Изборите не биле фер? WTF? Моќ на реториката?

• Креатор на темата Креатор на темата Македонец
  • Време на започнување Време на започнување
Барем СДС личат на луѓе... Имаат мирис на луѓе...[/quote]

За разлика од некои кои мирисаат на прчоина:vozbud:,пардон на овчко

Тоа тие... а за кој сум, што сум... Нема везе... Барем СДС личат на луѓе... Имаат мирис на луѓе...

Другар ти и даваш нова димензија на темава, ова искрено и позитивно го мислам :pos2:

Да де, навивачите на вмрОВЦИ-те, парадираа низ широк сокак, мирисајќи на лепешки... Кучиња, мачки, разно-разни животни.

Интересно е...

Не може секој да мириса на лаванда како планинските луѓе:wink:

На овие симпатизерите или челновите не СДС им е испран мозокот и имаат добиено доза на горчина и гнев помешан со омраза против се што не е од СДС.

Сабајлето иде еден колега, како целиот свет да му паднал на негов грб, зборува со омраза и горчина. Го прашувам дали народот 400 000 кој излегол да гласа за ДПМНЕ го ставаш во иста категорија како и самте од ДПМНЕ? Вели ДА!!!

Излечете се од таа болест и престанете да и наштетувате на Македонија, ако барем малку ви дошло до неа. Не одмагајте ако веќе сте решиле да не помагате. Ова важи и за тие квази новинари, експерти и слични идиоти каде плукаат на се што е добро во Македонија. Македонската свест е ниво на кое до сега не била. Не можете против тоа колку и да ве плаќаат за тоа!!!

... мене само ме чуди горчината со која коментираш искрено, ко да си изгубила ти лично.

И едно не ми е јасно, јас не сум член на ниту една партија, и до сега имам гласано од 97 наваму и ниту еднаш некој да ми рече гласај за овој или тешко тебе, или работа ќе изгубеш или нешто слично. Многу ми ечудно ова Тамарче од стумица што го кажа... ова да не е некоја финта од заев?
Јас коментирам со горчина?

А шо е тука смешно?
Идат на врата и велат дека ќе ги отпуштат од работа ако не гласаат, или полошо, ќе тепаат.

Личен сведок сум.

Апсолутно се слагам дека имаше и такво нешто . НО забораваш еден факт. Истото се случуваше и во времето нА сдсм !?!?! Јас и на тоа сум личен сведок . А такви работи ќе има се додека има партиски војници кои се толку смотани та само преку партија можат да си најдат работа. Така да немој драга да правиш разлики помеѓу вмро и сдсм во тој поглед. Исто говно се!!!! Само што сега во моментов овие првиве се поорганизирани. Е тука лежи разликата меѓу вмро и сдсм.
Малце онтопик - изборите тврдам дека беа фер и демократски а оној кој изгубил треба да си покаже доблест и да си го признае поразот....

тоа е пракса во Македонија, тој што губи да не ги признава резултатите од изборите и од нивниот неуспех и редовно ги оценуваат изборите како нефер

Апсолутно се слагам дека имаше и такво нешто

Ако си вработен кај некој приватњак кој се нашол на советничка листа, нормално дека ќе те тера да гласаш за него или толку ќе ти биде од кариерата. Прашај во Ресен Бузле што им правеше.

Но, да читам приазни од типот „на врама ми доаѓаа“ е во најмала рака, детски муабет, колку за утеха.

Народот одлучи, прифатете го тоа.

Ако си вработен кај некој приватњак кој се нашол на советничка листа, нормално дека ќе те тера да гласаш за него или толку ќе ти биде од кариерата. Прашај во Ресен Бузле што им правеше.

Но, да читам приазни од типот „на врама ми доаѓаа“ е во најмала рака, детски муабет, колку за утеха.

Народот одлучи, прифатете го тоа.

Народот си одлучи апсолутно се слагам , но не можеш да замижиш дека имаше притисоци не само од вмро туку и од сдсм. Вчера од вмро се јавуваа кај регистрирани членови на партијата со муабет од типот на ВИЕ СТЕ ЧЛЕН СЕ НАДЕВАМ ГЛАСАВТЕ ДЕНЕСКА. И да знаеш нервоза само створи тоа. КОј се па тие да звонат ида те прашаат дали си гласал???? Немој ни да пробува некој да тврди и да ми докажува дека не се вршат партиски притисоци. Е тоа е веќе детски муабет. Не зборам само за вмро , да се разбереме. Сите се исти говна во тој поглед.

Правниче, не се тоа притисоци. Тоа се вика партиска консолидација, и сите партии ја применуваат.

Изборни неправилности ќе беше како што имаше во деведесеттите кога во општина Кисела Вода, тогаш најголемата скопска општина, беа предизвикувани инциденти во најголемите гласачки места каде мнозинството беше за ДПМНЕ, и затварање на истите со цел таму да добие кандидат на СДС. Тоа не се заборава. Јас нема да ги заборавам специјалците кои ги испрати Фрчко во 1994 да тепаат без да гледаат кого.

Сите се јавуваат, но само некои успеваат. Така излезе, не е до јавувањето... сепак. Освоил кој колку можел, заслужил, се борел во минатото...

Денес по улица 25-та во Битола, имаше "шетање", од активисти на ВМРО-ДПМНЕ, и одење по куќи, и молење граѓаните, ајде да гласате оти ако не гласале Албанците ќе ги ништете, као прво, као второ истите тие сурати со јазна изразита проБугарска физиономија, дојдоа кај мене и се закануваа на Бабами, оти утре немало да и ја дадат пензијата, ако не гласала, макар и да поништела ливче.

Некој кажа дека СДС е прав, а народот е крив.

Абе ќе ме напраите политичар да станам, после мамата мамина на сељаците со знамињата... Срам за БИТОЛА, СРАМ, сељаци по улици со коли и со песни ВМРО ти си наша судбина парадираа и се возгордеваа на нивната им победа.

Ноѕете ќе им ги кршам! 10 минути власт. Абе 100 000 Народ се на се ќе остаам во оваа држава, на секој по дома тестови ќе им праам, и кој заслужи заслужи, кој не, ќе плати за куршумот со фактура, по пошта една недела порано!

Срамота! БугарољуБци. Да живее слободата за народот! Да умрат сељаците и сите нивни плодови!

друже ај да ми кажеше дека шетале во Ресен, шетале во Велес во Охрид ќе те разберам, ама шо потреба да шетаат во Битола, коа ВМРО во Битола првиот круг тепа со 15 000 гласови разлика?? ај најди ми ја логиката во шетањето.... шетаа кај што беше разликата мала, кај што беа под 1000 гласови разлика. И не шетаа само тие да се разбериме. Во Струга цело Косово беше дојдено, охрид Аце Петрески (бог да ги прости охриѓани :pos: :pos:) делеше парички, има и еден куп други примери .. .. .

Правниче, не се тоа притисоци. Тоа се вика партиска консолидација, и сите партии ја применуваат.

Изборни неправилности ќе беше како што имаше во деведесеттите кога во општина Кисела Вода, тогаш најголемата скопска општина, беа предизвикувани инциденти во најголемите гласачки места каде мнозинството беше за ДПМНЕ, и затварање на истите со цел таму да добие кандидат на СДС. Тоа не се заборава. Јас нема да ги заборавам специјалците кои ги испрати Фрчко во 1994 да тепаат без да гледаат кого.

Ако си прав демократ ќе се сложиш со мене дека ни тоа не е ок и верувај ми предизвикува нервоза кај членовите. Си имаат јака пропаганда, машинерија цела, јака организација не им требаат притисоци од таков вид , кога тогаш ќе станат антипатични. Башка...сега се сами , немаат опозиција , после вчера и дефинитивно за некое време ги бришам сдсм, од партија гигант спаднаа на партија без идеја и без агенда. Што е страшно , зашто праксата си покажува дека држава без јака опозиција е многу опасна работа.

Партиска консолидација а? Не е тоа притисок? Па каде е тогаш таа партиска консолидација после изборите да му се јават на членовите и да ги прашаат по телефон односно да им речат, вие сте член на партијата, а не сте вработен, дојдете да ви најдеме работно место!? Зошто тогаш нема партиска консолидација туку сега пред избори?
И ти имаш напишано 10.000 поста, а тропаш вакви глупости?
Партиска консолидација.. притисок никако..

На некои луѓе...треба буквално да им црташ за да сфатат некои работи...
Партиска консолидација а? Не е тоа притисок? Па каде е тогаш таа партиска консолидација после изборите да му се јават на членовите и да ги прашаат по телефон односно да им речат, вие сте член на партијата, а не сте вработен, дојдете да ви најдеме работно место!? Зошто тогаш нема партиска консолидација туку сега пред избори?
И ти имаш напишано 10.000 поста, а тропаш вакви глупости?
Партиска консолидација.. притисок никако..

Детуле, анкета - не е притисок.

Детуле, партијата - не е биро за вработување.

Детуле, демократија по правило не треба да познава термин како „партиски вработувања“ затоа што, ако па биде така како што ме прашуваш да биде, тогаш истиот ти ќе јадеш гурабии на истиот форум за тоа „партиско вработување“.

:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom