„Ја поддржувам идејата за изградба на црквата како и повеќето граѓани на Република Македонија. На интернет имаше од повеќе личности што го поддржаа тоа меѓу кои и јас. Па добро, секој оној кој поддржува некоја идеја на интернет ги повикува и останатите да ја поддржат таа идеја“ изјави за Алсат пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Ивица Георгиевски.“Од хакери е влезено во акаунтот и од таму е оваа грозна измислица и конструкција на опзицијата’’
“Ова не е мојот акаунт еве го мојот вистински(меѓувреме нов се отвара)’’ и слично сеа да не обесувам знаеш дека кога се сака се се може.
За несреќа фејзбук како интернет страна не е релевантен за да се суди по него (пошто ако е јас сум близок пријател и општам полово со Елена Ритеска и Тамара секој ден )
изјава за алсат
Некој ја има објавата на Ивица Георгиевски на Фејсбук. Ако ја има нека ја објави да ја видам дали, пратеникот повикува на насилство или на протест за подршка на изградба на црква, кое по мене се две различни работи.Зошто од веста на а1 на која е пренесен пресот на СДС не можам да видам дали повикува на насилство врз противничкиот табор.
Денес во 11 ч. сите МАКЕДОНЦИ на плоштад МАКЕДОНИЈА да ја дадат својата поддршка за изградба на најголемиот храм на МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА. п.с. А ги чекаме останатите во 12
Уште прееска пишував за нив...http://www.vecer.com.mk/?ItemID=884179CBD4B9D0409E6BBBF592ED1B60
Нормални ли се овие бре, кај се установи дека пратеници на ВМРО се можеби вмешани во антипротестот сега и Бранко им е крив.
Офф лелеее.
После ова фала им на Вечер што ми дадоа предлог за лек против стрес: да не ги читам воопшто нив!
Само се прашувам кој ги чита и кој им верува...Чисто колку за споредба... денешните весници за саботните случувања...
Дневник - Право на слободно изразување ќотек
едиторијал - Ќотек за ближниот
Вест - Хулиганите помоќни од полицијата
МВР СЕ УШТЕ БЕЗ ПРИЈАВИ ЗА ТЕПАЧИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ПРОТИВ ЦРКВА НА ПЛОШТАД ВО СКОПЈЕ
Нова Македонија - Насилници тепаа луѓе во име на црквата
како и едиторијал со наслов - „Не задушувајте го Скопје“ и осудување на тепачите
Утрински - Тепај го ближниот свој!
Шпиц - Крстоносен удар врз демократијата
острилка - Бог не живее овде
Време сеуште го немаат ставено бројот на нет.
И за крај... најдобриот во друштвово, секогаш први, наааали... со комплетно дефокусирање на приказната и лажно информирање во делот каде се опишува што се случувало во саботата...
провладниниот Вечер - ПОРАДИ ГРАДЕЊЕ ЦРКВА - ТЕПАЧКА ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ. ПЛАФОН - ФРЧКОСКИ ОСУДУВА ТЕПАЊЕ ЖЕНИ И ДЕЦА Хаос и немири: Бранко се враќа!