Изборите не биле фер? WTF? Моќ на реториката?

• Креатор на темата Креатор на темата Македонец
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2:

Ај ти се молам.....прошетај и најди си некоја утеха!

Не, ти get a life. Ваљда не си женет со Груевски, шо си останат на форум и го браниш со сите можни сили.
Или чекај, има таква можност, ништо не ме чуди од Вмровците.

Од вечер иде филмот фашистичка Македонија 2009-2045.

Се надевам дека новиот претседател и новите градоначалници ќе ја опрвдаат шансата и довербата која граѓаните им ја дадоа. Доколку тоа не се случи има само една друга опција , некои на форумов ја нарекуваат - НАРОД !

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

а што очекувате од шминкерчиња со брилијантин на косичето и вазелинче на газето? :pos:

Ме интересира една работа....дали тоа некои од личностите што дадоа оваква изјава се во некоја "чудна состојба"....или тоа само кај нас може да се деси??...

Денес бевме сведоци на најголемиот "Лузер фест" организиран од СДС...."сам себе го убијал"...тоа од сега треба да им биде паролата според мене...не за друго туку заради ова што следи подоле:

Еве неколку котрадикторни изјави од СДС...:

1) Изјава на Ѓунер Исмаил во 15h : -Изборите течат во најдобар ред,се е мирно и според моите сознанија нема никакви неправилности"

2) Заев го потврдува истото

3) Во 23h СДС излегува на прес и вика денес бевме сведоци на "НЕ ФЕР ИЗБОРИ"

4) ОДИХР,МОСТ и ДИК даваат изјава дека се презадоволни од изборите и дека немало никакви неправилности освен "пријавена расипана UV ламба,за која веднаш било извршено измена" тоа е големо достигнување за нас како ДРЖАВА(а не по партии да се дели заслугата)

И сега после ова значи треба да извадиме заклучок дека реториката е најмоќното оружје за придобивање на истомисленици(обичен незапознаен народ со настаните)!:kesa:

Нека ни е честито новиот претседател и со среќа...каков е таков е важно мнозинството одлучи...

п.с Ќе ги замолам оние што се симпатизери на ВМРО да се воздржат од секакви вреѓања кон СДС по горе наведените точки!!!
:smir:
Legalno i fer ne e isto.
Pametam na vremeto i BC vaka pravese...pa kako zavrsi...

Не, ти get a life. Ваљда не си женет со Груевски, шо си останат на форум и го браниш со сите можни сили.

Јас си живеам супер лајф мила :))

Не си видела ни 10% од моите сили, мене само ме чуди горчината со која коментираш искрено, ко да си изгубила ти лично.
:wink:

П.С. Всичко нај-хубаво!

Јас си живеам супер лајф мила :))

Не си видела ни 10% од моите сили, мене само ме чуди горчината со која коментираш искрено, ко да си изгубила ти лично.
:wink:

П.С. Всичко нај-хубаво!

Јас коментирам со горчина?

Па ти труеш со горчина откако си зачленет на форумот. Немаш забележано?

а оти
ти мажена си со БЦ што го браниш? :pos2:

Јас коментирам со горчина?

Па ти труеш со горчина откако си зачленет на форумот. Немаш забележано?

Можеби ти горчат моите политички ставови, но обично немам навика вака горко да дискутирам со некој со кого сум седел и со кој можеби во иднина пак ќе треба да седам заедно. Прај разлика малку, меѓу политика и меѓусебен однос.

Па размисли малце како изгледаш во моментов во очите на другите, како “неопределена“.

Ај поздрав. :smir:

Но обично немам навика вака горко да дискутирам со некој со кого сум седел и со кој можеби во иднина пак ќе треба да седам заедно. Прај разлика малку, меѓу политика и меѓусебен однос.

И јас исто, ама види кој прв почна со провоцирањето и односот. Нормално дека ќе се почувствувам изреволтирано кога ме провоцираш.

Па размисли малце како изгледаш во моментов во очите на другите, како “неопределена“.

Исто и ти.

Ај поздрав. :smir:

Секое ти арно.

Денес по улица 25-та во Битола, имаше "шетање", од активисти на ВМРО-ДПМНЕ, и одење по куќи, и молење граѓаните, ајде да гласате оти ако не гласале Албанците ќе ги ништете, као прво, као второ истите тие сурати со јазна изразита проБугарска физиономија, дојдоа кај мене и се закануваа на Бабами, оти утре немало да и ја дадат пензијата, ако не гласала, макар и да поништела ливче.

Некој кажа дека СДС е прав, а народот е крив.

Абе ќе ме напраите политичар да станам, после мамата мамина на сељаците со знамињата... Срам за БИТОЛА, СРАМ, сељаци по улици со коли и со песни ВМРО ти си наша судбина парадираа и се возгордеваа на нивната им победа.

Ноѕете ќе им ги кршам! 10 минути власт. Абе 100 000 Народ се на се ќе остаам во оваа држава, на секој по дома тестови ќе им праам, и кој заслужи заслужи, кој не, ќе плати за куршумот со фактура, по пошта една недела порано!

Срамота! БугарољуБци. Да живее слободата за народот! Да умрат сељаците и сите нивни плодови!

Денес по улица 25-та во Битола, имаше "шетање", од активисти на ВМРО-ДПМНЕ, и одење по куќи, и молење граѓаните, ајде да гласате оти ако не гласале Албанците ќе ги ништете, као прво, као второ истите тие сурати со јазна изразита проБугарска физиономија, дојдоа кај мене и се закануваа на Бабами, оти утре немало да и ја дадат пензијата, ако не гласала, макар и да поништела ливче.

Некој кажа дека СДС е прав, а народот е крив.

Абе ќе ме напраите политичар да станам, после мамата мамина на сељаците со знамињата... Срам за БИТОЛА, СРАМ, сељаци по улици со коли и со песни ВМРО ти си наша судбина парадираа и се возгордеваа на нивната им победа.

Ноѕете ќе им ги кршам! 10 минути власт. Абе 100 000 Народ се на се ќе остаам во оваа држава, на секој по дома тестови ќе им праам, и кој заслужи заслужи, кој не, ќе плати за куршумот со фактура, по пошта една недела порано!

Срамота! БугарољуБци. Да живее слободата за народот! Да умрат сељаците и сите нивни плодови!

Извини нејќам да ти се мешам во нервозава ама морам да ти кажам дека тешко прифаќаш пораз :pos2:

Кај мене од ДУИ се шетаа, луѓе од Косово дојдени (специјално за тоа) агитираа и заплашуваа, се вееја знамиња на друга држава, се пееја песни и се пукаше од калашникови.

Ова ти кажувам за кога ќе го правиш тој завршниот план од 100 000 луѓе да не заборавиш некој :pos2:

Кој пораз бе пријателе?

Јас не ни гласав денес!
Моето семејство не гласаше ни првиот круг ни сега.

Не сум политички определен, ама ќе бидам изгледа... АНТИ-ВМРО, и мене ми е жал што денес Албанците и јас како дел од таа етничка заедница, денес не излегоа и не гласаа за Фрле. Така барем малку ќе имаше контра тежа со сељациве, и ќе сфатеа дека не е туку така, во државава, и дека држава не се води само со кеиф како нив... Си имаат кеиф да водат држава, ги имаат селаните во раце, и тераат..

Хитлер на почеток се бореше за требење на сељаците од државата, потоа за подобро утре и светска сила. Ова за оној кој не знаеше, да знае.

Пораз е во секој случај штом ти смета толку што овие победиле. Муабетот ми беше дека насекаде е истото без разлика кој победил а кој изгубил. И агитирањето, и прославите, и кампањите... никој по ништо не се разликува од другите (чест на исклучоци). Тебе едноставно ти сметаат овие, мене ми сметаат некои други и така...

Да ти кажам право, Да, ми сметаат вмрОВЦИ, ми сметаат нивните фаци, набилдани со некаква самодоверба и лажни визионерства и лажни авторитети и лажни интелектуални способности и лажни критериуми и лажни патриотски сенсови... Се е лажно, но најдоа овци, ќе ги стрижеме. А тие не забораваат дека и сами се овци, затоа што само овца гласа за овца, и самите се плод и креација на овца.

Иам кажано, не оти СДСМ, се џоа поарни, ама барем коа ќе поминеш покрај нив барем убаво мирисаат, убави фаци имаат, убави пичиња по собирите, силно интелегентни поединци, кој и овие избори се докажа, имено како сега веќе избраниот претседник беше брутално прегазен од Фрчко, исплашен, кутриот што ли бараше у политика, восочна фигура (израз на Фрчко), си компромитира кариера и живот... Сељаче малечко...

Тоа тие... а за кој сум, што сум... Нема везе... Барем СДС личат на луѓе... Имаат мирис на луѓе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom