IgorChete
27
- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 7.733
- Поени од реакции
- 7.549
Преголема е темата да ја читам, ама на кратко да ми одговори некој ако можи. Шо беа знамињата жолтите шо ги носеја протестантите. Имат нешто врска, секта, организација ...
Иначе јас како атеист сум радикално против секаков вид на црква градење, али ако се вклопва во духот на другата инфраструктура да не е така ѓутуре шлапната, прифаќам ради естетика не ради духовност некоја.
Види вака, жолтите знамиња се всушност официјалното знаме на Грчката православна црква. Но, исто така симболот на тоа жолто знаме е стар византиски симбол кој и припаѓа на Македонија исто колку и геј-грција. Е, сега еден тип со јузрнејм ВОЛК (плус некои бројки), се истрча и лупна дека протестантите ги вееле тие знамиња, иако на клипот многу добро се гледа дека многу побројната, анти-протестантска, "верничка", "крстоносна" армија на Гвуевски ги вее тие знамиња.
И јас сум атеист, немам ништо против градење цркви, но идејата за изградба на такво нешто на сред Плоштад е смешно и..... дебилно.
Уште подебилно е тоа што се крева рака врз невини студенти кои се организирале на МИРЕН, договорен и објавен протест. Арно ама "патриотите-десничари" умешаа прсти..........