Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уставниот суд по одредена процедура ја оценува уставноста или неуставноста на одреден закон.....аман.jas rekov denes sabalje na edna druga tema ..ustaven sud e institucija koja ke pravi sopki , za apsolutna vlast ke mora care i za nego )))))))))
sigurna e informacijataУставниот суд ја укина одредбата од Законот за трговија со која се одредуваше граѓаните да платат казна доколку купат алкохол во продавница во периодот од 19 до 6 часот утрината.
Со оглед дека трговците мора да обезбедат лиценца за продажба на алкохолни пијалаци, нивна грижа е да не продаваат алкохол на малолетни лица и во посочениот период, посочуваат во Уставниот.
Со укинатото законско решение кое досега беше на сила, судот смета дека се нарушува слободата и угледот на граѓанинот кој е неприкосновен.
(нема смајли да го искажам задоволството)![]()
Како што рекоја погоре, законот е глуп, со ова го направија уште поглуп.
Аман бе, гостин ненајавено да ти дојди пиво да немаш да му туриш.
Тешки глупости. И пак се продава алкохол, само сега „на црно“
И колку што знам немаше казни досега...![]()
Kaj mene vo dukanot sto mi e u maalo bez maka mozes da si ides vo prodavnica i da si kupis alkohol... samo otklucat friziderot ti dadat i gotovo ...
A zakonot sto e glup toa e druga prica...