Самоил Малчевски НЕ застана на страна на студентите

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
а као некогаш имало претседател некој на ССУКМ што ги бранел правата на студентите? хих, кога и кој?

Ги памтам само по скандалите при изборот, по ништо друго. Сите биле партиски војници и ништо повеќе.
Кога еден судентски протест бил поддржан од нив?

Да имавме саглам студентско здружение, барем според мене, немаше до ова дереџе да догураме.
Секаде во светот и во сите револуции студентите биле иницијатори, двигатели, а кај нас кога ќе ги видам бре... се ми се чини дека се за во камиони и на Водно дрва да садат...
Кај нас претседателите на сојуз секогаш биле ставани на тест.Ќе го биде политичар или нема да го биде.Тоа е само одскочната даска за сериозно инволвирање во политиката и играње на скапата игра што се вика водење држава.Е па тешко на нас ќе биде на овај ако му дозволиме да биде дел од следната генерација политичари :smir:

па самоил од авион се гледа дека детето е партиски обоено,ај што се фарбал ама бре и окоревел како војниците на самоил и тоа на двете очи ...:toe:

140px-Mexicano_marioneta_lou.jpg

5521C8BE133CDA44B5DC401798380B9E.jpg

n534002564_9927.jpg

radapciger благодарам за линкот :)
frankenstein-jj-001.jpg

Повеќе личи на ова:vozbud:

Сдсм нека ги брани . Нека излезе ваш Шема на фајт со Грујо па да видиме кој е појак . Нокаут у 1 рундаааааа:vozbud::vozbud::vozbud:

Хаааааа не ми се верува дека за ОВАЈ се отвори тема и дека е предмет на дебатирање.Значи со баткава се познавам лично и капак земјак ми е родум од Прилеп со живеалиште во Скопје.Среќата е на негова страна што таткому е некој и нешто во животот.Значи од првиот контакт што сум го имал со него дефинитивно баткава е плод на грк и евреин во буквална смисла на зборот.Таков некоректен однос и таква ароганција јас не сум сретнал никаде.Кај како појава СЈАЕ со неговата лепота (лепша од ночи) и харзматичност така и со неговиот вокабулар на завидно партиско/пиунско ниво.Значи едноставно овај не може да биде водач на сојуз на студенти кога е партиски полтрон,пиун,марионета......Ај на времето беше Филип Петровки некаков борец за правата на студентите ама барем жени го сакаа,фаца беше малиот.Ама овај бре ГРДИОФ......

E ako de,neka se zanimava so poltronizam i poslushnishtvo,da ne sakate deteto da skita po sokaci i kafani?

Самоил намлати убави пари,на свое лично конто.Не е толку будала да брани студенти,кога тоа не му е задача.:toe:

Абе каков лидер на студенти, Гаргамел несмее напреко да погледне некој од ДПМНЕ а не па да протестира, на клоци ке го избркаат од ССУКМ :pusk:

Јас им давам прдлог на студентите :

Од петок кај него пред куќа(стан) кај што живее на протест секој ден додека не си даде оставка.

Јас им давам прдлог на студентите :

Од петок кај него пред куќа(стан) кај што живее на протест секој ден додека не си даде оставка.
И земете палки за да можете да се браните бидејќи ќе ве истепаат и покриј те си го лицето за да не индетификуваат за да после не ви се јавуваат у ниедно доба за да ве прашуваат кој сте и што сте

Добро бе ви стварно будали сте биле :)), Вие сериозно мислите дека со самуил ќе излезете на крај? Абе не знаете шо к´не е. Баталете го самул кај да е сега ќе му пројде времето како „студент“ па почнете да мислите за неговиот наследник, и пред се поченте да разм,ислувате за општа мобилизација за укинување на функција претседател на студентски сојуз и почнете да составувате темели и да создадете студентски парламент, составен од повеќе претставници од секој факултет кои ќе се бираат секоја година.

Добро бе ви стварно будали сте биле :)), Вие сериозно мислите дека со самуил ќе излезете на крај? Абе не знаете шо к´не е. Баталете го самул кај да е сега ќе му пројде времето како „студент“ па почнете да мислите за неговиот наследник, и пред се поченте да разм,ислувате за општа мобилизација за укинување на функција претседател на студентски сојуз и почнете да составувате темели и да создадете студентски парламент, составен од повеќе претставници од секој факултет кои ќе се бираат секоја година.
добро петиција да потпишуваме или да тепаме декани и продекани?

аха... и ќе им речеш на колегите твои: дај бе потпишите да ја смениме онаа гнсана. и ќе ти вратат: а што ти смета сега тој, има кој да го мењава, што има јас да се замарам

Таман сакав да отворам за ова тема :vozbud::vozbud:
Сега пак го слушам глупердата за протестите од вчера.Абе тој не знае на кој свет е.
Прави едни глупи споредби и вика: Што ако некој се бунел дека месечината кружела околу земјата? лол
имаше и уште една од типот: Да се протестира бидејќи Америка била поголема од Македонија.
Типчето е тотална БРУКАА!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom