- Член од
- 4 април 2009
- Мислења
- 1.311
- Поени од реакции
- 21
Инаку Големата Мајка е позната и како Ника,како богинја на победата против злото,општи со природните појави,поплави,земјотреси........заститниот знак им е лакот.Позната е и како древната Сана со атрибут на Лавица,от таму и насите македонски кралеви ке бидат препознатливи по лавјата кожа сто ја носат на главата.
Херакле,Архелај,Дионис,Филип,Александар............
Вакви монети со вакви атрибути има секаде на насето македонско тло и затоа треба сите да бидеме горди сто зивееме во земја на македонските кралеви.
Штета сто ова поцитуваниот Паско Кузман и институциите не им го преставуваат на Европјани кога не посетуваат.
Зашто постои кумот,да ни даде име за да се идентификуваме.
Ако немам јас име како ке ме препознаат лугето во моја близина.
Зарам името не е свето на секој од нас,каде ние понатаму со насето име оставаме секој на свој нацин траги од зивотот.
пр.Тој Горан........
Нема да велат Тој......
Дали ке пронајде некој за кој се однесува ако послем тој нема име.
Херакле,Архелај,Дионис,Филип,Александар............
Вакви монети со вакви атрибути има секаде на насето македонско тло и затоа треба сите да бидеме горди сто зивееме во земја на македонските кралеви.
Штета сто ова поцитуваниот Паско Кузман и институциите не им го преставуваат на Европјани кога не посетуваат.
Потплоно сте во право.Добро е да се потсетиме нели :helou:
Во врска со проблемот со името, Иванов вели и „дека никој нема право да бара промена на името на една земја, бидејќи во историја на дипломатија, во историја на меѓународни односи во меѓународното право не постои акт, документ, институција, процедура која може да ви наметне да си го промените името, значи сите аргументи се на наша страна“.
„Името ни е на некој начин нешто што нашите предци - умрените го оставиле на нас живите да го зачуваме за најродените, не е тоа само име, фирма или назив, па да го промениме, тоа за нас е многу повеличествено, нешто што не' одржало во живот и сега ако нашиот идентитет е прашање на живот, каков е тој компромис кога треба вие да бидете полужив, нелогичен е, апсурден е спрема нас“, вели тој.
Зашто постои кумот,да ни даде име за да се идентификуваме.
Ако немам јас име како ке ме препознаат лугето во моја близина.
Зарам името не е свето на секој од нас,каде ние понатаму со насето име оставаме секој на свој нацин траги од зивотот.
пр.Тој Горан........
Нема да велат Тој......
Дали ке пронајде некој за кој се однесува ако послем тој нема име.