Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Исто и Милчин како тебе, од се и сешто има познавање. Денеска во Дневник преку својата ФОНДАЦИЈА ЗА СЛОБОДНО ОПШТЕСТВО на 2 цели страни дава економска анализа на работата на владата и бара одговори на неколку прашања, нормално за да се потврди тезата која во меѓувреме ја пласира другар ми Шврчко дека економски сме пред пропаст,а во исто време денеска е на барикадите да ја брани АРХИТЕКТУРАТА на градот Скопје. ЈАС ДАВАМ ПРЕДЛОГ ОВОЈ БИСЕР НА НАШАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА ДА СЕ ОДЛИКУВА СО ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ. ПРЕТПОЧИТАМ ОВА ОДЛИКУВАЊЕ ЛИЧНО ДА МУ ГО ПРЕДАДЕ ДРУГАР МУ БРАНЕ!!!
Абе ич таквото не ме боли ни за Милчин ни за Најчевска ни за Мирка ни за Славка(Миленко),а понајмалку за Бранко,Фрчко,Џорџе или Грујо,дали биле на барикади или имале “емисија за земјоделците“ како Ставревски.Јас како градежник ви кажувам дека локацијата за изградба на црква е скроз погрешно избрана,итоа кога на Камчевци кој се кумови со Мијалковци а овие брачеди со Груевци им продаде Буџаку дел од плоштадот за пишливи 25 евра од квадрат кој е идеален за црква,никаде ги немаше таканаречените “верници“ кој денес ја бранеа одлуката на владата да се гради црква во “гас место“ за кое и попот што го носеа јавно изјави дека не е баш за црква.Како архитект еве јавно ви кажувам дека црква онде не се гради,а вие од инает можете и космодром да посакате да направите,оти уште тоа ни фали во државава,па да станеме како Северна Кореја со Ким Џонг-ил и непотизмот на владава кога избира фамилијарни или партијски “експерти“ како и со името Северна Македонија кое ќе го стават на референдум како да е селски водовод.:toe:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
По клипојте шо ги видов мислам дека студентите не требало да ја провоцираат толпата. Кога видоа што се случува требаше да заминат. Среќа нивна што поминале толку лесно. И кој ги издупи да протестираат баш пред избори? Хммм
Нека поминат изборите после нека протестираат колку сакаат ама малку поорганизирано се разбира.
Поарно камбани да бијат шо поќе отколку оџите да ечат низ Скопјето. Ама то е то.
Ова не се оправдува без разлика која била целта.Оти? :pos2::pos2::pos2:

Член од
25 септември 2008
Мислења
368
Поени од реакции
249
Добро ве читам сите и не ми е јасно или се правите мутави или од инает на другите тропате зелени....не зазимам страна не ги сакам ни СДС ни ДПМНЕ....ова да биде јасно.....е сега; како може некој одвас да тврдат дека владата е одговорна за денешниве инциденти .....не ја исфрлам можноста да се исполитизирани...но дали на владата и одговара да се тепаат грагани на плоштад студенти ?........секако дека не ....зошто во предизборие и одговара ваква работа .....како може да го тврдите тоа ......
Денеска студентите беа физички нападнати од други грагани...значи тука ни полицијата натепа некој нити пак специјални тимови од МВР дојдо да тепат некој ...кога незадоволните грагани побараа студентите да си заминат тие не само што не заминаа туку почнаа и да провоцират тоа јасно се гледа на видео записите кои А1 ги прикажа.....и се случи тоа што се случи...
Значи од цела оваа работа заклучив дека на некои му одговара вакви работи и ги потикнува граганите на тоа ......претходно напоменав дека на владата не и одговара па кој шо сака за инает нека пиши или нека ми докаже зошто на владата би и одговарале немири и тепачки на плоштад??????
Па отука заклучив дека повеке и одговара на опозицијата за да ја оцрни власта ....а уште повеке се уверив кога ја слушнав изјавата на Макрадули....
Ако несум во право нека ми докаже некој зошто на власта би и одговарало ова ????? чекам одговор
Благодарам :toe:
eve da dodadam nesto
ova ima politicka pozadina
mora da ima
ama ne protestot
tuku gradenjeto na crkvata so e filmot neznam ke vidime naskoro
kaj nas narodot se deli na vmrovci i sdsmovci dali ova so crkvata e iscenirano scenario na nekoi si glavi da napravat nekoi zbrki vo drzavata
zosto mislam deka da se pravi referendum isl crkva nema da ima na plostad
imam drugari i vmrovci i sdsmovci i site se protiv crkva na plostad -ima nekoja finta tuka nesto podlaboko(licno se nadevam da nema)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Треба да им е срам на тие што организираат протести против градење на Македонска Православна Црква!!!
Политички партии бе ??? Си ги користат своите членови за за време на избори да протестираат , за или против градење на објекти!!!
Па Скопјани може да излезат на референдум ако е толку затегната ситуацијата околу ова. Решиле ај ќе правиме немири во Македонија, СРАМОТА!

Член од
25 септември 2008
Мислења
368
Поени од реакции
249
Janko jadi gomna vcera isprovocira. Nemozam da go razberam kretenon koj trgna prema studentite i se derese ISUS ISUS, pa toj nema blage veze nit so vera nit so crkva, na toj mu e mesto u Idrizovo.
ne be kaj idrizovo poaren voditel za fudbal nema
ama da se mane od politika i od ovie gomna sto vcera gi istreskal

janko e kriv za ova toa site go znaeme i toj treba da prestane so negovite politicki gluposti

СДСМ: Во првите редови на антипротестантите стојат лица од владиното обезбедување

"Од сите снимки на медиумите може да се види дека во првите редови на антипротестантите стојат лица кои се дел од владиното обезбедување. Откако ќе си поднесе оставка може заедно со Јанкуловска да ги погледнеме за да види кого пратила на Плоштадот“, одговори Јани Макрадули за обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека Мирослав Вујиќ, кандидат на СДСМ за градонацалник на Центар, стои зад денешните протести на Градскиот Плоштад.
Макрадули додаде дека за разлика од ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ не се меша и не сака да биде мирудија во секоја чорба, ниту пак тајно да прави нови невладино владини организации.
“Впрочем можете да проверите, Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули.
abe kakvi se takvi se dpmne se 100 pati bolji od sdsm neli vide deka najdobrite u sdsm begaa od partijata zatoa ne treskajte gluposti
se nadevam deka sds nikogas nema da dojde na vlast

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Треба да им е срам на тие што организираат протести против градење на Македонска Православна Црква!!!
Политички партии бе ??? Си ги користат своите членови за за време на избори да протестираат , за или против градење на објекти!!!
Па Скопјани може да излезат на референдум ако е толку затегната ситуацијата околу ова. Решиле ај ќе правиме немири во Македонија, СРАМОТА!
Tropas, ne bea protiv gradenje na crkva tuku protiv lokacija.
I imaat pravo da protestiraat,kako sto i ti imas pravo da protestiras,no ne da tepas nekoj zatoa sto razlicno razmisluva od tebe.
inace, primetuavm deka site na forumov sto go upotrbuvaat terminot komunjari vo negativna konotacija, spored stavovite iskazani moze da bidat najgolemi sledbenici na Staljin,Hitler i kompanija.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ако се изгради црквата, ќе изгуби градот со тоа што центарот ќе е грд? (се смеам слатко)...

А ако не се изгради... што ќе биде?

+ Почит до архитектите, но од кај што сум јас сите што отидоа на тој факултет се ... хммм па да кажам дека нивните дедовци се одговорни што Скопје изгледа вака по земјотресот. :smir: Мислам природно е да го браниш своето.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе ич таквото не ме боли ни за Милчин ни за Најчевска ни за Мирка ни за Славка(Миленко),а понајмалку за Бранко,Фрчко,Џорџе или Грујо,дали биле на барикади или имале “емисија за земјоделците“ како Ставревски.Јас како градежник ви кажувам дека локацијата за изградба на црква е скроз погрешно избрана,итоа кога на Камчевци кој се кумови со Мијалковци а овие брачеди со Груевци им продаде Буџаку дел од плоштадот за пишливи 25 евра од квадрат кој е идеален за црква,никаде ги немаше таканаречените “верници“ кој денес ја бранеа одлуката на владата да се гради црква во “гас место“ за кое и попот што го носеа јавно изјави дека не е баш за црква.Како архитект еве јавно ви кажувам дека црква онде не се гради,а вие од инает можете и космодром да посакате да направите,оти уште тоа ни фали во државава,па да станеме како Северна Кореја со Ким Џонг-ил и непотизмот на владава кога избира фамилијарни или партијски “експерти“ како и со името Северна Македонија кое ќе го стават на референдум како да е селски водовод.:toe:
АБЦ ова ко родослов на некоја фамилија од сицилија? :kesa:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.447
Поени од реакции
27.244
Tropas, ne bea protiv gradenje na crkva tuku protiv lokacija.
I imaat pravo da protestiraat,kako sto i ti imas pravo da protestiras,no ne da tepas nekoj zatoa sto razlicno razmisluva od tebe.
inace, primetuavm deka site na forumov sto go upotrbuvaat terminot komunjari vo negativna konotacija, spored stavovite iskazani moze da bidat najgolemi sledbenici na Staljin,Hitler i kompanija.
Проблемот е што баш тоа право им е (зло)употребено во политички цели во доста осетлив момент(меѓу два изборни круга) на екстремна поларизација. Тоа е доказ дека во државава политичарите се трудат да го уништат(политизирајќи го) секое можно прогресивно движење. При тоа не бирајќи жртви на своите интриги.

Член од
11 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
14
Луѓе свесни ли сме во сто сме паднати дали воопшто некој знае што значи ова дали сме свесни во кое беспаќе влеговме како можи предмет за ваква глупост која се случи да биде изградбата на еден храм свесни ли сме што значи црквата зарем таа заслужи вака да биде злоупотребена за единаствена цел да биде политички маркетинг,да не заборавиме ние луѓето сме слепи не ги гледаме сите гревови но Бог гледа се.Дефинитовно паднати сме во гревот заминавме во неповрат .

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Проблемот е што баш тоа право им е (зло)употребено во политички цели во доста осетлив момент(меѓу два изборни круга) на екстремна поларизација. Тоа е доказ дека во државава политичарите се трудат да го уништат(политизирајќи го) секое можно прогресивно движење. При тоа не бирајќи жртви на своите интриги.
Tuka se soglasuvam so tebe, no veke ednas treba da prestane

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
За жал многу не гледаат. А сега гледам дека и многу верници политичари не баш ги интересира како Бог размислувал за нас и како какви не создал и оставил на овој свет. Ти си мислат за парите и партиите! Жално е што и ние обичните граѓани се сведуваме на ВМРО и СДСМ , па дури и верата и црквата!

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
За жал многу не гледаат. А сега гледам дека и многу верници политичари не баш ги интересира како Бог размислувал за нас и како какви не создал и оставил на овој свет. Ти си мислат за парите и партиите! Жално е што и ние обичните граѓани се сведуваме на ВМРО и СДСМ , па дури и верата и црквата!
Едно е што немаме самопочит кон заеднички вредности (минати или сегашни)
А друго е тоа што ова се случува по период меѓу избори.

Сега гледај како ова е резултат на повеќе а не само еден фактор (сакам/не сакам црква на плоштад).

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Целта на некој икс чичко чие име не го знам а и не го знае никој во државава е остварена...
Никогаш нема да одам на протест заради такви копуци како вас, кои не знаат да протестираат достоинствено, па покрај вас, и оние малкуте што знаат, си го јадат, кој по глава, кој по нос, кој по кај ќе стигне...
Мислам дека доста ни беа протести, дајте да ја оставиме Владата да ја оправи државата, подобро од нас го знае тоа.
Треба да им е срам на тие што организираат контра-протести во кои преку насилство замолчуваат граѓаните да си го искажат своето основно право на свое мислење и став.
Колку што разбрав и видов, организаторите на протестот решиле да прават мирен протест со кој ќе го свртат вниманието на јавноста и институциите кон нивното мислење.

А колку што разбрав и видов, организаторите на контра-протестот решиле да им ебат матер.
Е тука ќе се сложам и ја... СТРАМОТА... ГОЛЕМА!

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
Та нели државата не се меша со изградба на верски објекти.. нели така е во уставот или на кој како му чини а и овие "Верници" алал им вера срамотаа е да во името на верата да посегнеш по насилство:kesa:задоцниле со неколку века овие ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom