Љубе одбива да сведочи во одбрана на Тарчуловски

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
ЉУБЕ ГО ПРОДАВА ЈОХАН, ОДБИВА ДА СВЕДОЧИ ВО ХАГ

Љубе Бошкоски одбива да сведочи во одбрана на Јохан Тарчуловски во Хаг.

Членови на адвокатскиот тим се револтирани што Бошкоски наместо да покаже поддршка и да се појави пред судот на статусната конференција која се одржа минатата недела, испратил само „загари“ кои ќе внимаваат што се ќе биде кажано.

Потврда за лошата соработка даде и адвокатката на Бошкоски, Едина Рашидовиќ - Бошкоски ќе сведочи ако тоа не е спротивно на неговите интереси, вели таа.

Извор:http://sitel.com.mk/?ItemID=D8048D2867A4AB4ABC2AAFDB005D6223

Мислам дека овој човек е на пат да го стигне ЉуБчо Бугарот кога се работи за предавство...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
има ли некое објаснување зошто љубе не сака или одбива или не можи да сведочи/?

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Има...ако не "слуша"..може истиот миг да биде вратен во Шевенинген...најверојатно!!??.__
:pipi:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не дигај чалам ако те ослободиме, за нас ќе одработиш во Македонија, ќе формираш ново ВМРО.
Поздрав, Дора.

Едно од можните сценарија.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
избегава е најкомпетентниот збор ... зошто? само он си знае а ние можеме да претпоставуваме ... сепак не е у негов прилог тоа избегнување ... инаку добар глумец е ... Македонскиот народ го преувеличи со тоа „брат“, „патриот“ а тој се крена у облаци ... се што сакавме е да му помогнеме поради неправдата шо го пикнаа у затвор ... а тој сето тоа проба да го искористи за лични интереси во овие избори ...

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
а вие верувате све што ќе каже "србољуб" латас..дај те ве молам.не гледате дека почнаа да работат вмро-ОВЦИТЕ и нивната машинерија.се уште не можат да преболат што љубе освои 150000 гласа.да го кандидираа него сега ќе беа победници уште во првиот круг.тоа е болката на Гујо.Латас , Сител и швалерката на Латас -Ивона , немаат баш никаков кредибилтет да зборат.

Б

Бат Елохим

Гостин
хмм а кого тоа продаде или предаде Љубчо освен самиот себе?

Љубчо збори за Северна Македонија, ама кога можеше не го смени името!
(не го поддржувам во ништо, ама не гледам предавство кај него, ниту пак мислам дека предал нешто, само сопствениот газ)

А Љубе сега е сконцентриран и во филм на спасител! Не може и да прибира пријатели (срански) и да сведочи за воен злосторник :)nesvest:)!!!

H

HITCH

Гостин
Не ни очекував од Љубе дека ќе сведочи баш вакво лигавење очекував имам слушано ептен големи гнасотии за него а ми кажаа и за барт на жена му во Германија бил во затвор за тргување со оружје и бело робје отслужувал 10-15 години затвор заработил :kesa:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Значит да не се секираме,Љубе ќе сведочи во Хаг???И како тоа може да биде против негови интереси сведочење на судењето на Јохан???:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Минатата недела беа во тек кампањите и не е му е веројатно во прилог на Љубе да ја напушти својата кампања и да замине во Хаг на сведочење. Подобро е да остане тука и да ги уверува граѓаните во своите сериозни намери и се што би направил за својата држава. Бла бла...
Ама веројатно не го прави тоа...
Оној кој најмногу може да му помогне на Јохан е Љубе. Но веројатно тука има страв од нови можни докази и сведочења кои би го вмешале и него. Со тоа оној кој најмногу може да влијание негативно на Љубе е Јохан. Па подобро би му било да седи во Македонија и како што кажал да внимава.
За мене многу не фер е тоа.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Во каква демократија живееме, тоа е чудо. Сите грешки се припишуваат на неспособната предавничка опозиција (целата опозиција, не само СДСМ), на сите кои се членови и симпатизери на СДСМ, на "Бошковистите", "Љупчовистите", Либералите, Новите Демократи и сите незадоволни од Безгрешната Политика на нашата мила, сакана и почитувана влада, која досега за 50 пати ни го покачи нашиот стандард со инвестициите.
Дајте еднаш реално нека ја прикажат и владата и сите приврзоци околу неа. Сакаме да градиме демократија и слобода на говорот, а сите критики кон владата се доживуваат како државен удар, предавство, лична корист и ситно партиски интерес.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Во каква демократија живееме, тоа е чудо. Сите грешки се припишуваат на неспособната предавничка опозиција (целата опозиција, не само СДСМ), на сите кои се членови и симпатизери на СДСМ, на "Бошковистите", "Љупчовистите", Либералите, Новите Демократи и сите незадоволни од Безгрешната Политика на нашата мила, сакана и почитувана влада, која досега за 50 пати ни го покачи нашиот стандард со инвестициите.
Дајте еднаш реално нека ја прикажат и владата и сите приврзоци околу неа. Сакаме да градиме демократија и слобода на говорот, а сите критики кон владата се доживуваат како државен удар, предавство, лична корист и ситно партиски интерес.
ок да земеме дека си во право за ова горе, сега дали знаеш да кажеш дали е точно ова што се тврди дека љубе нема да сведочи во полза на јохан, и ако е точно зошто?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
ок да земеме дека си во право за ова горе, сега дали знаеш да кажеш дали е точно ова што се тврди дека љубе нема да сведочи во полза на јохан, и ако е точно зошто?
Дали е точно незнам, не верувам на објективноста и непристрасноста на владината прес служба Сител, меѓутоа сигурен сум дека Љубе во никој случај не би го предал Јохан, и дека сигурно имал силни причини за одлагање на неговото повторно појавување во Хаг, како сведок.

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Па нормално дека ќе одбие бе. Еве зошто.

- Љубе си ја заврши работата за која беше пуштен од Хаг и сега мора да си се врати таму како поп! Наместо да стегне заби и да не ја предаде Македонија, тој одбра да наштети на сите македонци во корист на Сранко, а за возврат доби 1 година условно да јаде истарски пршут и вино.

- Љубе оди за понатамошни инструкции откако неочекувано (за наша среќа) не влезе во вториот круг со Иванов каде ќе можеше да направи раскол во ВМРО. Сранко се води по идеологија раздели па владеј.

- Љубе има страв дека ќе го задржат таму бидејќи знае како го пуштија.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
CELOTO SUDENJE NA POCITUVANIOT JOHAN I NA BRAT LJUBE GO GLEDAV NA MTV VO 2008

ke upatam edna molba do forumdziite deka na vakov nacin mu odmognuvate na JOHAN,nemora da pisuvate nesto za sto ne ste zapoznaeni,dajte ja svojata podrska za JOHAN koj e nevin vo hag,no ne vleguvajte so vasi zaklucoci sto bilo i kako bila vo taa prokleta 2001 god.nekoi raboti ednostavno ne se za na internet.

izjavata na EDINA ako ubavo ja slusnete ona veli deka dokolku nema problemi (a toa i LJube go objasni kaj janko vo jadi burek,zborot problemi se odnesuva" ako spored pravilata na sudot vo hag postoi moznost da svedoci i dokolku toa go pobara odbranata na Johan od nego LJube kaza deka sigurno ke svedoci)
za da pojasnam znaci ne deka on ke si napravel problem za sebe ,tuku dali sudot ke dozvoli toj da bide svedok,i ponatamu LJube dodade deka negovata advokatka ke ja razgleda situacijata,i uste ednas povtori deka nikogas ne bi odbil da svedoci

jas mislam deka vo politickata kampanja za izborive stvarno e greota da se pletka JOHAN i so izjavi po televizii i vesnici,NEKOJ da sobira glasovi

pomislete samo na semejstvoto na JOHAN,dodeka toj i negovite najbliski stradaat,se macat da ja dokazat negovata nevinost zaedno so advokatskiot tim,nie (koga velam nie mislam na site gragani i politicari)od tuka od skutot na svoite bliski da kazuvame i da pisuvame nesto so sto moze i da mu nastetime navistina nema smisla,ke ne kolnat negovite bliski i negovite najmili decinja

ova ne go pisuvav za da go branam LJube,tuku za da go zastitam JOHAN,i se nadevam ke me razberete

a site vie koi sakate i imate potreba da go kritikuvate LJube,kritikuvajtego ZA SE DRUGO,samo ne go mesajte JOHAN,zosto ke zavrsat izborite i bez da go zamesate JOHAN,no ako mu nastetime so nekoj post na JOHAN posle na site ke ni bide zal i ke ni bide krivo no ke bide DOCNA togas da napravime nesto

se nadevam deka i JOHAN NASKORO KE BIDE SO NAS,sekogas go podrzuvav i seuste go podrzuvam,

Kajgana Shop

На врв Bottom