Легијата

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
сигурно има околу 2 ипол години (и поише) ....супер за албумиве а нешто од тонио сан?
"Друштвото на мртвите поети" - еве ти го интро-то, а ги имаш и другите на Youtube
Дечкото извади и стрип "Фацизам" (еден број), колку што знам, работат на случајот :) да продолжат со издавање на истиот

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Би сакал да напишам за делото на Страјк, човекот кој го има пројдено сето тоа што раперите го пишуваат, го знае она што треба, и го пренесува на листот и битот на нај-перфектен начин што може...
“Кутија“ - Албумот кој вчера беше промовиран, одма го зедов, го преслушав, и моментално сум опколен со чувства најразлични, со секакви мотивации, со расположеност различно соочено со секоја лирика на секоја трака.
Тој можам да кажам дека е ликот кој ја има најпоткрепената лирика во македонскиот рап заедно со неговиот дуо-партнер Блажеј.
Тој е ликот кој за другите нас, раперите во Македонија е како да доаѓа од друга планета буквално!
Тој е ликот кој го има флоуто, иако мој фаворит дефинитивен за флоу во Македонија е стриктно Бренсис од СвП сепак мора да му се признае...
Тој е ликот кој скоро секој рапер во нашава земја пробува да го дури и копира, што е многу фејк за секој кој го пробува тоа, но за него тоа е само доказ за квалитетот кој го поседува.
Тој е едноставно ЛИКОТ!!!
Вистинскиот лик на рапот претставен преку едно це-де , преку еден албум , преку едно “кутифче“ ...
кој не го запознал рапот, и кој мисли дека е сеуште мртов.... прва можност, купување на албумот “Кутија“ и преслушување!
Поздрав, почит.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
:eek:jea: best of the best.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Грмит!

Еве уште нешто:
[video]http://www.youtube.com/user/Kahulaa#p/a/u/2/lgzbuC_Ab60[/video]
Супер се траките али не фер ова што го прават..нека остават некое време нека почекаат со ставање на нет на албумот..подоцна самите членови на легијата ќе ги објават..му го земаат лебот од рака на Страјк.

П.С. Ете гледам тргнати се.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Све нека се тргне од јутуб... Кој сака ке си купи. Верујте нема никогаш да се покаете за ебани 3стотки што ви се 1/2 од џепарлакот за една вечер. Ова цел живот ке се памти. Уникатно, јас неочекував дека ке биде волку добар албумов. Знаев дека ке биде меѓу подобрите али ова е нешто невидено.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Значи албумот е врв, свака му част на Страјк

Смрт,Генерација 82,Само доверба,Скопје,Цијанид ми се у фазон моментално

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

+ Loop i Lirika

=

:)

Trakava od albumot Kutija li e ?? ( iako gledam deka naslovot e kutija, ne sum tolku glup da ne mi e analogno na toa deka e od toj album, sepak da pitam )
I dali nekoj moze da kaze, od tie sto go imat CDto da pisat od koj e producirana trakava ( mozebi pise na diskot ) ?? Pozdrav ...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Моето омилено парче од овој партал рап албум.
Со лирика на самото видео прикачена :)

--- надополнето ---

+ Loop i Lirika

=

:)

Trakava od albumot Kutija li e ?? ( iako gledam deka naslovot e kutija, ne sum tolku glup da ne mi e analogno na toa deka e od toj album, sepak da pitam )
I dali nekoj moze da kaze, od tie sto go imat CDto da pisat od koj e producirana trakava ( mozebi pise na diskot ) ?? Pozdrav ...
Носител на албумот “Кутија“ , реден број 7.
Пишува дека е спремана од ДЏ Гоце, бејсмент мјузик со текстови јасно но и скречови на самиот Страјк!:smir:

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Го има негде по продавнициве наши(југотон и остали) чудово?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Го има негде по продавнициве наши(југотон и остали) чудово?
Според сите информации што ги имам, би требало да го има/ или да почне да се поредава, во Југотон како и старите албуми на изведувачите од Легијата.
Но со комплетна сигурност не би можел да ти кажам..

M

marko 1996

Гостин
Не ми го прави меракот албумов, Не заборавај според мене е 3 класи над овој. Незнам зашто го фалат толку. Има неколку добри траки , ама не е тоа тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom