Пропадна планот на Бранко предавникот, ама сега спрема поопасен план!

Колку за информација.. можеш и како шпекулација да го земеш,сеедно, но има на форумов 2-3 врбувани поттрчковци од службата наследничка на УДБА.
ajdeee брату те поштувам ама забегуваш ептен
каде бе ова ќе се случува,темава ми звучи

Б.Ц ќе го освоиме светот муахаха.....
Мујо и хасо;да живее б.ц,да живее б.ц
Единствено нешто што може ради ранета суета и она македонското ако пропаѓам јас ,ќе повлечам пола свет со мене.Па бране да се изглупира да застане позади грција.

Dali e shpekulacija?? Branko vo celata igra napravi eden previd, im dade SHANSA na Frchkovski, Ordanovski, Djuner i ostanatite od "grupata FORUM" da dojdat do VLAST vo SDSM. I tie ovaa shansa nema da ja ispushtat taka lesno. Veke imalo spor vo shtabot, Frcho veke pochnal da se odnesuva kako shef. A shto e najlosho Branko ja izgubi 100% podrshkata na sluzbata i toa M.Velinova mnogu jasno mu go soopshti vo "katil fermanite" koi bea javno "prochitani" pred prviot izboren krug.

Абе Ванчев,мислиш дека толку бргу Македонците забораваат кој е Џунер или Ордановски,ги думаат бе,ги знаат,па не гледаш дека нивната поранешна колешка Тасева не можеше ни цели 2 000 потписи да собере како кандидат,што додуша е реалност за скоро секој кандидат во Македонија доколку зад него не застане некое “машинеривче“ како зад Нано или Љубе.Мислиш ли дека Мируше ќе собереше 10 000 потписи или Агрон?За Џорџе и да не зборуваме,мислам оти немаше ни 1000 потписи да собере ако не го исфорсираше оној на кому му правеше рејтинг листи по желба.Таа е реалноста,и се додека е таа,од Македонија нема да има вистинска држава.:toe:

Партиски бојкот значи повикување на членството да не гласа.

СДСМ има најмалце 200.000 членство.

Националист....шо мислиш за Агата Кристи? :)

НАЦИОНАЛИСТ ебате ПАТРИОТОТ кој е надвор од НЕГОВАТА САКАНА МАКЕДОНИЈА ...... и соли памет и гледа заговори . после секое пердашење на дпмне , ДОЈДИ БРЕ ОВДЕ И ПРИДОНЕСИ ЗА МАКЕДОНИЈА од такви како тебе САМОНАРЕЧЕНИ ПАТРИОТИ ПОД ЈОРГАН ПЛАНИНА и далеку 10000000 километри
ми се с,,е ....

НАЦИОНАЛИСТ ебате ПАТРИОТОТ кој е надвор од НЕГОВАТА САКАНА МАКЕДОНИЈА ...... и соли памет и гледа заговори . после секое пердашење на дпмне , ДОЈДИ БРЕ ОВДЕ И ПРИДОНЕСИ ЗА МАКЕДОНИЈА од такви како тебе САМОНАРЕЧЕНИ ПАТРИОТИ ПОД ЈОРГАН ПЛАНИНА и далеку 10000000 километри
ми се с,,е ....

Аууу таков патриот? Нека дојде нека го живее нашиот живот па после нека се праи националист. Отишле ебате беља, САД,Австралија, Канада, Италија и од таму викаат "Ние сме за Македонија, таа е во срцето".Абе гитла таму, ако не сакате толку доете живејте како нас со 200 евра месечно.

Dali e shpekulacija?? Branko vo celata igra napravi eden previd, im dade SHANSA na Frchkovski, Ordanovski, Djuner i ostanatite od "grupata FORUM" da dojdat do VLAST vo SDSM. I tie ovaa shansa nema da ja ispushtat taka lesno. Veke imalo spor vo shtabot, Frcho veke pochnal da se odnesuva kako shef. A shto e najlosho Branko ja izgubi 100% podrshkata na sluzbata i toa M.Velinova mnogu jasno mu go soopshti vo "katil fermanite" koi bea javno "prochitani" pred prviot izboren krug.
А кој ја кажал оваа шпекулација?

де бе шо само,Бучко и ја го слушна,ама народот нема да прокоцка,знаете дека членството на вмро ке излезе помасовно,оти му звонат по дома,и да бојкотираат од сдсџ,ке излезат пријателите од ДУИ и компанија и точка,тоа е тешко остварливо инаку 40% од 1,8 е некаде 715,000 гласачи,што мислам е достижна бројка,затоа свиркајте си,па да се надеваме на подобри времиња и сите да се вработите

Факт е дека се прават планови, не онакви можеби, какви што НАЦИОНАЛИСТ ги опишува, но сепак кујните активно работат. Имаме многу искуство со кујните па не е чудо. А и земајќи ги во предвид завршувањето на мандатот на БЦ, нискиот рејтинг на СДСМ, „неки стари-нови реформирани дечки у политика“, некои „есапџии желни за камбек и избегнување на кривично- криминални одговорности“, не е лошо што вака се анализираат па макар и шпекулираат. Ако има тесто за месење ќе има и фурнаџии кои ќе се обидуваат од тестото да направат најубави ќифлички, подредени по бојата и премачкани со белка спремни да се голтнат на еден залак во огромни количини. Работата е, со оваа дискусија треба да видиме колкав дел сме од тестото што го месат или пак сеуште сме зрна несомелени, онака здрави и цели. Факт е дека мелниците имаат најсовремени мелнични камења и мелат се што ќе дојде помеѓу нив. Изрипувањето од вреќата која е спремна за мелење е вистинска храброст затоа што понекогаш земјината гравитација те влече едноставно кон камењата.

Мислам дека бојкот неможе да има.
Споени се локалните со претседателските.
Ако бојкотираат претседателски тогаш истото е и за локалните.
Или можеш да гласаш само за локални ?
Мислам не.

А неважечко ливче се рачуна како излезност.

Мислам не.

А неважечко ливче се рачуна како излезност- излезеност.

Да, можеш да гласаш само за едни (или локални или претседателски), бидејќи се потпишуваш на два списока. Едниот е за локални, а другиот за претседателски. Можеш да одбереш ако сакаш само за едно.

Мислам не.

Mislam deka covekot e vo pravo i prestanete veke so temata "bojkot"

Мислам не.

Не не...вака е работата... Кога доаѓаш на гласачко место, за овие избори постојат два избирачки списоци. Најпрво по прегледувањето на палецот, треба гласачот да се праша дали ќе гласа за претс. локал. или за двете. Ако е за двете, се запишува во двата списока, ако е за локал. или за претс. само во едниот.

Значи можеш во втор круг, да гласаш или само за 2 ливчиња (градонач. на Скопје или за општината)- за тие што се од Скопје, или само за едно ливче- претседател, и нормално моеш и за сите.

Неважечко ливче нормално дека се смета како излезеност.

Na ova uste vcera mi tekna i so nekoi lugje razgovarav no site kazaa deka e nevozmozno da se glasa za gradonacalnik a da ne se glasa za presedatel (i obratno)so toa sto ke se potpises vo knigata za onoj sto ke glasas, i so toa DIK treba da izleze so razlicen procent za izlezenosta za gradonacalnik i za pretsedatel,Inaku ponisteno livce e veke izlezenost.Na toa sega sigurno ke se raboti i na toa ke se odi.
toa e veke dupka vo izborniot proces preku koja sigurno ke se pomine.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom