Укината казната за купен алкохол по 19 часот

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
И онака не купувам често алкохол си имам јас полна визба со вино и ракија.

Законот шо е глуп е глуп, али сега го направија МЕГА ГЛУП. Кој ќе ти продаде алкохол кога ќе знае дека ќе јаде некоја мрсна казна?
Како и да е, кур не ми чуе. Маалко продавниче, ѕвониш на врата дома дај 5 пива и ти дава. Ладни камен за иста цена у црна кеса. Нека дојде џандар да ми рече од кај ти е пивото, ОД ДОМА МИ Е

jas rekov denes sabalje na edna druga tema ..ustaven sud e institucija koja ke pravi sopki , za apsolutna vlast ke mora care i za nego )))))))))
Уставниот суд по одредена процедура ја оценува уставноста или неуставноста на одреден закон.....аман.

Значи ај пак.

Одредениот закон може да биде:
1. Уставен - да е во согласност со Уставот.
2. Неуставен - да се коси со Уставот на Република Македонија.
3. Трето нема!!!
4. Аман уште еднаш.

Работава испадна немој не ме радуј. :)

Баш како што кажа Точкест.Во некое затуцано мало место секогаш се продава алкохол, ниеден закон не им може нив.Секаде ќе ти дадат, и онака тешко ги фаќаат нив.Ама со овој закон баш се изглупираа, демек ај одете вие купувајте алкохол и нема да плаќате казни, ама барем ќе го налепите продавачот да плати:)

Зар досега имаше казна и за оние што купувале алкохол после 19 часот?:)

:vozbud: уште повеќе ми се разубави денов ... вечерва , ватевааа

Уставниот суд ја укина одредбата од Законот за трговија со која се одредуваше граѓаните да платат казна доколку купат алкохол во продавница во периодот од 19 до 6 часот утрината.
Со оглед дека трговците мора да обезбедат лиценца за продажба на алкохолни пијалаци, нивна грижа е да не продаваат алкохол на малолетни лица и во посочениот период, посочуваат во Уставниот.
Со укинатото законско решение кое досега беше на сила, судот смета дека се нарушува слободата и угледот на граѓанинот кој е неприкосновен.

(нема смајли да го искажам задоволството):vozbud:
sigurna e informacijata

Како што рекоја погоре, законот е глуп, со ова го направија уште поглуп.
Аман бе, гостин ненајавено да ти дојди пиво да немаш да му туриш.
Тешки глупости. И пак се продава алкохол, само сега „на црно“
И колку што знам немаше казни досега...:toe:

Како што рекоја погоре, законот е глуп, со ова го направија уште поглуп.
Аман бе, гостин ненајавено да ти дојди пиво да немаш да му туриш.
Тешки глупости. И пак се продава алкохол, само сега „на црно“
И колку што знам немаше казни досега...:toe:

Kaj mene vo dukanot sto mi e u maalo bez maka mozes da si ides vo prodavnica i da si kupis alkohol... samo otklucat friziderot ti dadat i gotovo ...
A zakonot sto e glup toa e druga prica...

Kaj mene vo dukanot sto mi e u maalo bez maka mozes da si ides vo prodavnica i da si kupis alkohol... samo otklucat friziderot ti dadat i gotovo ...
A zakonot sto e glup toa e druga prica...

А ти даваат ли фискална за алкохолот?Колку да не му текне уште еднаш да се занимава тој газдата со трговија.:smir:

абе има и после седум шо продаваат и тоа кај влада една продавница..типот ми вика само стај под маица пивото да не те видат=) а законов е нешто најглупо донесено после рамковниот договор во 2001:tapp:

исто му се ваќа.
нема да ти даат да купиш за да не плати продавачот казна
ако го фатат како продава
така да не е укината казната
за продавачот
ако го фатат
дека продава.

Уште еднаш се докажа и покажа дека Грујо си ИГРА држава.....Кој е по ред овај закон што го укинува судот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom