System Of A Down (SOAD)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
Не знам зш толку ги отфрлате ....тие ги поседуваат сите елементи за да можат да се наречат квалитетни....ајде де тогаш најдете ми што не е во ред со нив....па не се во ред ово оно...:nenene:
хаха вокалистот е главната причина поради која ми се одбивни и неможам да ги слушам, стварно нема благе везе од пеање,едноставно гласот не му е за у тај стил... боље да е напраил некоја песна за у Борат...
а и басистот, нон-стоп тресе глава на празно... и него неможам да го сфатам...

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
хаха вокалистот е главната причина поради која ми се одбивни и неможам да ги слушам, стварно нема благе везе од пеање,едноставно гласот не му е за у тај стил... боље да е напраил некоја песна за у Борат...
:tapp:

Човече свесен си дека рече дека Серџ не го бива... како да речеш дека Брус Дикинсон не го бива... на крај краева си слушал некогас Mr. Bungle, таму Mike Patton има слични такви одлепени вокали.. коишто за таа музика што ја прават се таман погодени.

Headbanging никогаш неможеш да го сватиш... едноставно ти иде да бенгаш на нешто. Глеј го Angus Young... мене лично AC/DC не ми се ептен материјал за бенгање али очигледно чоекот ужива во тоа

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Не знам зш толку ги отфрлате ....тие ги поседуваат сите елементи за да можат да се наречат квалитетни....ајде де тогаш најдете ми што не е во ред со нив....па не се во ред ово оно...:nenene:
како за информација,дарон малакиан се наоѓа(ше) на 13то место на the greatest guitarists of all time...сепак тоа е нешто нели?

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
хахахах тачно... како за информација знаеш колку такви листи постојат и кои токмаци ги праат?

Незнам по кои фактори го ставиле па 13ти па... прв да не бил оној вратарот на Avenged Sevenfold... или може оние од Trivium?

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
секој ден во 5-ка и во школо "трошам" уши со hypnotizе ги имам научено како идат песните по ред :)

F

FallenHypaspist

Гостин
како за информација,дарон малакиан се наоѓа(ше) на 13то место на the greatest guitarists of all time...сепак тоа е нешто нели?
Фала на информација не сум знаел..инаку за информација Серџ е ставен за петти бритон во светот...

Сега гледај како големите музичари ги ценат бендовите,музичарите итд.. Jamy Jasta

1 - Звукот кој го создале - Создале...не украле,маскирале,рециклирале и сл...
2 - Општо познавање од музиката - Разбирање околу стиловите на најразлична музика и разбирање во музиката на музички план...
3 - Техниката која ја поседува поединецот или бендот

П.С.
Лириките немаат ништо со ова..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
хахахах тачно... како за информација знаеш колку такви листи постојат и кои токмаци ги праат?

Незнам по кои фактори го ставиле па 13ти па... прв да не бил оној вратарот на Avenged Sevenfold... или може оние од Trivium?
jimi hendrix беше прв...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
Фала на информација не сум знаел..инаку за информација Серџ е ставен за петти бритон во светот...

Сега гледај како големите музичари ги ценат бендовите,музичарите итд.. Jamy Jasta

1 - Звукот кој го создале - Создале...не украле,маскирале,рециклирале и сл...
2 - Општо познавање од музиката - Разбирање околу стиловите на најразлична музика и разбирање во музиката на музички план...
3 - Техниката која ја поседува поединецот или бендот

П.С.
Лириките немаат ништо со ова..

добро бе друже, па и цеца,синан сакич создадоа нов стил на музика, па сите големи музичари пљукат по неа...
музичките критичари све точно знаат, т.е имат големо,широко поле на познавање на многу музички стилови, па ги нема на листите...
а техниката реков миљон пути нема врска... нирвана со три акорди направија хит(и тоа доста здраф) кој и у наредните 40 години ке се слуша...
ете ти три работи кои ги бутат твоите констатации...
а другото е све по укус...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196

Човече свесен си дека рече дека Серџ не го бива... како да речеш дека Брус Дикинсон не го бива... на крај краева си слушал некогас Mr. Bungle, таму Mike Patton има слични такви одлепени вокали.. коишто за таа музика што ја прават се таман погодени.

Headbanging никогаш неможеш да го сватиш... едноставно ти иде да бенгаш на нешто. Глеј го Angus Young... мене лично AC/DC не ми се ептен материјал за бенгање али очигледно чоекот ужива во тоа

друго е плес, па друго е да бенгаш(имај го тоа на ум)...
иначе мене ми се ок... т.е ми беа океј, се додека излезе овој самостојниот на серџ...
имат некои добри песни, т.е не некои, туку повеќе...
а иначе океј им е гитаристот, а пеачот, тапа...
јес да се квалитетни, ама не многу... доста се добри за комерцијалата овие години...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Респект за вокалот! Мада не ми е нешо за метал ама сепак респект! И тапанарот и гитаристот се ок! Ама не ми се свиѓаат ко склоп! Само ко поединци...:)

Какви гитаристи има тој сигурно не го заслужува тоа 13то место..:) Значи покрај така мрднати пауер металци и технички дет гитаристи не веруем.. тоа на некој лично топ 100 или као и да е...
Квалитет е друго!Мене ми се одбивни зашто не ми звучат ок за мој стил! Едноставно не ми влагаат у уво... А можам да кажам дека имаат квалитетна постава...
Моеш да кажеш дека не ти се свиѓа ама далеку е од тапа!
За бенгањето се сложуем! Секој бенд си мисли (шо е нормално) дека нивната музика е најбоље! И нормално е да му се бенга на дел шо му се свиѓа :)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Ги сакам !!! едни од љубовите ми се ... се нивно си имам симнато ама не ги слушам редовно .. на периоди зависно од расположение .

Вокалот е одличен !:vozbud:

Chris D

Rebel
Член од
14 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
1
mojot omilen bend.. ne mozi da pomini den a da ne gi slushnam.. serj tankian super vokalist.. ima karakteristichen vokal f kraj mu e interesen.. daron gitaristot e ok.. mn izdrogiran izlegvashe na nastapi i se gubeshe ama bash to me pali mene.. :D shavo bassistot super e.. i john tapanarot super e mada podobro bi bilo da gi menuvashe emociite na liceto.. :D

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
За сите кои мислат дека се срање нека ја слушнат или гледаат со спот CHOP SUEY и после нека јадат трици за групава....

Kajgana Shop

На врв Bottom