EPITET UDBAS nemoze da mi zalepite,i malite deca znaat koja familija e mijalkovi.
ne sum ni obozavatel na taa familija,pa zatoa nemozam da bidam udbas.
zar i vie koi licno im se zakanuvavte na vrabotenite so dogovor na delo ,deka ke gi izbrkate od rabota ako ne dadat spisok so najmalku 20 glasaci koi ke glasaat na izborive,(i toa ne samo obicen spisok,tuku spisok so ime prezime ulica i broj i site generalii )ke ne ubeduvate deka izborite bile regularni i deka lugeto ot sto ve sakaat zatoa glasaat ,ke ne ubeduvate deka ako cenzusot e 40% i toj cenzus e nadminat samo za bedni 2-3 % deka e legitimen i regularen izborot za predsedatel,ajde ve molam pa ni vie sami ne veruvate vo toa sto go mislite i pisuvate po forum,ke ne ubeduvate deka ne gi zaplasuvavte lugeto samo da izlezat na glasanje so razno razni nacini.
za mene realni izbori se ako ima cenzus 40% i na glasanje izlezat okolu 65 do 70 % od glasackoto telo i od tie sto izlegle barem 70 % glasaat za dzole,i toa site sto ke izlezat da ne se pred izbori maltretirani na site mozni udbaski nacini i se razbira da ne se maltretirani so televiziski intervjua sto jas gi narekuvam perenje mozok
a cile posto sme na taa tema mislam deka ima mnogu sto da kaze i kako mi izgleda po denesnata pres knferencija KE KAZE .sekoja cest na iskrenosta koja ja vidov od negova strana,a ne ko vasiot sto odbegnuva sekakvo javno odgovaranje na mnogu prasanja.