Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па во тоа е целата работа бе hannibal06. Они за насилството немаат друг аргумент, освен оној кој како папагали го повторуваат на секоја тема: Милчин...Сорос...Беличанец, мр мр јариња.
Се тоа, пак тоа! Нека си отворат тема за Милчин и нека јадат г...а колку сакат!

Не ми е јасно како во секуларна држава, владата гради црква.
Милчин та милчин. Човекот си е невладин, без разлика на која страна е, си тера сопствена работа.
И тема не е протестот ами Анти-протестот бидејќи секој има право кога сака,како сака да протестира.

Ако тоа ти носи гласови може. Кога можеа веронаука да воведат во училиштата црквата е боза работа.

Па во тоа е целата работа бе hannibal06. Они за насилството немаат друг аргумент, освен оној кој како папагали го повторуваат на секоја тема: Милчин...Сорос...Беличанец, мр мр јариња.

кажи ми зар реално мислиш дека вмро би подтикнал оваква глупост?
да организира тепачи?
да се бламира пред 2круг?

A so sakas da ti kazam vo vrska so temata,pa toa e i sramota sto se desava vo denesno vreme nemozes ni protiv vlada da ides,ili ke te ubijat ili ke te istepaat,ova stvarno stanuva fasizam,ti kazi sto sakas,E OVA ne e sramota da go zboram,nitu samoil malcevski kuropusacot ne te brani,nitu policijata so i ja lize na gordana jankulovska,KAZI MI TOA NE E SRAMOTA,ti si sramota sto branis takvi stavovi.
Очигледно дека никој не ти покажал дека оргазам може и на друг начин да се постигне...:vozbud::vozbud::vozbud:

да организира тепачи?
Зарем очекуваш реален одговор од реалниот...:vozbud::vozbud::vozbud:

да организира тепачи?

ne e oficijalnoto rakovodstvo na VMRO tuku nekoi negovi strukturi koi vrbuvaat partiski vojnici za nasilstvo i diveenje

E aj olabavi malku so predavnici i komunjari.
i ne me uci sto da pravam vo drzavava.
Kolku sto vidov na poslednata anketa
25% VMRO
13% SDSM
50% ne glasaat.
12% neopredeleni

I sega vie 38% ke siluete narod.
Pa koj k.. ste vie be mamu vi e..
Da vi e.. se po spisok.
So 25 % i 13 % ke mi solite li pamet goveda edni.

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Preku kur mi se mene odamna voa partiskive vojnicinja sto ziveat po principot - prvo sum VMRO,SDS, pa posle sum covek - dusata da da im ja ebam rasipana,samo ke mi legne nekoe od niv nekoj den ke si go odnese za site.

да организира тепачи?

Тепачки не барем не нарочно, ама спонатаниот собир да организиран е од нив. Затоа и сега полицијата ги штити и покрај тоа што веќе се знае кои се организаторите.

да организира тепачи?
Протестот е организиран од вмро,ама нели просто членство имате и не може да се воздрже,а да не удри некоја клоца.

да организира тепачи?
Надвор од муабетот кој како и зошто го организирал протестот.

ЗОШТО полицијата беше нем посматрач на тепањето од страна на "спонтано" собраните граѓани ?

Kој ја контролира полицијата ?
Која е пораката од сево ова ?

Се тоа, пак тоа! Нека си отворат тема за Милчин и нека јадат г...а колку сакат!
Еј, утре имаш тест по Математика и Историја ќе испрашува, не ми денгуби, земи да вежбаш и да учиш, остај го реалниот, он со други и не знае да дебатира...

Протестот е организиран од вмро,ама нели просто членство имате и не може да се воздрже,а да не удри некоја клоца.
Ејјјј, утре си во школо, не заборавај...

Еј, утре имаш тест по Математика и Историја ќе испрашува, не ми денгуби, земи да вежбаш и да учиш, остај го реалниот, он со други и не знае да дебатира...

А ти бе кцхссцсхсхтххс , оди легни си, изгледи цртан пред 8 , млекото и утре право во штаб на перење мозок. Еден апдејт да ти дадат.

Што се глупираш не ми е јасно.Ако имаш да кажеш нешто, кажи.
и бтв завршив средно.
биди ми поздравен

Очигледно дека никој не ти покажал дека оргазам може и на друг начин да се постигне...:vozbud::vozbud::vozbud:
Зарем очекуваш реален одговор од реалниот...:vozbud::vozbud::vozbud:
Јас нема ништо да ти одговорам во надеж дека некој од админите ќе го примети твоето глупирање.

Надвор од муабетот кој како и зошто го организирал протестот.

ЗОШТО полицијата беше нем посматрач на тепањето од страна на "спонтано" собраните граѓани ?

Kој ја контролира полицијата ?
Која е пораката од сево ова ?

одговори ми шо те прашав биди реален.

е сега за твоиве прашања.
полицијата не мислам дека беше нема.
протестот е пријавен.
кажан е очекуваниот број на протестанти 30тина.
во сразмер на тие протестанти испратиле неколку полицајци. (колку биле 7-10 незнам)
а како тоа неми. зар требаа со пендраците и тие да почнат да тепаат.
дали знаеш дека не смеат да тепаат?

зар требало специјалци да испратат поради мирен протест.

според мене овде има многу нејаснотии.
самиот Серпико кажа дека баш вчера денот некои од организаторите на протестот го исфорсирале датумот за да се деси вчера. и немој некој да ми рече остајте милчин и екипа настрана... тие се тие кои имаат подбуцнато и сработено за да се деси се како шо се деси.

едит:
го подржувам Серпико и нивната намера со студентите да искажат револт поради узурпација на плоштадот.
верувам дека имале најискрени намери.
факт е дека нивните искрени намери биле изманипулирани и искористени од трети лица.
не ни требало да им дозволат да се појават милчин и екипа на настанот.

Полицијата по устав е единствена која има право да тепа.Во овој случај барем да бранеше протестантите да не јадат ќотек.
Имало 10 полицајци ама кога виделе што се случува веднаш по токи-воки се вика засилување, не е проблем тоа.

Црвенковски ги осуди вчерашните инциденти на плоштадот “Македонија”
недела, 29 март 2009
x.gif

Претседателот на Република Македонија Бранко Црвенковски најостро ги осудува вчерашните инциденти на плоштадот “Македонија” во центарот на Скопје
Правото на мирен протест е загарантирано со Уставот на Република Македонија и неговото исполнување не може да биде попречено или оневозможено, ниту заради религиозна посветеност, ниту заради партиска послушност. Недозволиво е да се случува вакво силеџиство и насилство на однапред најавен протест во присуство на полицијата. Тоа, во најмала рака, само говори за неодговорен однос на Министерството за внатрешни работи, освен ако и самото не е дел од ова сценарио.

Претседателот на Република Македонија ја повикува власта, а пред се Министерството за внатрешни работи, наместо да покренува прекршочни постапки против организаторите на мирниот протест, да ја идентификува одговорноста во сопствените редови, како и насилниците и истите да ги изведе пред суд.

ЕВЕ ВИ ГО МЕСИЈАТА ГЕБЕЛС, КАКО ШТО И СЕ ОЧЕКУВАШЕ, СЕ ОДИ СПОРЕД СЦЕНАРИОТО!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom