ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Исто и Милчин како тебе, од се и сешто има познавање. Денеска во Дневник преку својата ФОНДАЦИЈА ЗА СЛОБОДНО ОПШТЕСТВО на 2 цели страни дава економска анализа на работата на владата и бара одговори на неколку прашања, нормално за да се потврди тезата која во меѓувреме ја пласира другар ми Шврчко дека економски сме пред пропаст,а во исто време денеска е на барикадите да ја брани АРХИТЕКТУРАТА на градот Скопје. ЈАС ДАВАМ ПРЕДЛОГ ОВОЈ БИСЕР НА НАШАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА ДА СЕ ОДЛИКУВА СО ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ. ПРЕТПОЧИТАМ ОВА ОДЛИКУВАЊЕ ЛИЧНО ДА МУ ГО ПРЕДАДЕ ДРУГАР МУ БРАНЕ!!!
Абе ич таквото не ме боли ни за Милчин ни за Најчевска ни за Мирка ни за Славка(Миленко),а понајмалку за Бранко,Фрчко,Џорџе или Грујо,дали биле на барикади или имале “емисија за земјоделците“ како Ставревски.Јас како градежник ви кажувам дека локацијата за изградба на црква е скроз погрешно избрана,итоа кога на Камчевци кој се кумови со Мијалковци а овие брачеди со Груевци им продаде Буџаку дел од плоштадот за пишливи 25 евра од квадрат кој е идеален за црква,никаде ги немаше таканаречените “верници“ кој денес ја бранеа одлуката на владата да се гради црква во “гас место“ за кое и попот што го носеа јавно изјави дека не е баш за црква.Како архитект еве јавно ви кажувам дека црква онде не се гради,а вие од инает можете и космодром да посакате да направите,оти уште тоа ни фали во државава,па да станеме како Северна Кореја со Ким Џонг-ил и непотизмот на владава кога избира фамилијарни или партијски “експерти“ како и со името Северна Македонија кое ќе го стават на референдум како да е селски водовод.