Да му кажеме ЗБОГУМ на плоштадот Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
На страна Груевски или некој опозиционен. И така од се макаат, па и од ова. Но кој е духот на Скопје? Погледни го маџармаало (скоро не сум бил, но до пред 10-15 години така беше), тоа беше духот на Скопје, старите маала. Калдрма по главната уличка и земјен пат/помали улички, накривени куќи од керпич, полски вециња. Впрочем сликата од претходната страна говори каков бил духот на старо Скопје. Зборам за почетокот на 70-тите од кога и памтам за околината (постаро више здравје, пред земјотресот немало ни толку). За да се врати тој дух ќе треба да се сруши градски ѕид, трговски, мнт и ред бетонски зданија.
Духот на тоа Скопје бил тогаш и со тие генерации (меѓу кои и мојата). Кој го гледал филмот Среќна Нова, ќе примети какво било тоа Скопје.

Назад нема, но градење со вкус и усул, не според нечиј ќеф. Но нели сега е криза, нели треба пари да се штедат...
Дададдаа ќе штедат пари од моите пари,уште малце да украдат ако можат.

Но кој е духот на Скопје? Погледни го маџармаало (скоро не сум бил, но до пред 10-15 години така беше), тоа беше духот на Скопје, старите маала. Калдрма по главната уличка и земјен пат/помали улички, накривени куќи од керпич, полски вециња. Впрочем сликата од претходната страна говори каков бил духот на старо Скопје. Зборам за почетокот на 70-тите од кога и памтам за околината (постаро више здравје, пред земјотресот немало ни толку). За да се врати тој дух ќе треба да се сруши градски ѕид, трговски, мнт и ред бетонски зданија.
Духот на тоа Скопје бил тогаш и со тие генерации (меѓу кои и мојата). Кој го гледал филмот Среќна Нова, ќе примети какво било тоа Скопје.
Поддржувам!

Сите сељачаана и власи симнати од планина да си се вратат како што дошле од Подржикоњ и останати ридско планински предели - а Битола да се прогласи за главен град!

Кај и да е ќе го видиме Гујче со пијатечињата на Водно. Мислам, као на сликава подоле не за друго нешо.
DSC_0011.JPG

Поддржувам!

Сите сељачаана и власи симнати од планина да си се вратат како што дошле од Подржикоњ и останати ридско планински предели - а Битола да се прогласи за главен град!
кај ја погоди, имав колешка од Подржикоњ. Сега е таа голема граѓанка и демонстрира за градот, а ја пошто се родив во центарот на Скопје-маџармаало-кој ме прашува.

Е затоа на Скопјани ќе им го напикаат.....плоштадод.....мислев де,со хотели и цркви.:pos2:

Поддржувам!

Симнати од планина,смеј си се ти,најуспешни се,ти ќе молиш на моја врата,не јас на твоја.

:helou: плоштад Македонија.

Симнати од планина,смеј си се ти,најуспешни се,ти ќе молиш на моја врата,не јас на твоја.

од влав само егеец е полош..па сега види ти кој на чива врата ке моли...:vozbud::vozbud::vozbud:

мрш назад во москополе

Кој најуспешни овчари од москополе дојдени и пустош направија.Најуспешни со оплљачкан државен капитал

Не не, си ги помешал лончињата. „Бихачка“ ќе се прекрсти во Тодор Александров. Ја со сите сили ќе настојувам тоа да се случи, ти обеќам :smir:

П.С. Каде рече пукнала првата пушка? Во Прилеп, или Куманово? :)

Назад на темата.

Тоа што го прави моменталната власт е чистење од ружни Зони. Јас обожавам кероидни тролчиња.

Bihacka vo Vanco Mihajlov, a naselba Gorce vo ubiecot negov Todor, koga nesto pravis pravi so stil :back:

Ако де овие градежни компани што ке работат!??!

Убо е, нека се гради:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom