Легијата

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.008
Поени од реакции
2.043
Големо браво за Струја .. респект

Мрачна трака,специјалитет .. СТР2

има информации кога ке излезе албумот ?!!

M

marko 1996

Гостин
Фала богу нешто квалитетно од Легијата , Стр2 ги вадат иначе отидоа накај тешка комерцијала

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Во право си да, незнам шо ќе беше ова од Tonyo San, све шо праи тера накај комерцијала.. :tv:

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Најпрво најголема почит до Легијата преголем фан сум им...сеа да кажам нешто во однос на претходниве постови и јас како да за бележувам дека Легијата се можеби на лош пат но што да праат и тие се луѓе и тие треба да живеат од нешто неможат само од воздух...имав прилика пред некое време да зборам со музичар кој ми кажа и малку ми го смени мислењето за комерцијалта...човекот ми вели: јас го сметам за глуп оној што праи нешто како во случајов добра музика а тоа не го наплаќа...ако глеаме реално веќе поранешните underground рапери сеа денес се комерцијала прва класа иако не сакаат така да ги нарекуваат...и тие се комерицијала па ги слушаме...зборам за големците од бронкс, куинс, NY, Калифорнија итн...

ЕДИТ: многу се нервирам што пола што беа на Легијата беа вчера и на Аца Лукас...СРАМОТА !!!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
ОД ова шо го читам во претходните постови, слободно можи да речам дека дел од членовите на форумот не знаат што значи зборот комерцијала. Дали можи некој од тие што викаат дека Легијата заминале у комерцијала да ми дефинира што значи зборот комерцијала?:smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
DJ-93'Slaughter модераторите не можат да банираат. Им пишуваат на администраторите и потоа тие спроведуваат.
Доколку ти реплицираш уште еднаш на оваа тема, добиваш бан од еден месец од цел форум, онака спортски. Дури и реплицирање на мојот пост тука ќе резултира со бан. Можеш да ми пишеш на профил или приватна порака.
stanuva interesno a :p
Ајде бе не само 1 туку уште 10 поста напиша и не го баниравте.. Не барам од цел форум, од темава, се гледа дека тука тој сака само да провоцира..

A

apidrone

Гостин
ОД ова шо го читам во претходните постови, слободно можи да речам дека дел од членовите на форумот не знаат што значи зборот комерцијала. Дали можи некој од тие што викаат дека Легијата заминале у комерцијала да ми дефинира што значи зборот комерцијала?:smir:
Брат комерцијала ти е коа праиш музика за да те слуша широката народна маса. Факт е дека сексот продава, тоа Тони Зен многу добро го има сфатено, и затоа праи такви песни и спотови. Народот (а поготово тинејџерите) се пали на јаки цури и опасни зборови. 90% (ако не и више) од оние што „го обожаваат“ Зен појма немаат дека тој бил дел од Урбана Димензија. Само ќе цитирам една изјава на Џака: „Не е проблем ако почнеш да пишуваш и рецитираш за пари, женски, коли... ама живеј го тоа бе брат“.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Брат комерцијала ти е коа праиш музика за да те слуша широката народна маса. Факт е дека сексот продава, тоа Тони Зен многу добро го има сфатено, и затоа праи такви песни и спотови. Народот (а поготово тинејџерите) се пали на јаки цури и опасни зборови. 90% (ако не и више) од оние што „го обожаваат“ Зен појма немаат дека тој бил дел од Урбана Димензија. Само ќе цитирам една изјава на Џака: „Не е проблем ако почнеш да пишуваш и рецитираш за пари, женски, коли... ама живеј го тоа бе брат“.
епа ај сега во сево ова кај наоѓате во сето ова дека Легијата се комерцијала ??? Вадат трака ,,Ова е за вас‘‘ а за кој е си кажват убо во песната. ТониО Сан во едната песна зборува за совеста (дали комерцијалец има совест ? не верувам ) а во другата дава совет...по хард-кор неможи да има... ама ајде секој си има свое мислење па треба да се поштова. Почит до сите иако не се сложувам со мислењата на некои членови..

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
епа ај сега во сево ова кај наоѓате во сето ова дека Легијата се комерцијала ??? Вадат трака ,,Ова е за вас‘‘ а за кој е си кажват убо во песната. ТониО Сан во едната песна зборува за совеста (дали комерцијалец има совест ? не верувам ) а во другата дава совет...по хард-кор неможи да има... ама ајде секој си има свое мислење па треба да се поштова. Почит до сите иако не се сложувам со мислењата на некои членови..
ти немаш појма шо зборуваш.... ти мислиш дека се шо е лошо е комерцијала.... зборо комерцијала вие "трвдокорците" го препрајвте во збор шо означува фејк рап -.-
комерцијално е се што се продава така да САФ, Легија, Токскика, Зен сите се комерцјала.... и твојте идоли од Бронкс и Брооклин се комерцијални рапери пошто своите албуми ги продаваат. Не е комерцијала овај Миста 1000 поста шо објави досега :) пошто има еден куп траки али не прави пари од нив.... и како крај на сето ова не значи дека се шо не е комерцијално е вистински рапи и обратно, дека се што е комерцијално не е вистински рап.... не мешајте поими

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
ти немаш појма шо зборуваш.... ти мислиш дека се шо е лошо е комерцијала.... зборо комерцијала вие "трвдокорците" го препрајвте во збор шо означува фејк рап -.-
комерцијално е се што се продава така да САФ, Легија, Токскика, Зен сите се комерцјала.... и твојте идоли од Бронкс и Брооклин се комерцијални рапери пошто своите албуми ги продаваат. Не е комерцијала овај Миста 1000 поста шо објави досега :) пошто има еден куп траки али не прави пари од нив.... и како крај на сето ова не значи дека се шо не е комерцијално е вистински рапи и обратно, дека се што е комерцијално не е вистински рап.... не мешајте поими
auuu izvini... klosar eden

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
auuu izvini... klosar eden
Пази што пишуваш. Едно е да ти каже оти појма немаш, друго е да го наречеш клошар.

Актуелен е спотот на Страјк, па ќе кажам дека ќеф ми е што излезе вакво квалитетно нешто, гледам дека луѓе не само што слушаат рап, него и другите го поштуваат, и по социјалните мрежи е објавуван спотот негов, и е зборен и слушан.

Се надевам на чести вакви работи.

A

apidrone

Гостин
Ја само пишав шо мислам за комерцијалата као термин.. не спомнав имиња од типот: Овој е комерцијала, а овој не.

Kajgana Shop

На врв Bottom