Латас...и работите кои ги кажа вечерва...

Кое е вашето мислење за вечерашниот негов настап?

• Вкупно гласачи
    213

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
А што кажал Латас?

Нешто линк на чујам ако може.
"Ќе му го пукнам носот на Фрчко,ако го сретнам у влез некаде."
"Јас имам уште двајца браќа кои ако ми се деси мене нешто ќе ме осветат."
Иначе за Латас неам некое посебно мислење,нешто измеѓу позитивно и негативно...
А за холограм лагата на Шител неам коментар.:tapp:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Нема да се изјаснат овие од СДС и овие од форумов затоа што нивните татковци и мајки се оние кои учествувале во кражбата на МЗТ, ФАС, Железара, Славија, Центро, Алумина, Мирка Гинова и ако продолжам крај ќе нема списоков.
Prodolzi slobodno. Sakam da stignes do despotizmot so najgolemi razmeri vo drzavava narecen ZINGO.
Ajde ......bujrum, objasni ni koj e Zingo, od kade tolku pari i imot(ko mpc e),Sileks mileks ova ona, boncinja mesto plata, zakon na pojakiot itn. Vistina e seto toa ili e gnasna laga i konstrukcija na Branko.
Ти испадна „најпаметен“ од сите :vozbud:

Се дрзна да си ја браниш честа.:vozbud:
Kje napises nesto za Sileks ???? ili kje im ja branis cesta ?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134

Спонтан контра-повик за јавно доматисување со скапани патлиџани на двајцата "спонтани" повикувачи на јавен линч !!!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија најостро го осудува говорот на омразата на новинарот Драган Павловиќ - Латас во емисијата „Јади бурек“ емитувана вчера на НАША ТВ.
„Трендот на бруталната пресметка со неистомислениците преку медиумите добива загрижувачки размери. Говорот на омразата не е манифестација на правото на слободата на изразување туку негова злоупотреба и негација“, наведува ЗНМ.
„Она што беше искажано во рамките на емисијата „Јади бурек“ од страна на Драган Павловиќ Латас, како што е посочувањето на нечија национална припадност како дисквалификација, лични закани, но и повик до другите исто да реагираат е класичен пример на ’говор кој изразува и продуцира омраза’ “, смета Советот.

:pos2::pos2::pos2:

СОВЕТОТ НА ЧЕСТА НА НОВИНАРИТЕ

брее брее

Кои се тие новинари ме интересира?

Героски, Антески, Ризаов и ним подобните?

:kesa:

Советот на Честа пази... аууу :pos2:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Советот на честа при Здружението на новинарите
Хо-хо-хо виц на векот.:pos2:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
:pos2::pos2::pos2:

СОВЕТОТ НА ЧЕСТА НА НОВИНАРИТЕ

брее брее

Кои се тие новинари ме интересира?

Героски, Антески, Ризаов и ним подобните?

:kesa:

Советот на Честа пази... аууу :pos2:
А според тебе, кои се новинарите кои треба да бидат челници на ЗНМ ?

Латас, Миленко, Јадибурековски или Томиќ ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А според тебе, кои се новинарите кои треба да бидат челници на ЗНМ ?

Латас, Миленко, Јадибурековски или Томиќ ?
Јас одамна сум се откажал од нашите “новинари“, никаде не сум давал некому приоритет поради партиска конотација, туку основано на нивното работење ЗА и НА ШТЕТА на нашите пред се' МАКЕДОНСКИ интереси.

Како на пример отворена политичка агитација и форсирање промена на име.

Совет на честа на ЗНМ каде претседател е оној од Канал5 водителот на Х/0 е небаре виц на денот.
Повторно партијата односно новинарите на опозицијата си го искористуваат ова т.н. “Здружение на новинари“ да даваат оценки според партиската подобност и неподобност.

Да биде ова посмешно, Латас не е член на ова Здружение.

Сите уредници на весниците и медиумите се со политички бекраунд.

Така да... нема што да дискутираме.

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ НА ЗНМ[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Претседател: Роберт Поповски - „Канал 5” телевизија

Генерален секретар:
Газменд Ајдини - слободен новинар

Извршен одбор:

Горан Момироски – „А1” телевизија
Соња Крамарска – „Утрински весник”
Столе Наумов – Радио „Канал 77”
Мира Костиќ – „Македонско радио”
Анита Петровска – „Македонска телевизија”
Мухамед Зеќири – „Алсат-М” телевизија
Душко Арсовски – „Македонска телевизија[/FONT]

http://www.znm.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=59&lang=mk

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Совет на честа на ЗНМ каде претседател е оној од Канал5 водителот на Х/0 е небаре виц на денот.
Повторно партијата односно новинарите на опозицијата си го искористуваат ова т.н. “Здружение на новинари“ да даваат оценки според партиската подобност и неподобност.
А кои се твоите оценки ?
Треба вербално да се осуди или не ?
Да биде ова посмешно, Латас не е член на ова Здружение.
Латас може да биде член само на некој шумадиски совет.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ѓунер Исмаил: Власта да го коментира синоќешниот повик за линч

Ѓунер Исмаил, шеф на Изборниот штаб на претседателскиот кандидат од СДСМ Љубомир Фрчкоски, синоќа пријавил вознемирување и следење на неговата ќерка. Тој денеска пред полициската станица Центар изјави дека македонската јавност можела да го препознае нарачателот синоќа на локална телевизија со сателитска концесија, објави МИА.
“Станува збор за лицето НН познато на сите. Сакам јавно да ги прашам Груевски, јавниот обвинител, министерката Јанкуловска, зашто се работи за човек кој е директно или индиректно платен од парите на народот и од Владата, дали имаат коментар во врска со јавно повикување на линч, јавно заканување и закана со јавна пресметка. Имам намера да ги повикам сите претседателски кандидати да се изјаснат во врска со јавното повикување на линч и тепање на претседателскиот кандидат Фрчкоски и мое, и на мојата ќерка. Имам намера да ги повикам да се изјаснат посебно претседателскиот кандидат Иванов, неговиот политички ментор Груевски и доколку имаат некакви недоумици да повелат на телевизиска дебата, овојпат не само со Фрчкоски, туку и со мене“, рече Исмаил.
Тој пред новинарите не го иманеуваше лицето НН, за кое рече дека “долги години работи само на еден случај - поделба на Македонија, поделба на Косово, поделба на Босна“ и оти е “еден од учесниците, а можеби поттикнувач на палењето на Американската амбасада во 1999 година“.
“Сакам да ја предупредам македонската јавност дека ова лице НН со помош и поттик на лицето друго НН на таа македонска телевизија со локална и сателитска концесија работи на поделба на земјата, на создавање хаос на Балканот. Тој е човек кој освен што мене ми се заканува, ви се заканува вам, на вашите деца, на вашата иднина, рече Ѓунер Исмаил.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А кои се твоите оценки ?
Треба вербално да се осуди или не ?
Латас може да биде член само на некој шумадиски совет.
Јас не сум за двојни стандарди.

Очекувам осуда како за Латас така и за Фрчковски.

Меѓутоа истиве “новинари“ кои се бунтуваат против Латас, го амнестираат кандидатот за претседател на СДСМ кога имаше навредливи колумни во нивните весници, кога клеветеше,лажеше и исмејуваше Хунзи и ред други работи.

Да не ја спомнувам “букефализацијата“ и “македоноиди“ и сл. термини со кои ја омаловажуваа Македонската историја.

Еве еден пример каде Героски го нарекува Иванов : манџуриски кандидат
http://geroski.mk/samo-frchko-mozhe-da-mu-obezbedi-cenzus-na-gjoleta/#more-764

Или исмевањето на Македонската археологија од истиов човек кој нема никакво познавање ниту капацитет за да може да коментира научни аргументи ( па се повика на пријателка :pos2:):

Една пријателка ми пишува и се потсмева на епохалните откритија на еден наш познат археолог, кој тврди дека македонскиот јазик е најстариот т.н. протојазик, за што наоѓа пишани докази на камења и коски од камено доба.

http://geroski.mk/navali-narode-na-kreskanje/

Кога некој ќе дефинира оваа потреба за серење, тогаш можеме да се навратиме на Латас.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.386
Поени од реакции
47.274
1. Јанко индиректно ја нарече ќерка му на Латас геј активист при повикот за контрапротест .

2. Немам ништо против тоа што Латас го кажа за комунистичкиот бекраунд на денешниве политичари, али чудно како тоа не го спомна и Ѕинго за кои и Сител и Вечер јавно се изјаснија дека имал голема подршка од комунистичката партија на Грција . :smir:
На Конгресот присуствуваа и гости од грчките сестрински партии Синаспизмос и Комунистичката партија на Грција.
На крајот на краиштата, ако веќе знаел за минатото на Б.Ц. и дел од членовите на неговата партија, зашто тогаш Латас во оној пост-период за кој самиот говореше ( како тоа СДС тепале студенти и тн и тн ) ги подржуваше низ медиумиве, нешто слично како што денес прави со ВМРО ДПМНЕ . :toe:
Штета што '' интелигентниот '' и '' неутрален '' абортус Јанко не му го постави ова прашање .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
2. Немам ништо против тоа што Латас го кажа за комунистичкиот бекраунд на денешниве политичари, али чудно како тоа не го спомна и Ѕинго за кои и Сител и Вечер јавно се изјаснија дека имал голема подршка од комунистичката партија на Грција . :smir:
.
Епа ѕирни го видеово и искоментирај:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ѓунер Исмаил: Власта да го коментира синоќешниот повик за линч

Ѓунер Исмаил, шеф на Изборниот штаб на претседателскиот кандидат од СДСМ Љубомир Фрчкоски, синоќа пријавил вознемирување и следење на неговата ќерка. Тој денеска пред полициската станица Центар изјави дека македонската јавност можела да го препознае нарачателот синоќа на локална телевизија со сателитска концесија, објави МИА.
“Станува збор за лицето НН познато на сите. Сакам јавно да ги прашам Груевски, јавниот обвинител, министерката Јанкуловска, зашто се работи за човек кој е директно или индиректно платен од парите на народот и од Владата, дали имаат коментар во врска со јавно повикување на линч, јавно заканување и закана со јавна пресметка. Имам намера да ги повикам сите претседателски кандидати да се изјаснат во врска со јавното повикување на линч и тепање на претседателскиот кандидат Фрчкоски и мое, и на мојата ќерка. Имам намера да ги повикам да се изјаснат посебно претседателскиот кандидат Иванов, неговиот политички ментор Груевски и доколку имаат некакви недоумици да повелат на телевизиска дебата, овојпат не само со Фрчкоски, туку и со мене“, рече Исмаил.
Тој пред новинарите не го иманеуваше лицето НН, за кое рече дека “долги години работи само на еден случај - поделба на Македонија, поделба на Косово, поделба на Босна“ и оти е “еден од учесниците, а можеби поттикнувач на палењето на Американската амбасада во 1999 година“.
“Сакам да ја предупредам македонската јавност дека ова лице НН со помош и поттик на лицето друго НН на таа македонска телевизија со локална и сателитска концесија работи на поделба на земјата, на создавање хаос на Балканот. Тој е човек кој освен што мене ми се заканува, ви се заканува вам, на вашите деца, на вашата иднина, рече Ѓунер Исмаил.
Слобода на говор! Загарантирано право на Латас. :pos2: Нели тоа го бараат сите угнетувани новинари и НВО активисти од Груевски?!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.386
Поени од реакции
47.274
Епа ѕирни го видеово и искоментирај:
И ?! Истото го велат и анархистите во Грција, не признаваат како нација, го признаваат македонското малцинство во Грција и тн и тн . . . но сепак, шират идеологија со која јас не се согласувам, направија хаос во својата земја, нешто на што некои повикуваа да се случува и овде а истото наиде на голема осуда и на форумов, или грешам . :toe:

Што има нејасно во тоа што јас го кажав, од една страна зборува за комунистичкото минато за дел од политичката сцена во Македонија и истото јавно го осудува, а од друга маструбира на братската ( комунистичка ) партија на неговиот газда, Ѕинго .

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Нема да се изјаснат овие од СДС и овие од форумов затоа што нивните татковци и мајки се оние кои учествувале во кражбата на МЗТ, ФАС, Железара, Славија, Центро, Алумина, Мирка Гинова и ако продолжам крај ќе нема списоков.

Денешните поддржувачи на сдс се оние кои биле блиски на сдс во време на кражбата и кој добил стан, кола, пари, фирма, фабрика.

Тое се и мои денешни роднини, пријатели, познаници, комшии кои тогаш живееа на гага си добија станови и коли не плаќаа никави сметки, давачки и даноци кон државата и сега кога дојде се да се плаќа нормално дека ќе молат за да се врати сдс на власт и пак да си продолжи ограбувањето.:tapp::tapp:

???????
Е, во тоа време ја уште сум бил малечок, арно ама јас го јадам стапот за тие што го продадоа телеком (лјубчо и гвујо), за тие што ја продадоа окта (повторно лјубчо и гвујо), и како ќе им објаснам на моите идни поколенија дека во Македонијава не можеш ни како чистач да се вработиш без партиска книшка....

Или можда бугарски пасош да си извадам, шо викате!?

Kajgana Shop

На врв Bottom