Кемал Ататурк предлагал посебна македонска држава

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Требаше да ги остај уште по штали да спијат, да не можат разлика да напрат од кокошка до свиња, и требаше да ги остај како нинџи да шетаат по улици, па сега дури Орхан Памук да се гордее со неговата Исламска Држава Турција, и како неговите соседи Грци, му ја ебаат мајката од сите страни. Требаше, се согласувам со тебе.

Da sega Turskata drzava na celo so Taip Erdogan e taa Turcija koja gi zastapuva svoite interesi , Turcija so kicma za razlika od mekotelite pred nego koi marsiraa pod Amerikanska i Evrejska truba, Turcija koja pocnuva da gi neguva prvin svoite Muslimanski vrednosti , posle svoite strateski interesi , pa da se zastapuva za svoite muslimanski brakja e ovaa Turcija na celo so Taip Erdogan kogo sto sakaa da mu napravat voen udar koj sto mislis ??? Turcija koj na Izarel imase Hrabrost i mu kaza nesakam nuklearno oruzje vo svoeto opkruzuvanje a Koja zemja ima nuklearno oruzje vo Bliskiot istok spored tebe Iran ili Izrael neznam jas

Pa svestenite lica se prestavnici na Boga vo pravoslavieto kolku sto mi e poznato valjda ne ocekuvas Isus da sleze i da im dade blagosov ova mi malku smesno , A Ohirdska Arhiepiskopija e Ukinata poradi vlijanieto na Bugarskata i Spskata crkva vrs makedonskoto Hristijansko naselenie ednostavno tie izviljaele kaj Vselenskiot patrijarh vo Istanbul i toj ja Ukinal ne ja ukinale Osmaniliit posto tie i ne se mesale vo Hristijanstvoto a i nemozele da ja ukinat posto toa go moze i go mozel samo vselenskiot patrijarh od sedisteto na pravoslavieto

Во разнебитувањето на Архиепископијата учествувале Фанариотите, а Султан издал акт-ираде за нејзино укинување.

Во разнебитувањето на Архиепископијата учествувале Фанариотите, а Султан издал акт-ираде за нејзино укинување.

Sultanot nemal nikakov interes ako ne bila Ohridska ke bil Srpska , ako ne bila srpsk ake bila Grcka crkvata postoela sega pod cie vlijanie bila t.e vlast toa e drugo prasanje ama rabotata e vo toa sto narodot imal kaj da se moli....

A vo Kumunizmot se zabranuva crkvata

Сега сите се правиме паметни дека сме измислиле топла вода, па и ти добро знаес комунизмот сам по себе дека преставувал религија, и како такво движење забранувал секаква друга религија, Комунист член на КПЈ или КПМ несмеел да биде по религијата без разлика на која не смеел да биде ниту Христијанин ниту Муслиман , туку едноставно само Комунист.
А зошто е тоа така Комунизмот имал за цел од народите да направи Хомогена нација а религиите се тие сто го делат на народот напреко и надлго :salut:

Сега сите се правиме паметни дека сме измислиле топла вода, па и ти добро знаес комунизмот сам по себе дека преставувал религија, и како такво движење забранувал секаква друга религија, Комунист член на КПЈ или КПМ несмеел да биде по религијата без разлика на која не смеел да биде ниту Христијанин ниту Муслиман , туку едноставно само Комунист.
А зошто е тоа така Комунизмот имал за цел од народите да направи Хомогена нација а религиите се тие сто го делат на народот напреко и надлго :salut:

Јавно и декларативно не смеел, меѓутоа приватно скоро секој бил припадник на одредена религија.

Црквата постоела и за време на комунизмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom