Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Tochno,i od takvoto trulo seme kako Grujo da se ischistime i konechno chista Makedonija!

Јордан Мијалков

Вмро Засекогаш
Член од
8 март 2009
Мислења
228
Поени од реакции
15
ПОРАКА ДО БРАНКО ДЕКА ГРУЕВСКИ НЕ МУ СЕ ПЛАШИ И ДЕКА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА Е СО ВМРО И СО ГРУЕВСКИ.БРАНКО ВО ОТПАД ПОСЛЕ 5 АПРИЛ:toe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.794
Поени од реакции
49.792

еве и клипче..

има група на фејзбук од оваа архи бригада,сите коментари се СДС муабети“демократијата е мртва ова е тоталитаризам’’ кои прашање на време кога и официјално ќе почнат да се шлепаат и на ова. :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A убаво им викав пред неколку месеци да ја сменат локацијата на “сатанистичката творба“ само за 50 метри накај Вардар,но кој да го слуша АВС кога е неопределен.:toe:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Собрале 5 6 копиљаци, демек студенти на архитектура,во штаб на сдс. Ги кеширале по 200 денара(токлу и вредат овие малодушни луѓе) им дале знамиња на туѓа држава и дечкиве излегле надвор.

Надвор си добиле ќутек што треба сите да го поздравиме. Нема демократија со предавници.
Сакаш да ми дадеш ќутек друже, сам на сам?
Или сакаш да дискутираме за да ти објаснам зошто протестирав?

Одбери.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ти срце да не изеде ќотек, што си толку запознаен?
Љубави, ти пишав погоре.
Адреса и број добиваш по желба, за изборот.

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
ma kakvi debili ste vie sto ne sakate ili toa vi e celta da go podelite narodot ne sinko jas kako neopredelen k\bi vi go ebal a :pusk:toa posle vo zatvor ke ima vreme da :pusk:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Interesni komentari na statijata na A1,eve nekolku od niv :

gemidjy од Битола на 28.03.2009 во 13:38 напиша: МПЦ ни покажа дека Господ сака верниците да ги тепаат своите чеда и другите кои имаат различни сфаќања под водство на пастирот свој и полицијата.
Трет рајх, тоа е
Goran од Kumanovo на 28.03.2009 во 14:10 напиша: Edna dobronamerna kritika do Grujo,se povece i povece licis na Ljubco priberi si gi ludjeto ako sakas da te bide inace odnese te mutna voda.
Алек од Скопје на 28.03.2009 во 14:08 напиша: Браво за демократијата во Македонија! По стечајците и млекарите Владата реши да ги истепа и студентите! Гледам колку луѓето имаат право да го изразат своето мислење! Какви верници сте вие што идете да се тепате???
pece од skopje на 28.03.2009 во 14:07 напиша: da bidete objektivni i kazete koi gi organizirase ovie za podraska VMRO da ne go navredat nivniot pastir nikolce mali gruevski poz oblavete go komentarot so nasilstvo nema demokratija
Saso од Sweden на 28.03.2009 во 14:05 напиша: So koj pamet da se gradi crkva na sred plostad....Vo Skopje ne ziveat samo makedonci tuku i drugi nacionalnosti....Samo mrzna ke se stvori megu narodot a onie koi go podrzuvaat gradrnjeto neka se frlat od kameni...Tolku od mene
Алек од Скопје на 28.03.2009 во 14:24 напиша: Протестот не е против градењето цркви во Македонија или против Православната религија! Протестот е против градбата на било каков објект на парцелата до плоштадот! Центарот на Скопје е веќе доволно уништен и трајно унаказен со скулптури како девојче и градби како куќата на Мајка Тереза! Имајте малку вкус и свое мислење, не само слепо да слушате што ви рекле во партиите дека е убаво! Имате очи и сетило за вкус/убавина, или се лажам???
ivana од skopje на 28.03.2009 во 14:22 напиша: A1 e takva televizija sto moze da si dozvoli da objavi fotografii i snimki od ovoj nastan vo koj radikalnata pravoslavna rulja pljukase, ja napagase i se penjavese vrz grupata studenti od arhitektonski fakultet i nivnite poddrzuvaci, seto toa pod znameto na mpc i vo imeto na nivniot gospod bog.Vi cestitam pravoslavci, a sega nazad vo avtobusite, koi ke ve odnesat vo domovite na nov briefing za spravuvanje so razlicnite od vas. intre-venozna edukacija za omraza. mozok ne ispran - otstranet.
Branko од Skopje на 28.03.2009 во 14:18 напиша: Вака ли верниците го вртат другиот образ?
Arianit од Tetovo на 28.03.2009 во 14:18 напиша: Golema glupost e da se "sadat" crkvi i dzamii niz Makedonija vo edno vreme koga nevrabotenosta e vo golem prosek i koga luget nemat sto da jadat. Crkvi imate poveke od vernici, isto taka i dzamii ima, ama Gruevski izgleda resil da ja zasadi cela Makedonija so Crkvi i krstevi. Ne se ide taka napred o Car Nikola - taka samo ke se izoliras uste poveke. Sekoj drug den mi lici na Slobodana Milosevica po veke. Na krajot na krajistata, sto bara pravoslavna crkva vo centarot na Skopje koga tamu nikogas nemalo pravoslavna crkva. Ako treba nesto da se izgradi, bi trebalo muzeumot na Majkata Tereza vo centarot na Glavniot Grad bidejki tamu bese nejzinata kuka, a crkva nikogas nemalo.
Maoist од Skopje на 28.03.2009 во 14:04 напиша: Ova e veke otvoren fasizam (ovoj zbor veke ne e augmentativ i banalen) so pojava na klasicni fasisticki crnokosuljasi koi gi pretepuvaat site sto mislat razlicno od fasistickata partija VM"R"O. Prvin dojdoa po arhi-brigada, utre ke dojdat po vas, svestete se. OTPOR! SEGA!

sanja на 28.03.2009 во 14:32 напиша: abe kakva crkva na plostad bre,so vi e na vas.crkva se gradi na crkovno mesto,a na plostadon use crkva ni fali,aj ne zapagajte u trans

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Поддршка за Прогресивен млад синдикат.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Добро ајде кажи, човечки. Кој го организираше протестот? И зошто?
Ти благодарам за шансата, пред да ме здрвиш по глава ко дебелата свиња прееска.

Протестот беше лошо темпиран, иницијативата постоеше некое време, а датумот денешен беше „предизвикан“ од простодушност и нерасипливост на умот.

Целите беа против ГРАДЕЖНАТА парцела, не против ЦРКВА на плотшадот.
Јас сум православен христијанин веќе 22 години. Немам причина да не сакам црква!!! Мотивите, наши, на сутеднитите членови на Прва Архи Бригада беа од стручен аспект. Сакаме јавна дебата, сакаме свесност за значењето на архитектурата, сакаме да кренеме глас кога наштие професори се кријат ко пички во кабинети. САКАМЕ да бидеме слушнати, сакаме да слушнеме, сакаме да научиме и да споделиме знаење. Не сакаме лопати од апансас.

И никој рака не крена, нити провоцираше.

Се што се случи беше, претпоставувам основано, по нарачка.

А сега, удирај бате. И ти, и Ацо, и Гоце, и Никола...сите кои имаат ќеиф.

Оти, физичката болка поминува.
Душевната, за виденото ужасие...останува.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
ВЛАЈКО, РАМСТОР, КАТНА ГАРАЖА НЛБ ТУТНСКА, НА КАМЧЕВ ЗГРАДАТА, БАНКАТА КАРШИ...

КАДЕ БЕВТЕ ТОГАШ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom