Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не живеам за фудбал... да играа Бразил-Шпанија на Градски немаше да ми биде гајле... Ама живеам за Македонија, доволно е уште 29.999 личности во Македонија да се чувствуваат како мене и стадионот да биде преполн на секој натпревар. Ако нашите играчи играат добро сигурен сум дека нема да има проблем да се наполни стадионот. Ама треба и од ФФМ да излегуваат со разумни цени, а не некои огромни и без врска.
Јас не сум бил на стадион досега на ниеден натпревар, ниту во сала да навивам.Но знам дека секогаш од дома сум навивал.Сум се радувал на секоја победа и тагувал на секој пораз колку и тие на стадион.Луѓето тука го обожаваат фудбалот но додека тој не се подигне на повисоко нивои да имаме некои успеси полн стадион на секој натпревар ќе остане пуста желба на секој од нас.

Зошто така е! Оние што идат на сите утакмици пак ќе бидат на стадион против Андора, Исланд и други...а вчера 40% беа заради Шпанија, и како што кажав прв пат доаѓаат на стадион заради што имале гратис, иначе ги боли к*р!

Се согласувам. Ме нервира малку тоа што јас и уште многумина одиме на стадион кога играме со Андора, Лихтенштајн, Малта, Фарски Острови, Кутмичевица, дрн дрн, а кога и треба на репрезентацијата навивање, мотивација пред толку голем противник, ќе се нацртаат некои што само ќе јадат семки и ќе вриштат по Торес или па како што спомнав вчера, што седеа под мене едни ретардирани што вриштеа по ван Перси кога игравме против Холандија. Ама тоа е, не можеме ништо, стигнале до билетите како така.

Од тие што бевте вчера на Градски, колку што видов многу места на стадионот беа празни, гарант затоа што многумина не успеаа да си ги сменат билетите. Така беше или ми се чинеше?

и јас видов на север многу празни места имаше особено лево горе у ќошот десетина ги имаше.. а и на други места имаше

Јас мислам дека така ти се чини :) Колку што јас видов од стадион немаше ниту едно место празно, барем на јужна :)
А за тие девојчиња што свршуваа на Торес... кога би можел да им ги искубам косите, гррррр... како ме нанервираа :nerv:

Се согласувам. Ме нервира малку тоа што јас и уште многумина одиме на стадион кога играме со Андора, Лихтенштајн, Малта, Фарски Острови, Кутмичевица, дрн дрн, а кога и треба на репрезентацијата навивање, мотивација пред толку голем противник, ќе се нацртаат некои што само ќе јадат семки и ќе вриштат по Торес или па како што спомнав вчера, што седеа под мене едни ретардирани што вриштеа по ван Перси кога игравме против Холандија.

Од тие што бевте вчера на Градски, колку што видов многу места на стадионот беа празни, гарант затоа што многумина не успеаа да си ги сменат билетите. Така беше или ми се чинеше?

Кажаа и на вести некаде. Не ги смениле сите картите. Зошто? Никој не знае сигурно.

Него од другари што беа на натпреварот слушнав дека неколку девојки околу нив не биле за Шпанците. Отишле да го видат Гроздановски. И коа влегол во игра почнале да вриштат - Еве го убавиот! Има надеж. :pos: Штета толку убав стадион но ке биде полн само кога ке играме против јаки репрезентации или пак против манекени.

Се согласувам. Ме нервира малку тоа што јас и уште многумина одиме на стадион кога играме со Андора, Лихтенштајн, Малта, Фарски Острови, Кутмичевица, дрн дрн, а кога и треба на репрезентацијата навивање, мотивација пред толку голем противник, ќе се нацртаат некои што само ќе јадат семки и ќе вриштат по Торес или па како што спомнав вчера, што седеа под мене едни ретардирани што вриштеа по ван Перси кога игравме против Холандија.

Јужна беше 99% полна. На северна мислам имаше празни. Знаеш раздавани на спонзори и после тој уморен од работа си има гратис билет и вика абе ке седам дома шо ќе одам на стадион. Не се навивачи тие не ни сакаат фудбал, имаат само гратиси.
Дел од запад беше празен. А на источна имаше за уште доста луѓе место.
Сепак стадионот беше во глобала полн.

А да во глобала не само кај нас него секаде во светот стадионите се полни на атрактивни натпревари. Така да не ми е јасно што тоа ве чуди???
Па секаде низ светот е така.
А и воедно не отидов оваа година на квалификациите на нашата репрезентација затоа што картите имаа ептен нереална цена.
Мислам дека сега цената ќе е смалена со изградбата на северна.

А прости се за мене тие што мислат дека е наместен натпреварот. Извините вака ама стварно :) Не знам со кој памет размислувате!

Знамето на север...

ms0pzr.jpg

Супер слика, а трибината ни изгледа како вселенски брод со светлата напред :helou:

п.с. и јас сум за тоа повеќе никој да не ја пее химната као што тоа го прави каролина, нека ја пуштат нормално за да можеме и ние кои сме на стадион да си ја пееме. Вака ни го уништува и тоа задоволство.

Кажаа и на вести некаде. Не ги смениле сите картите. Зошто? Никој не знае сигурно.

Него од другари што беа на натпреварот слушнав дека неколку девојки околу нив не биле за Шпанците. Отишле да го видат Гроздановски. И коа влегол во игра почнале да вриштат - Еве го убавиот! Има надеж. :pos: Штета толку убав стадион но ке биде полн само кога ке играме против јаки репрезентации или пак против манекени.

и север беше 100 цела полна имаше луѓе и што седеа по скалите :)

Инаку не можам уште да се соземам... толку викав, посебно на вториот гол... ми идеше да скокнам од 47 ред право на терен... :vozbud: Многу ми е криво, иако сум имал и поголеми разочарувања, последниот меч со Холандија на домашен терен, тој пораз беше поболен... За вчера, Шпанците делуваа многу моќно, не сум видел друга репрезентација (освен Русија) која толку моќно играла на Градскиот стадион :raz:

Убава астмосфера имаше на стадионот...добро 2 малце не заќутеа па занимација наоѓавме во правење авиончиња:pos:

Се на се прекрасно!

Натпревар што секогаш ке го паметам и мислам кога Пандев ги даде головите особено првиот ми беше најубав момент во животот....аау кое викање, радување...цел стадион...цела Македонија на нозе...совршени моменти:je:

Само Каролина утна, катастрофа испеано!
И да...кога на 1 минутното молчење некој се развика ФФМ ПЕДЕРИ...срамота бе:uvo:

Ке ми фали оноа
Јави се јужна
Јави се север
:oeoeoe:

Дечки ве молам ако има некој точна информација
Коа си идат шпанците денес или утре

Кој за шо си иде, кој шо му се допага, шо не му се допага.... Не дојдоа сите да ја бодрат Македонија, туку само да резилат....

Инаку, голема радост во првото полувреме - голема тага во второто.
Додека во првото рипав на прозор и урлав на головите, во второто ја бркав мајка ми од соба пошто уште еднаш потврди дека е баксуз најголем. За тие 5 минути додека беше во соба, примивме 3 гола. И да, ви текнува кога изгубивме на Европското во ракомет против Србија и покрај големото водство? Епа, она влезе у соба и се случи пресврт
:)))

Шала на страна, прекрасен натпревар, барем првото полувреме.
Во второто се изгубивме тотално, ама тоа и не ме болеше толку. Ме болеше тоа што имавме полн стадион, ама со најморонската публика што некогаш присуствувала на еден фудбалски натпревар. Не видовме никакво навивање, со исклучок на свирежите на сопствените играчи, свирежите за време на МОЛКОТ и аплаузите на шпанските голови. В

.
И јас го имам истиот проблем, верувај ми... Истиот баксуз со истата личност во мојата фамилија

Јас не живеам за фудбал... да играа Бразил-Шпанија на Градски немаше да ми биде гајле... Ама живеам за Македонија, доволно е уште 29.999 личности во Македонија да се чувствуваат како мене и стадионот да биде преполн на секој натпревар. Ако нашите играчи играат добро сигурен сум дека нема да има проблем да се наполни стадионот. Ама треба и од ФФМ да излегуваат со разумни цени, а не некои огромни и без врска.

РЕСПЕКАТ
:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

Инаку не можам уште да се соземам... толку викав, посебно на вториот гол... ми идеше да скокнам од 47 ред право на терен... :vozbud: Многу ми е криво, иако сум имал и поголеми разочарувања, последниот меч со Холандија на домашен терен, тој пораз беше поболен... За вчера, Шпанците делуваа многу моќно, не сум видел друга репрезентација (освен Русија) која толку моќно играла на Градскиот стадион :raz:

Шпанци ко Шпанци !!! Не беа толку моќни, колку што нашиве беа збрка т.е НЕМОЌНИ.... и доека се свестат шо им се случи, се отиде јабана !!! Ах бе, уште неможам да преболам таква прокоцкана шанса..... ц ц ц :uvo:

Солидно, солидно, шо да биди појќе, не знам кој наш играч е спремен да трча 10+ километри по натпревар, нешто што за Шпанците не претставува ни тема на разговор, односно, се подразбира дека толку мора да се трча. Второ полувреме можеше публикава појќе да навива, ко ги примавме голојте, но добро, сепак преносот на МТВ беше нешто најниско во сета организација. :)

Претходно загледав Норвешка и Шкотска, многу тешко ќе биди, ама дури има шанси, се надеваме.

:oeoeoe:

Дан знае некој кога ќе има реприза на МТВ од утакмицава и дали воопшто ќе има?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom