Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
koja корист ја има Грујо да ги тепа архитектите? и тоа помежу двата изборни круга
Една многу интересна корист - замолчување на народот и едноумие и едно многу добро наравоучение - ако кажиш нешто против мене лошо ќе си поминеш.

Не мора да значи, ова е само една од можните варијанти како објаснување за вчерашната случка.
Во Скопје моментално има околу 150 цркви и еден единствен плоштад. Ние не сме против изградба на црква, туку против изградба на црква на единственото место кое служи за масовни собири на граѓаните. Дали се работи за црква или за јавна куќа е ирелевантно, бидејќи локацијата е премала да се смести и полско веце.
Јас сум и против изградба на црква со мои пари во секуларна држава на било која локација.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Абе не ве сфаќам , зошто сте против се добро и значајно што се прави.
Ајде да речеме дека ова е добар проект. Што е другото значајно што се прави во Скопје? Споменикот-Џубокс или Шмизлата, Мачката...?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
да не се препукуваме кој е мал кој голем мислам дека Киремали се објасни
Кога е така, зошто пишуваш нешто пред да размислиш? Или е важно да се каже нешто?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Викаш сите 35 000 бевме на Пела? Ај преслушај се пак.
темата не е колкав капацитет има Пела забегавме малку
инку не бевме сите на Пела во ред ли е сега

Една многу интересна корист - замолчување на народот и едноумие и едно многу добро наравоучение - ако кажиш нешто против мене лошо ќе си поминеш.

Не мора да значи, ова е само една од можните варијанти како објаснување за вчерашната случка.
Јоване и сам знаеш дека тоа не му оди во полза

Z

zmej gorjanin

Гостин
а што ако е или не е на плоштад?

јавна кука ли еили црква е?
ако се протестира,протестирај за се подеднакво...

и за норис...мене не ми сметаат други верски објекти..туку вас..и тоа цркви...
Никој не е против изградба на црква, напротив јас сум најмногу за изградба на цркви, само на оние места каде што стварно ги нема, срамота е во една општина како Карпош сеуште да нема црква, или во Аеродром да има само едно мало црквиче, а затоа во строгиот центар на градот да има две огромни цркви. Али ако еве нека биде, нека се изгради црквата, само нека ми каже некој по кои естетски и морални критериуми на еден плоштад ние ќе успееме да споиме, една голема црква, огромен споменик на Александар, уметнички скулптури и споменици на Гоце и уште некој Илинденец на камениот мост. Сега или ќе го градиме Александар или црква ќе градиме, јас лично повеќе сум да се изгради споменик на Александар, и тоа поради две причини. Првата е тоа што на неполни 10 минути од плоштадот има црква, така што не ја разбирам изградбата на уште една голема црква, втората причина е тоа што не можам на еден плоштад никако да спојам постоење на црква и на споменик на Александар Македонски, просто не можам да го најдам линкот помеѓу овие два објекта, Александар Македонски сигурно кога освојувал не ја ширел идејата на православието.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
темата не е колкав капацитет има Пела забегавме малку
инку не бевме сите на Пела во ред ли е сега
Не е во ред.
Не може да биде во ред кога се лупаат секакви муабети од ракав, па после следи повлекување. Тоа веќе е карактерна црта .

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
а што ако е или не е на плоштад?

јавна кука ли еили црква е?
ако се протестира,протестирај за се подеднакво...

и за норис...мене не ми сметаат други верски објекти..туку вас..и тоа цркви...
Македонцки револтот кај младите архитекти не е само за лоша локација на црква, туку и многу други решенија на чело со ова:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=36751

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Сега го слушам претседателот на унија на студенти, и како не му е срам не ми е јасно.Ги исплука студентите, а посебно се нафрли на Исмаил.
Па така ли доликува?
Убо си кажа чоеко

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Добро, а зошто дозволивте да ве изманипулираат и политички да го филуваат протестот?

А да не зборам што цела Македонска интернационала, толкава колкава што е, застана покрај студентите. СО КОЈ ПАМЕТ ????
На протест му е дозволено да дојде на секој. Не гледам како тие што протестираат би можеле да спречат доаѓање на некои фацки кои сакаат да профитираат. На крајот на краиштата, без разлика на тоа кој бил присутен а кој не, ставовите се тие. Оние кои го градат или менуваат сопствениот став по однос на прашањево, според тоа која политичка партија што поддржала, се слепи и не си гледаат подалеку од носот. Јас како политички неопределена би поддржала проект на било која партија, кој би бил издржан и логичен. А не ваков, од немајкаде ископан.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
не мислам да влегувам во дискусии со национално оперирани центарски пички и мамини синчиња кој не виделе облачен ден во животот а мислат дека се знаат,празнејки се на глупо орекстрирани протести.....

за сите неколку поста на куп и посебно за мими....

ПАК ПРОТЕСТИРАЈТЕ да видам...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom