Што е nerd или geek?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај сега јас да ти кажам што е гиг и нрд во мојата околина... Особа(човек е најчесто) која учи многу(или малку) но оцените и` се претставителни и најдобри, оди во сто шеесет секции, перфекционист е, кога доаѓа тест сите се тепаат да седнат до неа... А позади грб, гомна јадат. Љубомора, завист, пакост... Со самото тоа што е отворена темава, јасно е дека на некој му пречи туѓата амбициозност.
Ауу тоа е малце параноично. Не верувам дека е заради тоа. Сигурно креаторот на темава гледал некој филм или слично со тоа па му текнало да ја отвори.

А да сигурно се љубоморни али најчесто причината за постанување предмет за исмејување е тоа што всушност нрдот им е чуден и не им се вклопува во својата слика за нормален ученик.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Jaс сум nerd во обид за geek.

Вие сега што се убави и глупи, ќе ви трае неколку тинејџерски години, може и малце покасно, но на крај ќе сум над вас!!!
Ќе работите за мене, ќе имам куп пари, и ке ги поседувам жените на кои толку многу им се гордеевте во средно!!!!!

Не ги делам така луѓето. Секој со свој афинитет и амбиции.
Некоја ќе е модел и ќе се еба за пари, некој ќе е компјутерски доктор и ќе еба за пари.
Таа поради тоа што само така може да заработи од убавината и глупавоста, тој само така може да фати нешто според изгледот и интелигенцијата. :pipi:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ауу тоа е малце параноично. Не верувам дека е заради тоа. Сигурно креаторот на темава гледал некој филм или слично со тоа па му текнало да ја отвори.

А да сигурно се љубоморни али најчесто причината за постанување предмет за исмејување е тоа што всушност нрдот им е чуден и не им се вклопува во својата слика за нормален ученик.
А што е тоа ,,нормален ученик"? А што ненормален? И дали некој има докторски сертификат за да определи степен на ,,нормалност" и ,,ненормалност"? Зошто едноставно вие ,,нормалните" ученици, не не` оставите нас ,,ненормалните" да учиме? We want school! Само да не биде дека после од толку многу ,,нормалност" ќе ви се деси да си носите речник кога ќе треба да зборуваме... Да не затупите малце... Мене тоа ми е.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
На македонски се наречени штребери. :pos2:
Streber е германски збор и се користи многу често. Потекнува одглаголот streben што значи целење односно давање труд за да се постигне некоја цел. Колоквијално кај нас тоа што во германија е Streber кај нас е бубалица.

Инаку nerd и geek се познаваат по нивните асоцијални однесувања.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А што е тоа ,,нормален ученик"? А што ненормален? И дали некој има докторски сертификат за да определи степен на ,,нормалност" и ,,ненормалност"? Зошто едноставно вие ,,нормалните" ученици, не не` оставите нас ,,ненормалните" да учиме? We want school! Само да не биде дека после од толку многу ,,нормалност" ќе ви се деси да си носите речник кога ќе треба да зборуваме... Да не затупите малце... Мене тоа ми е.
Тоа и го викам. Значи секој си има зацртано нормалност и тоа што излезе од таа шема е веќе необично и чудно. Е сеа повеќето млади не се фанатици на знаење и затоа штреберите се цел на исмевање. Него јас немам ништо против нрдс зашто до некој степен сум и јас (ако има дефиниција за нрд).

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Мижи Асан, да ти баам. Секогаш МОРАЛО да се почне од тоа како личноста демек ,,од книга не станувала" и имала оценки за кои другите сонуваат, се занимавала со размислувања за кои грашочестиот мозок на другите не бил спремен да ги восприеми... И понатаму- се знае... If you can`t beat them-eat them...
Како прво тие што немаат 5ки по секој предмет не мора да значе дека се глупави јас на пример за време на целото мое образование имам учено се на се 5 саати а оценките не ми се лоши (2-3 трокји, исто толку петки и другото четворки) а ти си со сите петки тоа не значи дека си попаметна туку само дека повеке учиш од мене.

и темава не е отворена зошто ми е криво што има поамбициози луге од мене туку за да се смееме со слики како на првата страна и да размениме по некое мислење

и не би требало тука да си лечиш комплекси

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Како прво тие што немаат 5ки по секој предмет не мора да значе дека се глупави јас на пример за време на целото мое образование имам учено се на се 5 саати а оценките не ми се лоши (2-3 трокји, исто толку петки и другото четворки) а ти си со сите петки тоа не значи дека си попаметна туку само дека повеке учиш од мене.

и темава не е отворена зошто ми е криво што има поамбициози луге од мене туку за да се смееме со слики како на првата страна и да размениме по некое мислење

Фројд вика дека се` е од детството... Дали сум попаметна или не од тебе, може да испробаме. Ти си оној кој лечи комплекси овде, пошто отвараш bullying теми. Што ти е смешно од сликите на првата страна? Зошто би требало јас да се лечам? И ти си еден од ,,докторите"? Кога ќе ми покажеш сертификат за твојата компетенција и екселенција, тогаш ќе може да се*еш за мене.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Nerd - музички бенд, составен од Фарел, Хуго и Шеј :icon_lol:

Многу се напнавте едни со други, оо geek-oви низаедни
прајте си опуштен муабет...

Пис...

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Фројд вика дека се` е од детството... Дали сум попаметна или не од тебе, може да испробаме. Ти си оној кој лечи комплекси овде, пошто отвараш bullying теми. Што ти е смешно од сликите на првата страна? Зошто би требало јас да се лечам? И ти си еден од ,,докторите"? Кога ќе ми покажеш сертификат за твојата компетенција и екселенција, тогаш ќе може да се*еш за мене.
Ја не спомнав дали некој е нормален или не е не измислувај ствари, а се*рам за тебе зошо ти си го напраила тоа да бидеш geek и никој не ти е крив зошто знам милион деца кои учат повеке него шо треба и пак никој во животот не им рекол дека се бубалици или нешто слично.И не умарај со сертификатите зошто неможе некој да ти каже дали е ншто нормално или не зошто тоа е релативно

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ја не спомнав дали некој е нормален или не е не измислувај ствари, а се*рам за тебе зошо ти си го напраила тоа да бидеш geek и никој не ти е крив зошто знам милион деца кои учат повеке него шо треба и пак никој во животот не им рекол дека се бубалици или нешто слично.И не умарај со сертификатите зошто неможе некој да ти каже дали е ншто нормално или не зошто тоа е релативно
Глагол со негација се пишува одделно.:tapp: Јас сум се изградила во една здрава, права, нормална, интелигентна и личност која сака да учи и го сака знаењето заради него самото. Ај сега оди затвори се во соба и плачи, бидејќи ти тоа не го можеш. Со сила на човек не може да му се даде, со сила може само да му се земе. Сполај ти. Одам да прочитам некоја книга, додека ти се смееш на фотки од ,,бубалици".

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451

За смеење на слики од таканаречените „гикови“ постои тема Чек Дис Аут. А ако сакате да разменувате мислења, не се спуштајте на лично ниво. :) јас само да си кажам
Гик или нрд - личност којашто едноставно не ја интересира што другите мислат за неа. Личност којашто гледа со помош на своите квалитети, можности, знаења да се пробие во светот, што воопшто не е за исмевање, затоа што најчесто, тие луѓе се најуспешни во животот. :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Глагол со негација се пишува одделно.:tapp: Јас сум се изградила во една здрава, права, нормална, интелигентна и личност која сака да учи и го сака знаењето заради него самото. Ај сега оди затвори се во соба и плачи, бидејќи ти тоа не го можеш. Со сила на човек не може да му се даде, со сила може само да му се земе. Сполај ти. Одам да прочитам некоја книга, додека ти се смееш на фотки од ,,бубалици".
Извини за печатната грешка, а за тоа кој ке седи затвори во соба или кој седел пола живот затворен во соба е друг муабет, а ако некој ти напукал комплекси иди истури се на друго место не сум ти јас крив за ништо.
И параноик е во право ако сакаш да го завршиме муабетов дај ми мсн или нешто слично

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Извини за печатната грешка, а за тоа кој ке седи затвори во соба или кој седел пола живот затворен во соба е друг муабет, а ако некој ти напукал комплекси иди истури се на друго место не сум ти јас крив за ништо.
И параноик е во право ако сакаш да го завршиме муабетов дај ми мсн или нешто слично
Од кај знаеш ти дека јас цел живот сум седела во соба бе? Од каде ти таква релевантност на информациите? И не е тоа печатна грешка туку елементарно непознавање на правопис. Ние гиговите не комуницираме, ние сме асоцијални, апатични, амиши во одреден степен,така што не користиме ниту пак знаеме што е тоа мсн. Разговорот е завршен.

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
ПААААА ДААААААААААААА! Тоа се бараше. Мими за ПРЕТСЕДАТЕЛ!
НАЈ,НАЈ паметна, интелигентна,здрава, + и го сака учењето па зарем има ваква пизда во Макдеонија, ваков задскриен талент? Жити се кажи во што е тајната на твојот успех и надпросечни способности?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вака, морам да се убацам....

Гик и н`рд, не се иста ствар според мене...има голема разлика...моја дефиниција...

Гик - Личност која се интересира за најновата технологија, му иде математика и сака да решава математички проблеми...гик не мора (секако дека може, и е веројатно) да биде личност која нема социјален живот, носи наочари, збори во програмски јазик, шегите му се за линукс и не е привлечен...Тој напротив е личност која сака да се дружи но со луѓе на негово ниво (да ние сме подоле) бидејки му треба интелектуално да се изрази и да биде предизвикан...Гиковите не седат дома по цел ден и учат, имаат слободно време...Тие се толку паметни што неговата материја што треба да ја научи за во училиште ја завршува екстремно брзо, а за слободното време место да игра фудбал и да вежба у теретана, го користи во надградување на своето знаење, откривање на нешто ново....Гикот, кога ке “порасне“ ке биде шеф на компанијата во која работиш или ке работи во некоја екстремно квалитетна компанија со огромен приход...ке работи само 5 часа дневно и ке има вила :) (последниве две реченици се не баш тачни ама :))

Н`рд - н`рдот од друга страна, означува персона која е повлечена и не се социјализира...не е физички развиен, и е малце....хмм мутав...н`рд-от за разлика од гикот нема одлични оцекни во училиште....исто така н`рдот, е “лепенка“, т.е. tag што го ставаат другите “пријатели“ врз своите врсници....

Да бидеш гик, според мене треба да се гордееш....

Kajgana Shop

На врв Bottom