Што читате во моментов? (со краток коментар)

С

Сатори

Гостин
По правило, книгата треба да релаксира, но не и кога се чита Хесе и сите негови контемплации кои што ја прават книгата. „Игра со стаклени монистра“, многу филозофско дело, кое што прелева во калап на приказна страшно неприметно, теоретски надградено и вистинска храна за душата, кога некој воопшто ја храни.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
По правило, книгата треба да релаксира, но не и кога се чита Хесе и сите негови контемплации кои што ја прават книгата. „Игра со стаклени монистра“, многу филозофско дело, кое што прелева во калап на приказна страшно неприметно, теоретски надградено и вистинска храна за душата, кога некој воопшто ја храни.
Респект за изборот :smir: Преубава книга. Ако не се лажам мислам дека има и Нобелова награда за книжевност.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тврдина, од Меша Селимовиќ. Прилично интересна приказна за човекот, неговите мотиви и сета злоба на земјата.

Особено тажна кога ги читате разочарувањата на ликовите, од нив самите, од светот во кој живееме...

С

Сатори

Гостин
Респект за изборот :smir: Преубава книга. Ако не се лажам мислам дека има и Нобелова награда за книжевност.
Да.Има земено Нобелова за книжевност.
Се сложуваме и јас сум убедена дека вреди да се прочита. :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Heavier Than Heaven - Charles Cross.

Фантастичен подарок, книгата е напишана во новинарски стил и претставува биографија на Курт Кобејн, мојот омилен артист. Со читањето на оваа книга полека допирам до неговиот приватен живот, авторот се потрудил преку слики и интервјуа на неговите најблиски да дознае до детал што повеќе за животот на Курт.

V

Viktorijabt

Гостин
"Прифатливи загуби" од Ирвин Шо. Добра е, ми се допаѓа, барем засега. Ќе видиме како ќе се заплеткува дејството понатаму. Книгата опишува како некои ситници можат целосно да променат нечиј живот и да му ги одземат на човек работите кои му значат.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Само што ја дочитав „Сложувалката на Парсифал“ од Роберт Ладлам, леле колку добра книга ви препорачувам да ја прочитате.. без здив ме остави исто можете и Белиот Ден од Џек Лондон и тоа е топ книга:pipi:

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
ја читам од старлинг црвено и црно и до пола книга сум и уште не можам да сватам зошто книгава е баш така насловена:toe:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Почнав да ја читам “Светските заговори“ од Џим Марс. Ако некој го интересира да дознае за манипулациите што ги прават “тајните“ друштва во управувањето на светот, кои се главните актери што се кријат во таа игра и која е нивната филозофија и цел.... книгата ќе направи да се заинтересирате за личностите кои си ја земале слободата да го водат директно или индиректно вашиот живот и животот на милиони луѓе на планетата.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Ја читам Pride and prejudice (Гордост и предрасуди) од Џејн Остин, на англиски.
Интересна книга која го отсликува англиското општество во тоа време, колку биле важни статусот и имањето при барање сопруг/а. Приказната е многу интересна. Г-цата Елизабет Бенет со предрасуди гледа кон г. Дарси, кој е од повисоката класа, а тој е премногу горд за да ги признае своите чувства кон неа...
Речиси сум до пола, многу интересна книга.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
"Вонпарнично и извршно право"- спремање испит, а инаку сакам пак да ги прочитам "За кого бијат камбаните" и "Белата долина".

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
"Ангели и Демони" само што ја завршив. Конечно нова интересна книга. Мислев само пред стотици години правеле добри книги.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ја читам ,,Џејн Ејр,, и не можам да кажам многу бидејки сум на самиот почеток но конечно по толку време читам книга во која дејството не се случува во Франција
последниве 3 беа такви и еве сега се селам во Англија за промена:pipi:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Самрак.
Со оглед на то шо го немам гледано филмон ми е доста интересна,
Леле само како е опишвен Едвард..Ко ќе ја читам срциња од глава ми излегвет:wub:(:pos:)

Kajgana Shop

На врв Bottom