOAD se edinstveno novo neshto sho ne smrdi barem spored mene

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Серџ се издвои соло а Дарон си ја напраи ,,Scars on Broadway,, кај што дефинитивно го нема тоа што го имаше кај S.O.A.D.
И покрај тоа што Дарон ги пишува текстовите за 2те групи не е тоа тоа.се слушаат муабети дека ке се собираат пак догодина со надеж дека ке остане нешто од тоа изворното што го имаа.Стварно штета ќе биде ако останат на тоа што го направија до сега.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Да ја вратам темава.. Штета што се растурија, би било добро да се вратат...

Анивеј, неможам да одберам омилена песна и албум, 99% од песните ми се допаѓаат, текст, музика... Изведбата на концертите им е супер...
Ги слушам веќе еден месец (касно ја откривам Америка :) ) и сум заразен од соад

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Првиoт(System of a Down) и третиот албум(Steal this album) највише ми се свиѓаат ама сите им се добри.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Леле премногу ми е криво шо се распаднати. Омилени ми беа на времето.

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Доста интересен бенд, велат дека ќе се вратат, но не се знае кога.
Го слушнав соло албумот на Serj, доста е добар.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.063
Поени од реакции
45.854
A од каде инфово дека се распаднати ?

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
На хиатус се од 2006та година.

In May 2006, the band announced they were going on hiatus. Malakian has confirmed the break will probably last a few years, which Odadjian specified as a minimum of three years in an interview with Guitar magazine. He told MTV, "We're not breaking up. If that was the case, we wouldn't be doing this Ozzfest. We're going to take a very long break after Ozzfest and do our own things. We've done System for over ten years, and I think it's healthy to take some rest."
A од каде инфово дека се распаднати ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.063
Поени од реакции
45.854
Ok, знам, али официјална потврда за перманентно распаѓање на бендов никаде нема, а постовиве погоре звучеа така, ко да се изгурала таа информација...
Незнам за вас, ја очекувам нови ремек дела од бендов во иднина, т.е. од наредна година.
Нејсе, да истерам и јас една трака

T

Tetro

Гостин
Ok, знам, али официјална потврда за перманентно распаѓање на бендов никаде нема, а постовиве погоре звучеа така, ко да се изгурала таа информација.
http://en.wikipedia.org/wiki/System_of_a_Down
The band has achieved commercial success with the release of five studio albums. System of a Down has been nominated for four Grammy Awards, and won the award in 2006 for Best Hard Rock Performance. On August 13, 2006, the group went on indefinite hiatus. (Recess (break))

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.063
Поени од реакции
45.854
On January 11, 2010, bassist Odadjian posted on his official twitter account "Are you guys ready for System?". Two days after that, in a response to Billboard, however, Serj stated that System of a Down is still on an indefinite hiatus while adding "We always have offers to play, from festivals and stuff, but we have not decided to do anything as of yet".[8] On April 20, 2010, bassist Odadjian posted on the official System Of A Down Facebook fanpage

Fellow System heads, As many of you know, I’ve been doing all the visual arts for System Of A Down tours, videos, etc, since way back in the day on our first record. I wanna turn you all on to an art piece I’ve been working on that has become very dear to my heart. I hope it strikes you deeply, the same. Remember-- Think freely and stay dangerous. See you all next year... Peace, Shavo
Hiatus = пауза, а не (перманентно )распаѓање на бендот. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom