Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А која коорист ја има обичен граѓанин да тепа студенти? Оосвен ако не е обичен туку е платен за то. Знам за еден човек што у саботата не беше на работа пошто му беше кажано од штаб да иде на анти-протестот. Така да сите се умешани у ова и сдсм и вмро.

Нормално дека ќе има и спонтано привлечени луѓе од гравитацијата на оние кои ги планираа инцидентите.

Тие им се всушност главниот изговор на оние кои стојат со задни намери за политичко профитирање.

Од блогот на Роберто Беличанец кој беше еден од организаторите на трибините на СОРОСОидите:

Станува напнато.
Дали 34 пласираниот од книгата “100 најлуди градители во историјата“ - Грујо оф Мацедон конечно ќе се соочи со непремостлива пречка кон освојувањето на првото место.
Дали плоштадот ќе стане конечно црковен двор или неверниците (во способноста на црно-црвените архитектите, а не во бога) ќе успеат во тоа да го сопрат.

Гледајте во сабота во 12 часот во живо на скопскиот плоштад.

П.С. Нормално дека ќе бидам таму.

http://rb.blog.com.mk/node/219281#new%20

И едно прашање, дали е точно дека во организацијата на протестите учествувала и ќерката на Ѓунер Исмаил?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Чим дојде ред ~*Тамарче*~ да дели правда во Политика, по ѓаволите со овој подфорум.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Епа ВМРО наседна на провокацијата, сите знаеја дека е ова режирано од Сдсм а ипак се обрукаа и тепаа студенти на плоштад кој им е крив. Глумат демократија а уствари се исти ко и тие шо ги нарекуваат комуњари. Секогаш кога некој е против владата или добива пријава или јаде ќутек така ми се чини работава.
Многумина знаат дека во ВМРО се инсталирани поранешни дркотини на истакнати комуњари,иако лично мислам дека со изборот на оваа локација за изградба на црква само се штитат бизнис интересите на неколкумина од нив.А “верниците“ кој вчера настапија пред камери нема (за мене барем) никогаш повеќе да бидат Христијански верници во вистинска смисла на зборот,кога истапуваат онака јавно за да ги заштитат бизнис интересите на Камчевци и остала багра,хулејќи го името Божјо без потреба и на место каде тоа најмалку требаше да го прават.Верувам дека МПЦ ќе ги анатемиса сите нив,јавно и недвосмислено доколку навистина сака да остане барем малку она за што се декларира изминативе скоро 2 000 години,вистинска Православна Црква пред која сите ние сме еднакви и имаме исти права,без да ги поддржува оние кој носат знамиња со крстови како само тие да се вистински нејзини “верници“.Впрочем со чинот на поддршка на таквите религиозни групи МПЦ само ќе ја руинира и онака намалената подкрепа која сеуште ја ужива кај Македонските христијани.Можеби вчерашните “верници“ беа оние на Јован Вранишковски,штом беа толку малку(100тина) и онака крвнички “расположени“?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
И едно прашање, дали е точно дека во организацијата на протестите учествувала и ќерката на Ѓунер Исмаил?
Да.

Соња Исмаил и Фемгерила без првите за какање пред камери.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнам али ве читам цело време и само се вртите во круг и се вртат муабетите од другите теми за политика. 2 страни се караат на партиска основа. Кажавте што кажавте и сеа почнавте на лична основа да си кажувата против аргументи. Јебига се деси што се деси вчера и си кажавте мислење али мораше ли до толку да се претвори во уште едно поле за битка на партиите. Не сваќам. Изгледа треба да сум у партија за да разберам.
Пак да си кажам....

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Чим дојде ред ~*Тамарче*~ да дели правда во Политика, по ѓаволите со овој подфорум.

Да делам правда?
Хахах. Извини Трн, не сум јас дебилно полтронче како тебе.

Само кажав дека го поддржав протестот, и студентите.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
^ Манири на една битолска пуфла која се загрижила за плоштадот во Скопје :tv:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
После ова тепање на студенти баш за ништо пред орите на десетици припадници на МВР незнам што да кажам за демократијата во Македонија...
Мене само едно не ми е јасно, што се случи со е%аниот студенски сојуз кај е сега да ги брани неговите членови ?!? всушност заборавив дека имаат апсолутна власт и дека на чело на тој е%ан сојуз е партиско дете кое е апсолвент веќе 3 години со 2 испита пред крај и живее на грбот на студентите и го слуша само неговиот партиски шеф, а не неговите студенти... значи ништо и од тоа, секаде во свет студентите ја имаат најголемата моќ во државата а само кај нас студентите не ни знаат што е тоа студенски сојуз, а сојузот работи во интерес на власта наместо во интерес на студентите...незнам што да кажам друго.
сепак на крај како по обичај си испадна народната :Тепаниот,тепан, е%аниот е%ан...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Правото на протест е загарантирано со Уставот на Република Македонија.
Се сложувам, никој не го оспорува тоа право.
Но некој треба да ти обезбеди услови на тоа право на протест....нели ?

Ете на мене како идивидуа ми смета или не се согласувам со некоја одлука на владата.
Собирам дваесет истомисленици го пријавувам протестот во МВР и во закажаниот период со транспаренти излегуваме на протест.

Од другата страна се собираат едно педесетина пијани и разбеснени партиски стоки (кој патем некој преку јавен медиум ги повикал на линч), и пред очите на полицијата не кршат од ќотек.

Полицијата немо посматра, утреденда на нас ни стега пријави за загрозување на безбедноста, а јас треба да бидам среќен што мене никој не ми го оспорил правото да излезам на улица :nesvest:

У која бе димензија живееш ти ?
Но едно такво право беше исплукано лани кога не 30 граѓани ами 30.000 се собраа да протестираат против промена на името.

Тогаш сите медиуми, најактивно опозиционата СДСМ ни го исквернавија протестот обвинувајќи не дека Каракачанов не организирал и дека сме вееле партиски знамиња.

А сега ти ми се повикуваш на Устав, као уставот само за твои потреби да служи, кога ќе ти одговара.
Како што ти напоменав во претходниот пост. Ти би за се', само за вчерашното рушење на демократиојата не.

Тоа и го правиш низ целава тема.
Тоа е исклучиво твоја одлика, што сведочи и твоево залагање да извадиш партиски поени.
Тебе партиската заслепеност не ти дава да ја согледаш вистината, па затоа сите повици за стоп на едноумието и почитување на демократијата ги гледаш како обид за рушење на твојата омилена влада.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еве би сакал да погледнете еден коментар на страницата на а1 во врска со протестите:

Ivica Georgievski ДЕНЕС во 11ч. сите МАКЕДОНЦИ на плоштад МАКЕДОНИЈА ке ја дадат својата поддршка за изградба на најголемиот храм на МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА! п.с. А ги чекаме останатите во 12ч :)

9:23am · Comment · LikeUnlike · Show Feedback (4)Hide Feedback (4)

You and 4 others like this.

4 people like this.

Write a comment...

EVE KAKO SPONTANO PRATENIKOT IVICA GEORGIEVSKI GI SOBIRASE LUGETO PREKU SVOJOT FACEBOOK PROFIL... SRAMOTA

Извор/коментар бр 7

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тоа и го правиш низ целава тема.Тебе партиската заслепеност не ти дава да ја согледаш вистината, па затоа сите повици за стоп на едноумието и почитување на демократијата ги гледаш како обид за рушење на твојата омилена влада.
Чива вистина, онаа сервирана од СДСМ и СОРОС? Со кое право па ти бе...:pos2: ќе збориш за “партиска заслепеност“ аххаха

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Чива вистина, онаа сервирана од СДСМ и СОРОС? Со кое право па ти бе...:pos2: ќе збориш за “партиска заслепеност“ аххаха
Твојата наводна "неутралност" нека ја ценат преостанатите членови на форумов, или пак препрочитај некоја реплика наназад, па и самиот ќе си увидиш.

Продолжи и понатаму да стоиш на страната на едноумието.
Се надевам дека некој ден ќе ти се удри од глава.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па каде сум се изјаснил за “неутрален“ ??? Затоа не си поставувај непостоечки тези за да зафатиш “муабет“ на јадица.

Па ти си “реалниот“ бе златен. :kesa:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Да искочиш на протест против џамии ќе те тужат за верска нетолеранција.:toe:
Па тоа и ми беше поентата, не само што ќе бидеш тужен за верска нетолеранција, туку и ќе изедеш ќотек а може и нешто полошо да ти се деси, па затоа ги прашувам протестантиве крстоносци, дали ако албанците излезат на плоштад и бараат да се гради џамија, дали тогаш тие ќе организираат контрапротест за да го бранат православието. Глеам постовиве ептен забегаа во политика, не знам Сорос ги организирал или Милчин ги организирал а они биле поврзани со СДСМ, нит Сорос го знам нит Мајчин го знам, ама тоа не е ни битно кој ги организирал, можел лично и Бранко да ги организира, али тоа што се случи не смееше да се случи, макар во таа божемна толпа на студенти да немало нит еден студент. Она што треба да не загрижува е што официјални знамиња на МПЦ се вееја на тој собир каде беа нападнати луѓе, само затоа што држеа транспаренти, да бидам искрен во МПЦ во последно време многу чудни работи се исподешаваа, криминал со земјиште и хотели, попови идат по курви, што ќе биде следно, можеби во знак на нашето братство и православно единство, нашава црква ќе ја покани руската мафија да пере пари преку изградба на цркви во Македонија, така покрај убавите цркви ќе никнат и убави дискотеки, кафичи, ресторани и бутици во склоп на црквите. Така на крај сите ќе бидат среќни, ем црквата ќе профитира, ем народов ќе може да си ги задоволи своите потреби.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
СОРОСОИДИТЕ, КОМУНИСТИТЕ И ЏАНКЕРИТЕ ОД 103 ГО ИСПУШИЈА

Со само 30 души на нивниот беден протест против изградба на црква овие атеистичко-сатанско-педерско-џанкерски отпушоци покажаа дека се обични шарлатани кои диригирани од Сорос кукумјавчат и работат на уништување на државата.....

И покрај целата нивна интернет машинерија излезе дека имаат повеќе сератори отколку подржувачи ....

Наспроти нив победи вистината.........Со 5000 души кои ја подржаа црквата на плоштад.....

Дали е ова дефинитивен пораз на петтата колона во Македонија???

http://stihoven_kalibar.blog.com.mk/node/219614

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom