Помош за и јас да верувам во Господ

• Креатор на темата Креатор на темата Mogliyow
  • Време на започнување Време на започнување
Кон болтуваното:
тоа би значело дека сам за себе си бог, така?

Тоа планирав и јас да му го напишам ама некој ме претекнал...
Доволно е да веруваш во себе, да веруваш во позитивните нешта, нешта што ти ја носат позитивната енергија, која јас ја определувам како Бог. Ти си се`, ти си Бог на самиот себе... Уживај! :helou:

ццц не знам што да кажам можеби изгледам како идиот со детски памет, но зашто верувате во господ сеуште?? Порано луѓето верувале во многу богови така? кога изгревало сонцето тие му се поклонувале мислејки дека се богови мислејки дека е надприродна сила. што направил господ за вас? увото му пораснало повторно на тој човекот? Поише би верувал во Cris Angel од колку во него. Кажувате молитви пред јадење ЗАШТО?! неам време сеа друг пат ке продолжам :wink:
lele sto procitav :nesvest:

Прави добри дела и помагај им на луѓето за после смртта да те паметат и спомнуваат по добро...
За тоа не ми треба да верувам во бог, туку во самиот себе дека можам и сакам да правам добрини и да помагам...
no od kade proizleglo toa, od kade ni e poznato, kako ke pravis taka ke ti pravat..........slucajno tebe da ne ti teknalo ili na toj sto ti kazal i taka natamu

A знаеш ли воопшто зошто си посакал да веруваш во Господ?
Mногу ја тапчаш..Верува во Бог да се спаси.И кога ке умре да има вечен живот и да биде во рајот а не во пропаст.

Mногу ја тапчаш..Верува во Бог да се спаси.И кога ке умре да има вечен живот и да биде во рајот а не во пропаст.

дете дете ... на твои години у кој филм си само ..:tapp::tapp:

Ништо не е вечно во овој свет, а ако не си се спасиш самиот, никој нема да те спаси...
Гледај животот да не ти биде пропаст.

Златно, биди мирно, тебе никој ништо не те праша.

Значи, типов посакал да верува во Господ.
За да луѓето можат да му помогнат/евентуално покажуваат со прст на неговата бизарна контрадикторност, би било убаво да подобјасни малку како дошол до таа генијална идеја.
Јас чекам у прв ред, специјална сеирџиска резервација. :kafe:

Super, ка ќе почнам да верувам на 70/75 години, коа ќе осетам дека ми се ближи крајот, нели, само да спасам гз, да идам у рајот.

Super, ка ќе почнам да верувам на 70/75 години, коа ќе осетам дека ми се ближи крајот, нели, само да спасам гз, да идам у рајот.

Алалда ти е бе , кај ти текнуваат вакви работи.. :tapp:

А бе му текнуваат, само уште да ни каже од каде му текна дека ќе доживее 75 години....

Религијата всушност ги има убедено луѓето дека постои невидлив човек кој што живее во небото и кој гледа се што се случува долу на Земјата. И тој невидлив човек има специјална листа на десет работи кои што тој не сака да ѓи правиш. И ако направиш било која од тие десет работи тој има специјално место полно со оган и горење и мачење и патење каде што ќе те пушти да живееш и страдаш и да се давиш и да врескаш и да плачеш за век и векова....

НО ТОЈ ТЕ САКА !!!!!:toe:

Господ те сака
само не можеш да го осетиш тоа
исто ко владава што се праи за народов
само тој не може да го осети тоа.

Религијата всушност ги има убедено луѓето дека постои невидлив човек кој што живее во небото и кој гледа се што се случува долу на Земјата. И тој невидлив човек има специјална листа на десет работи кои што тој не сака да ѓи правиш. И ако направиш било која од тие десет работи тој има специјално место полно со оган и горење и мачење и патење каде што ќе те пушти да живееш и страдаш и да се давиш и да врескаш и да плачеш за век и векова....

НО ТОЈ ТЕ САКА !!!!!:toe:

И ако не те сакал воопшто , нема да би имал намера и да те створи според неговиот лик , и воопшто да ти даде да живееш и да имаш вечен живот послем твојата смрт.

Сега дали ти ако некој те омаловажува , збори лоши работи за тебе , ти прави лоши работи, ти би го сакал ??? Нема логика тогаш зошто тогаш воопшто Господ, би ти подарил место во Рајот ако ти одиш со твојата мисла и совест против него. :helou:

И ако не те сакал воопшто , нема да би имал намера и да те створи според неговиот лик , и воопшто да ти даде да живееш и да имаш вечен живот послем твојата смрт.

Сега дали ти ако некој те омаловажува , збори лоши работи за тебе , ти прави лоши работи, ти би го сакал ??? Нема логика тогаш зошто тогаш воопшто Господ, би ти подарил место во Рајот ако ти одиш со твојата мисла и совест против него. :helou:

Да речеме дека имаш 2 деца... Едното е онака екстра добро, сите петки во школо оди на курсеви по музичко, странски јазици итн. Другото дете има слаби оценки во школо, често се тепа со други деца и неколку пати е донесен дома од полиција. Е сега дали ти како родител повеќе ќе го сакаш тоа доброто дете а лошото ќе го отфрлиш? Дали кога ќе им даваш јадење на доброто ќе му дадеш повеќе? Дали кога веќе ќе се одделени од тебе ти повеќе внимание ќе посветуваш на доброто за разлика од лошото? Или и двете ќе ги сметаш за твои деца т.е и двете ќе бидат еднакви пред твоите очи и еднакво ќе ги трпат твоите постапки спрема нив..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom