NOKIA 5800

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Значи сум во план да го "грабнам" телефонот денес утре од вип за 12 К...

Гледам спротивни коментари, некои се задоволни а некои се жалат, па би сакал да дознам дали Wi Fi-то работи ко шо треба и со Call & Surf т.е Thomson рутери...

Дали функционирише џи пи есот ова она...

Значи сакам една генерална оценка за телефонот и дали за иљадарче до две има некоја многу подобра понуда отколку оваа :smir:
Со кол енд сурф ќе имаш проблеми со томсонот зошто од т хомо користат постар фирмвер и има проблеми со некои вифи уреди. Ако успееш да земеш јузер и пасс од администратор или ако успееш да го хакнеш можеш без проблем да си го средиш да ти работи томсонот со телефонот преку телнет или ако им кажеш да го стават најновиот фирмвер.
Џи Пи Ес-от супер работи, ќе си ставиш Гармин и мапи и немаш гајле.
Од мене има оцена 8.5 од 10 (мене ми ги задоволува 99% од потребите и ми го исполнува тоа што го барам кај телефон)

Јас вчера го добив телефонот и одма го пробав и Wi-Fi и GPS ( проблемот е што македонија е многу малце обележана т.е. само автопатот Е75 гo има :) ) и се ми работи како што треба скоро се пробав и немав проблеми... Ми се свиѓа телефонот ептен и мислам дека на таа цена друг тел не се споредува со него :)
Со кој програм работиш за џи пи ес? Стави си Гармин и Адриа мапите, јас ставив така и супер е, цел град го има, скоро секоја уличка, повеќето индустриски објекти, хотели, бензински пумпи итн.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Стави си Гармин и Адриа мапите, јас ставив така и супер е, цел град го има, скоро секоја уличка, повеќето индустриски објекти, хотели, бензински пумпи итн.
I need help with Garmin Mobile XT + adria maps..

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
I need help with Garmin Mobile XT + adria maps..
Јас го средив Гарминот и мапите со овој туториал:

Garmin

http://dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=147131

Maps

http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=147640
(не ви треба Garmin „City Navigator Europe NT 2009 for Mapsource (map ID: 378)“ можете само со Adria и SCG)

Има и на форумот на www.gsmmkd.com али јас според овој горе го средив.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Јас го средив Гарминот и мапите со овој туториал:

Garmin

http://dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=147131

Maps

http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=147640
(не ви треба Garmin „City Navigator Europe NT 2009 for Mapsource (map ID: 378)“ можете само со Adria и SCG)

Има и на форумот на www.gsmmkd.com али јас според овој горе го средив.
Instalirav ali nikako da resam prob so mappite?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
kako pisuvase na onoj proviot tut oti na gsm provav i porano nekese so toa..`
Хаха зашто не побараш помош таму кај што си заглавил? Разгледај ја темата и види колку луѓе успешно инсталирале кога прашале кај што заглавиле, и колку луѓе инсталирале од првата, па после кажи дали туториалот чини или не.

zac

Член од
19 септември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
jas go imam nokia 5800 i super e samo mi treba flash player za nego ako ima nekoj link od kade mozam da go simnam neka prati

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Хаха зашто не побараш помош таму кај што си заглавил? Разгледај ја темата и види колку луѓе успешно инсталирале кога прашале кај што заглавиле, и колку луѓе инсталирале од првата, па после кажи дали туториалот чини или не.
e pa temata e zalkucena...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
e pa temata e zalkucena...
Адни ме на мсн ќе пробаме да средиме работа :)

jas go imam nokia 5800 i super e samo mi treba flash player za nego ako ima nekoj link od kade mozam da go simnam neka prati
Закачи се со мобилниот на интернет и иди на Application Update ќе ти го најде најновиот флеш да го симнеш.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Кај мене гарминот не го укључува некој да помогне ?:nesum:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
PDF reader so raboti sigurno t.e so mozam da go instaliram oti od kaj gsm forumot dl 3 ni eden ne raboti mi izleguva certificate error

Kajgana Shop

На врв Bottom