Шведска ги озакони хомосексуалните бракови

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај сега за тоа што сметате дека не е природно, добро документирани се 1500 видови на животни соомосексуални односи. Ако сакате имате снимka на you tube од national geographic

Па ставете ги и педерите в зоолошка. Зад решетки веднаш до кафезите со тапири, чудновати кљунаши и лењивец со три прста. Па да ојме ние нормалните и да ги глеаме како се парат меѓусебе.
И да и се чудиме на мајка природа.

не знаев дека и овие била ауспуси :) .... инаку гајле ми е дали ги озакониле или не дали имало педери или не , ако има мн педери ќе останат швеѓанките сами и аЛтомаЦки му ојме Шведска и му ги земаме :vozbud::pos2:

Па ставете ги и педерите в зоолошка. Зад решетки веднаш до кафезите со тапири, чудновати кљунаши и лењивец со три прста. Па да ојме ние нормалните и да ги глеаме како се парат меѓусебе.
И да и се чудиме на мајка природа.
Еи одлична идеа! Браво! :aplauz:
Замисли еден голем кафез со сите двоцефкаши таму, ќе биди полно со хармонија и благосостојба!
ЈЕЕЕ А ние, ние Че му Врламе ’смоки’ а тие ќе скокаат од радост.....:vozbud:

Штета што една ваква држава се одлучи на ваков чекор дури сега!

Следна земја на списокот е Непал.

Ај, па поскоро и кај нас.
Инаку, оваа година кај нас ќе се донесе законот за антидискриминација, што ќе овозможи склучување на цивилни унии и во Македонија. Се спремам за пред матичар :helou:

Инаку, оваа година кај нас ќе се донесе законот за антидискриминација, што ќе овозможи склучување на цивилни унии и во Македонија. Се спремам за пред матичар :helou:

Ај со среќа нек ти е
А ти од кај невестата си или од кај зетот?

Чак што више тие беа тие кои намерно провоцираа со глупи слики, лапање на "мажишта", држење за рака, не јас.

Не е провокација ако некој постира слика кај што две девојки или две машки се бакнуваат. Исто како што не е провокација слика кај што двајца стрејтери се бакнуваат.
kiss.jpg

angelina-jolie-and-queen-of-jordan.jpg

eastenderskiss.jpg

У Мавровка имаш венчален фустан и штикли, само бричи нозете матичарот да не ти побегне од уплав.
Ова типично педерски слики, гадно и болно. Мислам умоболно

Пример 1-педофилија е возрасен со малолетник. А малолетник е се испод 18 години. Кој и кога го поставил тој праг? Значи и тоа е застарено...

Пример 2-полигамија, зошто да не? Која е причината да се нема, да е забрането, а хомосексуалноста да се има?
Мислам ако мериме да мериме со барем слични аршини.

Педофилија (педос-дете; филиос-љубов; што значи дека терминот воопшто не соодветствува на злочинот), т.е. педоманијата, означува полов акт меѓу возрасен и ДЕТЕ. По законот, дете е малолетник кој нема наполнето 14 години!

За полигамијата немам коментар. :pos2:

У Мавровка имаш венчален фустан и штикли, само бричи нозете матичарот да не ти побегне од уплав.
Ова типично педерски слики, гадно и болно. Мислам умоболно

Не бе брат, ја машко сум и така се осеќам, не сум трансексуалец или травестит (секоја почит и за нив).

Башка, сликите викаат од убаина! Ни Анџелина Џоли не те пали?:pos2:

Па по законот не е малолетник до 14 години, туку повеќе. А зар со 15-годишни може?
И по законот за педери е исто како и за 20-годишни обожаватели на 16-годишни девојки.

... доколку се продолжи со овој интензитет на толеранција на сите наши каприци тогаш за одреден период значењето и учењето на Црквата во животот целосно ќе се минимализира.

Не сакам да изигрувам страшен верник овде, не ми е тоа намерата, но мислам дека религијата треба да зазема поголем простор во формирањето на карактерот.
Во спротивно ќе настане целосен хаос.

Да, и јас сметам дека Црквата и религијата треба да заземат поголем простор во формирањето на карактерот. Еве, конкретно за Шведска, Лутеранската Црква, која претставува над 75% од шведската популација, даде благослов на законот за кој дискутираме :wink:

Па по законот не е малолетник до 14 години, туку повеќе. А зар со 15-годишни може?
И по законот за педери е исто како и за 20-годишни обожаватели на 16-годишни девојки.

Законот вика:
1. Дете е малолетник кој нема наполнето 14 години.
2. Помлад малолетник е од 14-16,
3. Постар малолетник е од 16-18 и
4. Помлад полнолетник од 18-21.

Според тоа, нема ни силување врз дете, туку полов напад. Значи и да „се согласило“ детето, што законски не е можно, си се крка затвор, оти законот јасно вика дека детето не е во емоцијална и психичка состојба да го сфати значењето на актот.

Кај помладите малолетници ставовите варираат, но факт е дека никој не може да забрани љубовна врска меѓу, на пример, машко од 18 години и девојче од 15 години и 364 дена:smir:

Господ е на сите...

Љубовта долго трпи, љубовта е милостива,
љубовта не завидува, не се фали, не се вообразува;
не се однесува непристојно, не го бара своето,
не се раздразнува. Не држи сметка за зло;
не и се радува на неправдата, а и се радува на вистината;
сè премолчува, сè верува, на сè се надева, сè трпи.
Љубовта никогаш не престанува: А другите дарби : ако се пророштва - ќе се отстранат; јазици - ќе замолкнат; ако е знаење - ќе исчезне.
Зашто, сега гледаме како во огледало - нејасно; но тогаш: лице во лице. Сега знам делумно, но тогаш ќе сознам целосно, како што и јас бев самиот наполно познат.
А сега остануваат овие три: верата, надежта и љубовта, но љубовта е најголема од нив.

Свето Писмо Библија, Коринтјаните, 13:4-13

Кај најде ова за мали малолетници, полни малолетници. Ова како млаџи водник, старији водник прве класе. Нели е 18 границата за полнолетство. Ај линк ако имаш.

...ova za vo svedska spored mene e dokaz na trulo moralno i duhovno opstestvo...

:nesvest: Ти си прочитал дека Шведска е држава која функционира најперфектно на планетава?
Плус, забележи дека Лутеранската црква даде благослов на законот, да не се повторувам.

Кај најде ова за мали малолетници, полни малолетници. Ова како млаџи водник, старији водник прве класе. Нели е 18 границата за полнолетство. Ај линк ако имаш.

Отвори Кривичен законик, членот кај што се толкуваат поимите (на почетокот некаде). Кога станува збор за санкционирање, државава убаво си ги стокмила границите :wink:

Ја би те замолил само да не си играш со зборови вадени од Библијата за свои лични толкувања.

П.С. Никој не ти брани да станеш припадник на Лутераните или да се преселиш во Шведска, доколку е перфектна.

:nesvest: Ти си прочитал дека Шведска е држава која функционира најперфектно на планетава?

Отвори Кривичен законик, членот кај што се толкуваат поимите (на почетокот некаде). Кога станува збор за санкционирање, државава убаво си ги стокмила границите :wink:
Дај линк, не филозофии. Вака на памет ништо. Прашај во банка и во слични институции за мало малолетно ...

Сепак мислам дека педери закон не би требало да постои.
од мене толку, шо па реклами тука.
Сега најдов, ова е за казни човек. Не е за она ти што збориш. Младо старо. Ако сакате да влезете во тие членови, нема проблем.

...и во мојот поглед на сето тоа нема место за такви бракови уште помалку за такви цркви како Лутернтската која изиграва лудост и слепост на она што го има како учење...

Лутеранската црква е таа која се побуни против богатите католици кои правеа колекции од моштите на луѓето кои црквата ги прогласила за свети луѓе, „светци“... И додека папата Лео го претвораше Ватикан во музеј на скелети и черепи, Лутеранците, водени од Мартин Лутер, го креваа високо Новиот Завет и укажуваа дека писмото, а не коските, се спас за човештвото.:wink:

Ја би те замолил само да не си играш со зборови вадени од Библијата за свои лични толкувања.

П.С. Никој не ти брани да станеш припадник на Лутераните или да се преселиш во Шведска, доколку е перфектна.

Ха ха, екстремен православец си, а? Како може да си „играм“ со цитати од книгата која тебе ти е света, кога цитирам една фраза која покажува колку универзална е љубовта.

Јас сум нерелигиозен, а за селењето во Шведска да ја прашаш владата која најверојатно ја сакаш од срце, за тоа, до каде е визната либерализација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom