Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Hahahha....Добро Рамбо, ајде малце моториката вкључи ја:
1. Се организираат протести против партиската одлука на ВМРО-ДПМНЕ да гради црква.
- значи не против сите други објекти кои ни го узурпираат местото на живеење кои се од 10 пати поголем приоритет за сите нас, туку се оди против овој партиски проект.
2. Се бира термин за овој протест меѓу 2 изборни круга.
3. Се организираат 2 групи протестанти и контрапротестанти.
Доколку се оставеле студентите да протестираат, тие 30тина души ќе поминаа сосема НЕЗАБЕЛЕЖАНО и во медиумите и никаква реакција немаше да испровоцираат.
Тебе ќе ти чуеше лево маде за некој си протест.
Кои се логичните заклучоци:
а) се бира сомнителен термин за овие протести
б) се продуцира испланиран инцидент каде тепачите се претставени како прилично аматерска секта која глуми патриотизам - намерно уфрлање на знамиња на Грчката црква со што би се поврзало ВМРО.
в) се поврзува тоа со ВМРО бидејќи тие стојат позади градењето на црквата
г) СДСМ го користи ова во политичката изборна кампања како потпалувачки момент и профитира.
Која корист би имал некој од ВМРО да си прави штета токму сега кога повеќе им одговара воопшто да не реагираат и ќе поминеше протестов ко да не бил.
Насловите и првите реакции кои беа?
“Груевски ги тепа студентите“, “Груевски ги подели верниците“, “Груевски ги тепал бабите и дедовците“ итн. се во познат стил.
Башка, појавувањето на “набљудувачите“ од СОРОС, Милчин и компанија за мене доволно говори.
Истово сценарио беше употребено и за палењето контејнери на Партизанска после протестот на Пела, каде им беа делени по 500 денари на хулиганите од Карпош маало од страна на “команданти“ од СДСМ.
А ти брате мили, можам да си заклучам дека на секоја тема нафрлаш масло во огнот и поттикнуваш делба меѓу македонците и сеир маваш.
Не си ти глуп, знаеш мн. добро што правиш.
Не си ништо подобар од оние кои ги организирале тепачите и ги опремиле со аматерски реквизити.
Koja pridobivka ja ima VMRO? !!
Prakjanje na poraka za toa koj pali i gasi vo drzavava... gvujo zaslepen od rejtingot koj go ima momentalno, ne ni se obiduva da razmisluva poopsirno, da gleda nekolku meseci, godini vo idnina.
Od druga strana, ako ne e toa celta, togas logicen zaklucok e deka se glupavi, vinkli, tokmaci, sutraci, tabula rasa ( kako sto toa frcko gi narekuva ), smotani, kreteni, debili i se po red.
Ama vo nitu eden slucaj ne mozes da tvrdis deka i dvata "tabora" bile pod dirigentska palka na SDSM.... glupo e be druze, smesno e da go tvrdis toa, sosila ulav se pravis, koga imas snimki i puno drugi fakti na koi jasno se gleda koj bese najglasen megu antiprotestantite.....
Ajde sega, kazi mi deka i Janko e vsusnost covek na SDSM, i tolku, kraj, do kraj na denot da ti se smeam na glupostite.
p.s. ne nafrlam nikakovo maslo jas, Skopje e moj grad i imam pravo da izrazam mislenje za toa kako ke izgleda, a tie kelesi i seljaci koi bea doneseni od pickesimaterine vcera na plostad, go nemaat toa pravo.
Ili pak aj sea za da ne sumljas ti vo moite zadni zli nameri, da ne pisuvam ic na forumot, a? Toa go sakas? Ama posle ke mi kenjas kako toa jas sum "vladeel" vo Cair... Ti toa namerno sakas da pravis podelbi, ili sto e problemot?