Претседателски избори втор круг: Ѓорѓе Иванов е новиот претседател на Македонија!

Кој ќе биде новиот претседател на Македонија?

  • Ѓорѓе Иванов - ВМРО ДПМНЕ

    Гласови: 207 48,3%
  • Љубомир Фрчковски - СДСМ

    Гласови: 143 33,3%
  • Нема да гласам / сеуште не определен

    Гласови: 40 9,3%
  • Ќе го поништам ливчето, не сакам да гласам за ниту еден од кандидатите.

    Гласови: 39 9,1%

  • Вкупно гласачи
    429
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Не ми е јасно како Фрчко “ќе го решел“ спорот со името со замена на БЈРМ и гаранција за идентитет и јазик кога Грците бараат промена на име на идентитет и име на јазик и ново име за целосна употреба? :toe:
 

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.368
Поени од реакции
312
И ДВАЈЦАТА СЕ ЗА СРАМ.АКАДЕМСКИ ГРАЃАНИ..ТЕШКО НАС КОЈ И ДА БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ ОД ОВИЕ ДВАЈЦА.СЕ ПОНАШААТ КАКО ДЕЦА ОД 3 ОДДЕЛЕНИ...УЖАССССС
Ovie kako na k- 15 vo epizodata "dva narcisa i eden trn"...se glupiraat do nemaj kade
 
А

Ајсшутер

Гостин
pa i Ivanov ke go smeni ..samo Frle pobrzo ke go smeni od Ivanov :vozbud::pos2::pos2:
p.s prededatel ne moze sam da go smeni imeto :wink:
Па претераа веќе незнаел да сврзе 2 збора 3 збора нека одат они да бидат декан на факултет па после нека кажуваат а не на форуми да ми кажуваат кој знаел што и како, критикуваат безврска се прават експерти со средно :tapp:
 
Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Од една страна имаш исквареност и полно досие предавства.
Од друга стрна имаш невиност, бела страница.
Незнам ниту јас што ќе има во таа страница, но заслужува шанса.
Во чуда не верувам, верувам во нови идеи, нови луѓе.
Не ми е јасно како "narodot" сака невиност. Сите сакаат нешто недопрено.Се нервирам само оти многу народ паѓа на таа финта од типот јас сум невин, обичен човек за сите да го почувствуваат како свој.... па замисли и се компарираа со покојниот Трајковски..види мајката
 

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Фрчко цело време исти работи повторува, а Ѓорѓе тежок наивко. Меркел рекла ова, Јанша рекол вака, Робертсон вака. Па и пред Букурешт викаа се најдобро.

Па и да добиеме датум за преговори од ЕУ, како може за 3 години да се завршат. Па Хрватска колку време преговара.
 

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Абе ај, за дуелов и содржајноста да не коментирам, не се разбирам многу во политика... или не сакам да се експонирам...

Ама (проштавајте шо одам офтопик) можеа бе малу поарно да го средат она студионо, и некој поасални водители да најдат! Па на крај краева, дуел на кандидати за претседател се прави - па дај имај некаков поквалитетен дизајн на тоа студиото, малку поинаков принцип на водење... Ако некој не знаеше да каже два збора, тоа дефинитивно беа водителите - кои за две и пол прашања, мораа да држат папки во рака,на кои најверојатно имаа листови на кои пишуваше: „Се извинувам, вашето време истече“... Водителот е тој кој треба да поттикне квалитетна дискусија, и да знае кога и каде треба да пресече со коментари, за да не настанат такви ниски препуцавања, какви на неколку наврати настанаа овде.

Он топик: Не смееја, ни двајцата да се спуштаат на такво ниво и да коментираат работи (притоа употребувајќи така ниски навреди) од нивниот претходен живот, а кои се ирелевантни за позицијата за која се борат. Го викале буреконосач...е арно, и на Бил Гејтс му мавале заушки ко мал, ама квалитетен си е чоекот. Ми е зборов, позицијата претседател на држава, покрај власта и комфорноста која ги нуди, бара и одреден код на културно и цивилизирано однесување - пример на кој треба да се огледаат сите други политичари. Мислам дека тоа недостасуваше вечерва.

Леле аман, само не ме карајте дека ги нападнав, поблаго од ова не можев :))))
Пред една недела на моја среќа или повеќе несреќа имав можност да бидам во студиото на МТВ баш кај што беше оваа сценографија додуша карши неа имаше некоја кујна за емисија за готвење нема везе.Пак ќе повторам нема пари нема квалитетни новинари па и во оваа ситуација каде имаме дуел на кандидати за претседател.
Нема што да те караат сосем коректно си коментираш јас се согласувам дискусија на ниско ниво искрено очекував ама ме изненади болдираното од страна на Иванов очекував културен пристап па и повеќе молчење додуша но само се спушти на ниското ниво на навреди кое беше одлика на Фрчко.:toe:
Ме иритира коментирање поради партиска обоеност и бранење парии и незнам таму што.сепак бираме претседател индивидуа, а не партија. За мене лично срам се и двајцата:pipi:
 
Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
На Фрчко му се идело на ризик со имево...се гледа дека по душа сака ризици.
На Ѓорѓе му се иде како што партијата иде...
Зашто не го прифати некој Ќерим :(
Ќерим беше добитна комбинација на СДСМ, ама имаш тука високи политики од типот на потплати за отстранување од избори.Претпоставуваш од кој...
 
Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Prosto ne mozam da veruvam kakov narod ste, tokmu frckoski i negovite se pricina za problemot okolu imeto i sega ke daval garancii za identitetot..dadovte garancii vo vrska so fyrom i deka sporot ke trae do 3 meseci..i sto stana??
Odi setaj bre pederakis, ja zakopavte Makedonija oti ste lopovi i izrodi a sega spasiteli na Makedonija..pogolem seljak od pederakis ne postoi samo se chudam na 200,000 koi glasale za ovoj izrod.
 
Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Шо е сега, почна со своја глава да рзмислуваш и одиш против ставовите на Фрчко, или не го гледаше дуелот, па фрчко го нарече така.
Од дуелот гледав само 5 минути-доволно.
За Иванов знам уште пред ВМРО да го "открие".
 
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ќерим беше добитна комбинација на СДСМ, ама имаш тука високи политики од типот на потплати за отстранување од избори.Претпоставуваш од кој...
Добитна комбинација за СДС, а СДС ќе беше катастрофа за Ќерим.
 
Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
@ Ајшутер- Извини, Иванов-марионетката ќе зема пуна капа од преговорите. Royal flush ќе извади човекот. Исто ќе го смени само како опуртунитетен трошок ќе се појават 4-5 узалуд изгубени години, ако знаеш што е опуртунитетен трошок.
Кој бе декан на правен факултет? не ми е јасно
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Во недела на Сител оди дуелот Тито vs. Коце мислам дека е добро да се види разликата во техничката реализација , а и на квалитетот на прашањата...
Неможе да има дуел кога нема прашања....
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom