Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Добро Рамбо, ајде малце моториката вкључи ја:

1. Се организираат протести против партиската одлука на ВМРО-ДПМНЕ да гради црква.
- значи не против сите други објекти кои ни го узурпираат местото на живеење кои се од 10 пати поголем приоритет за сите нас, туку се оди против овој партиски проект.

2. Се бира термин за овој протест меѓу 2 изборни круга.

3. Се организираат 2 групи протестанти и контрапротестанти.

Доколку се оставеле студентите да протестираат, тие 30тина души ќе поминаа сосема НЕЗАБЕЛЕЖАНО и во медиумите и никаква реакција немаше да испровоцираат.
Тебе ќе ти чуеше лево маде за некој си протест.

Кои се логичните заклучоци:

а) се бира сомнителен термин за овие протести

б) се продуцира испланиран инцидент каде тепачите се претставени како прилично аматерска секта која глуми патриотизам - намерно уфрлање на знамиња на Грчката црква со што би се поврзало ВМРО.

в) се поврзува тоа со ВМРО бидејќи тие стојат позади градењето на црквата

г) СДСМ го користи ова во политичката изборна кампања како потпалувачки момент и профитира.

Која корист би имал некој од ВМРО да си прави штета токму сега кога повеќе им одговара воопшто да не реагираат и ќе поминеше протестов ко да не бил.

Насловите и првите реакции кои беа?

“Груевски ги тепа студентите“, “Груевски ги подели верниците“, “Груевски ги тепал бабите и дедовците“ итн. се во познат стил.

Башка, појавувањето на “набљудувачите“ од СОРОС, Милчин и компанија за мене доволно говори.

Истово сценарио беше употребено и за палењето контејнери на Партизанска после протестот на Пела, каде им беа делени по 500 денари на хулиганите од Карпош маало од страна на “команданти“ од СДСМ.

А ти брате мили, можам да си заклучам дека на секоја тема нафрлаш масло во огнот и поттикнуваш делба меѓу македонците и сеир маваш.
Не си ти глуп, знаеш мн. добро што правиш.
Не си ништо подобар од оние кои ги организирале тепачите и ги опремиле со аматерски реквизити.
Hahahha....
Koja pridobivka ja ima VMRO? !!
Prakjanje na poraka za toa koj pali i gasi vo drzavava... gvujo zaslepen od rejtingot koj go ima momentalno, ne ni se obiduva da razmisluva poopsirno, da gleda nekolku meseci, godini vo idnina. :toe:

Od druga strana, ako ne e toa celta, togas logicen zaklucok e deka se glupavi, vinkli, tokmaci, sutraci, tabula rasa ( kako sto toa frcko gi narekuva :):)), smotani, kreteni, debili i se po red. :toe:

Ama vo nitu eden slucaj ne mozes da tvrdis deka i dvata "tabora" bile pod dirigentska palka na SDSM.... glupo e be druze, smesno e da go tvrdis toa, sosila ulav se pravis, koga imas snimki i puno drugi fakti na koi jasno se gleda koj bese najglasen megu antiprotestantite.....
Ajde sega, kazi mi deka i Janko e vsusnost covek na SDSM, i tolku, kraj, do kraj na denot da ti se smeam na glupostite.

p.s. ne nafrlam nikakovo maslo jas, Skopje e moj grad i imam pravo da izrazam mislenje za toa kako ke izgleda, a tie kelesi i seljaci koi bea doneseni od pickesimaterine vcera na plostad, go nemaat toa pravo. :toe:
Ili pak aj sea za da ne sumljas ti vo moite zadni zli nameri, da ne pisuvam ic na forumot, a? Toa go sakas? Ama posle ke mi kenjas kako toa jas sum "vladeel" vo Cair... Ti toa namerno sakas da pravis podelbi, ili sto e problemot?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Hahahha....
Prakjanje na poraka za toa koj pali i gasi vo drzavava... gvujo zaslepen od rejtingot koj go ima momentalno, ne ni se obiduva da razmisluva poopsirno, da gleda nekolku meseci, godini vo idnina. :toe:

Od druga strana, ako ne e toa celta, togas logicen zaklucok e deka se glupavi, vinkli, tokmaci, sutraci, tabula rasa ( kako sto toa frcko gi narekuva :):)), smotani, kreteni, debili i se po red. :toe:

Ama vo nitu eden slucaj ne mozes da tvrdis deka i dvata "tabora" bile pod dirigentska palka na SDSM.... glupo e be druze, smesno e da go tvrdis toa, sosila ulav se pravis, koga imas snimki i puno drugi fakti na koi jasno se gleda koj bese najglasen megu antiprotestantite.....
Ajde sega, kazi mi deka i Janko e vsusnost covek na SDSM, i tolku, kraj, do kraj na denot da ti se smeam na glupostite.

p.s. ne nafrlam nikakovo maslo jas, Skopje e moj grad i imam pravo da izrazam mislenje za toa kako ke izgleda, a tie kelesi i seljaci koi bea doneseni od pickesimaterine vcera na plostad, go nemaat toa pravo. :toe:
Ili pak aj sea za da ne sumljas ti vo moite zadni zli nameri, da ne pisuvam ic na forumot, a? Toa go sakas? Ama posle ke mi kenjas kako toa jas sum "vladeel" vo Cair... Ti toa namerno sakas da pravis podelbi, ili sto e problemot?
od Gostivar bea .....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ја не режирам драми, но сум платил поради мојата наивност во минатото.

Зборам разумно, на кој му се допаѓало или не... негов проблем. Впрочем, како на кого му одговара така ќе се обиде да искоментира на моите мислења.

До негде може ќе се согласам, бидејќи точно е дека во тепачите имаше луѓе кои беа членови на СДСМ но откако стана Фенси да си ВМРОВЕЦ земаа книшки од ВМРО и сега се "поголеми" ВМРОВЦИ
:toe:

ВМРО сам себе си го убијал со тоа што дели книшки ко топло бурече, но земајќи го и овој факт нели, јас останувам на моето толкување погоре.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Ако вака гледаме на чие конто се собраа повеќе поени, испаѓа дека “крстоносците“ беа повеќе изманипулирани. Или можеби грешно ги бројам поените, или можеби воопшто не треба да ги бројам.
Поените кои се важни во случајот, треба да се видат на гласањето, а не во изградба или неизградба на црквата.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Hahahha....

Ти насила да не пробуваш паметен да се правиш... Гледам се обидуваш да резонираш, демек сопствен став имаш, ама друже ништо не кажуваш.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да се разбереме најнапред дека според Христијанските канони црква се гради на најсоодветно и најпристапно место за сите верници.Такво место на плоштадот според мене е точно средината од самиот плоштад.Доколку оние што ја предложија споменатата локација (гас место) се согласат да ја ревидираат маркичката за градба ќе ги кандисам студентите од архитектонски бесплатно да направат најубав заеднички проект за Православна Црква во Европа,ако не и во светот,итоа замислена и оформена во консултација со 100 врвни светски архитекти,со што ќе добиеме ремек дело на Христијанската архитектура,а студентите исто така да помогнат и со практична работа при изградбата на самиот проект.Значи да се разбереме дека луѓето од протестот не се против изградба на Православна Црква на плоштадот,туку тие се за промена на зацртаната локација итоа само 50тина метри подалеку.Или сите мислите дека на Грујо му се сонило токму онде да направи црква,макар и да убие некого?
Во исто време им порачувам на оние што беа со пароли дека Бог ќе го разорел “собирот“,да не веруваат дека некој телохранител е Бог,и да не го користат името Божјо во секоја прилика и за секакви цели,затоа што со тоа фрлаат сол врз раните Исусови и ја деградираат мојата Православна религија,која никогаш така не ме воспитувала.Со својот акт тие покажаа дека не се достојни да го носат предзнакот на Христијанството или накратко речено:
-ПРОСТИ ИМ ГОСПОДЕ,НЕ ЗНАЕА ШТО ПРАВАТ!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ти насила да не пробуваш паметен да се правиш... Гледам се обидуваш да резонираш, демек сопствен став имаш, ама друже ништо не кажуваш.
toj si kazuva ubavo cisto i jasno ...ti ne percepiras tuka ubavo

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Hahahha....
Prakjanje na poraka za toa koj pali i gasi vo drzavava...
Исто така порака и до оние кои во иднина имаат намера да пркосат на нивните "генијални" идеи.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнам али ве читам цело време и само се вртите во круг и се вртат муабетите од другите теми за политика. 2 страни се караат на партиска основа. Кажавте што кажавте и сеа почнавте на лична основа да си кажувата против аргументи. Јебига се деси што се деси вчера и си кажавте мислење али мораше ли до толку да се претвори во уште едно поле за битка на партиите. Не сваќам. Изгледа треба да сум у партија за да разберам.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Hahahha....

Да бев глуп и ја ќе ојдев на плоштад со секташите и студентите.

Ти објаснив на широко и натесно како стојат работите, а како тебе ти одговара.. мање битно.

Пробај кај друг, може и ќе запали.

Z

Zona Pelucida

Гостин
:kesa:

Ја незнам што да кажам после вакви коментари, како човек да не се изиритира на ваков примитивен коментар.

Горда Влаинка која најверојатно не мрднала од пред село јбт :tapp:
Живеам у строгиот центар на градот,ако толку сакаш цркви ене ти соборна црква иди моли се да ти напраат уште една на плоштад,мене не ми треба тоа,јас незнам само ти колку си примитивен што подржуваш такви идеи,ко демек ако се молиме на плоштад у бога,готооовоооо се ќе ми се опраи,абе бегај таму,гз место нема да прднеш на плоштадон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom