Ultimate Survival : Новите серии пристигнаа!

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
го гледам по некад типот е луд еј еднаш гледав имаше на едно место пчели и овој сакаше медот да им го земе и пчеливе бумбар го напраеја во очите , потечени му беа ненормално
Новиве обавезно ќе ги гледам

го гледам по некад типот е луд еј еднаш гледав имаше на едно место пчели и овој сакаше медот да им го земе и пчеливе бумбар го напраеја во очите , потечени му беа ненормално
Новиве обавезно ќе ги гледам

Тоа кога се покри целиот но само челото му беше откриено и го АПНАА :)

Бумбар се направи тогаш за едно саќе :)

Иначе малку е глупо што се прикажува демек дека од гуштери и скорпии ќе преживее но има мн поучни работи што можат да ти прислужат ако некогаш се најдеш во некоја слична ситуација.

И така бумбаросан тепаше звечарка :vozbud:

Mmm , tastes like fester :tv: ... јасно е дека 80% од све тоа има вкус на гној хахах:vozbud:

Го гледам редовно.Многу корисни работи кажува ама тоа може да биде и одвратно поготово ако го гледаш кога јадеш, цревата ќе си ги истуриш.:smeshko:
Еднаш го даваа кога моча врз мајцата и после си ја става на главата.Бљак.

а еднаш даваја кога најде гомна од слон и ја пиеше водата од гомната ,а после мочаше во шишенце и ја пиеше мочката:vozbud:

Ultimate Survivor/Born Survivor/Man vs. Wild

Емисиите на Bear Grylls. Кој ги гледа?
Докажано е веќе дека е фејк, пред да почне емисијата пишува дека е наменета само за да се едуцираат гледачите и можеби некои работи се направени со помош на екипата или нешто друго. Има и на јутуб докази behind the scenes, на интервјуа кажува дека неколку пати не било се реално.
Ок е тоа што е фејк, но барем тоа што јаде змии/тестиси на кози/црева од камили/црви/шкорпии/ пие мочка/јаде гомна (буквално) е вистина и тоа ја прави серијата да биде интересна за гледање. Покрај тоа, се што кажува (Tips & tricks :) ) можат многу да ви помогнат доколку вие се најдете во таква ситуација.

Последно што го гледав и е многу интересно.
Will Ferrel и Bear Grylls. Подобра комбинација од комедија и преживување нема. :)

Првиот дел, другите четири ќе ги најдете на YT

друже јас ја гледам и ми е мн интересна ама мислам дека има иста ваква тема :raz:

Ultimate Survivor е најзакон емисија ever!Не ја испуштам,типот е луд во вистинска смисла на зборот.Ја во некои моменти да сум на негово место би избрала да умрам :)

Баш пред некој ден барав ваква тема. Ја гледам емисијата, ја начекав на Дискавери пред година/две и потоа почнав да ја симнувам од нет. Интересна ми е, јасно е дека е фејк концептот во глобала, демек е пуштен во екстремни услови и да најде излез за 3-4 дена. Ама има интересни случки, поучни трикови, како да се снајдеш во одредени несакани ситуации. А и интересни прикаски раскажува во текот на шоуто за случки и настани поврзани со местото каде што е и неговата историја. За разлика од Велики Брат и слични глупости кои може да се најдат на ТВ, Man vs. Wild според мене вреди да се гледа. Препорачливо шоу за сите љубители на авантура и географија.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike
ја имам едно прашање,кој ја финансира Discovery?од кај се ова?ниедна реклама нема на каналов...

ја имам едно прашање,кој ја финансира Discovery?од кај се ова?ниедна реклама нема на каналов...

Сите ТВ оператори од светот што сакаат да ја пренесуваат Дискавери, на тв куќата и плаќаат пари во зависнот од бројот на гледачи. Сега има и исклучоци како што се кај нас кабелскиве оператори.. они на диво си ја пренесуваат :)

Како бе луѓе што ви е на вас... Све е фејк за вас. Ова е вистина 100% а тоа што се шири на нетот е само да уништи :) Кој спомна за кечерии... Тоа кечери е сосема друго од ова, и навистина човекот го ризикува животот а ние викаме дека е фејк... Па затоа немаме ништо =)

~Ви дадоа линк од Wikipedia.
~А фејк ли е тоа што лицето му беше бумбар на првата серија (од новата сезона)

Инаку терминот на нашата Discovery e околу 9:30 - 10 часот (тогаш почнува).

Не , фејк е. Има и изјавено неколку пати.

Инаку ова не пропуштам, секоаш го гледам секој ден во 15:30 и 22:00.Инаку Беар ми е идол :) Човекот е ЗВЕР, немам зборови. :vozbud::vozbud:

Не знам сега дали ќе продолжи со истиот термин за новите епизоди или не, ама нема шанси да пропуштам некоја од новите епизоди !!!

Сешто може да научи човек од ова. БРАВО за БЕАР !!! РЕСПЕКТ ! :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom