Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
[FONT=&quo[COLOR="Red"][/COLOR]t]Tuđa krv[/FONT]

[FONT=&quot]Nekad se izgubim u očima stranca
Brzo i nespretno zalutam u divljine
Razlije se nada oko srčanih lanaca
Da možda negdje nađem pristanište [/FONT]
[FONT=&quot]Sakupljam komadiće slike izgorjele
Poznato mi mjesto iz nekog prijašnjeg života
Izgubi se trag očaja i smijelo uzdaha
Među hladnim, tuđim likovima na njoj [/FONT]
[FONT=&quot]Hladno je nebo i zaklanja zvijezde
Noćas je opet tužan neko
Ja spavam kraj prozora i plačem
Pijem tuđu krv, jer svoje nemam... nemam. [/FONT]

Почнав да ја читам Дигитална Тврдина од Ден Браун

Фаренхајт 451 - Рај Бродбери

интересен стил, дистопија, за многумина негово ремек дело.

супер е,баш!и мене ми се допаѓа.Сега ја читам "степскиот волк" од хесе.

Се плашиш ли од темница, од Сидни Шелдон.

Лесна книга, предвидлива, ништо ново. Сепак, добра за да поминеш неколку часа. :)

П.С. Не го препорачувам македонскиот (нелекториран) превод. :tapp: Се зезнав што не си ја купив на англиски.

Голема шаховска табла од Збигњев Бжежински. Имам малце проблеми, бидејќи е на српски, но книгата е феноменална. Всушност големата шаховска табла е регионот Евроазија, како Америка доаѓа до силата која што ја има. Одвај чекам да ја дочитам до крај, да ја добијам целосната слика. Сепак осеќам дека со српскиов малце ќе се помачам, ама ако, вреди.:)

Последна опомена - Дебора Могах.
Ја започнав летото, али се разболев и 300 други глупости се исподесија и немав време да ја дочитам. Интересна книга, ама морав повторно од почеток да почнам да се присетам на настаните.:)

Моќта на потсвеста - Џозеф Марфи.
Велат дека книгава го менува животот, па решив да ја прочитам.

Сега само што ја прочитав Паднати Ангели-Трејси Шевалие..морам да признаам прекрасна книга...ме воодушеви.
Сега ја почнувам П.С.Те сакам-Сесилија Ахерн и очекувам добра приказна и таму

Инаку,ја прочитав и Разговор со Спиноза.
Добра книга е. Ја прочитав во летото.

Моќта на потсвеста - Џозеф Марфи.
Велат дека книгава го менува животот, па решив да ја прочитам.
И јас. :kesa:Банч оф креп е, не е интересна, авторот многу се повторува себеси , примерите му се лејм, прави неуспешна паралела со цитати од Библијата... `Се на се, имам читано и подобра селфхелп литература ама јас и натаму сакам да си вервам во моќта на потсвеста.:kafe:

Paulo Coelho - Stories (на интернет иначе воа си ги симнав интересни се ама на англиски, така како мали раскази има) :smir:

И јас. :kesa:Банч оф креп е, не е интересна, авторот многу се повторува себеси , примерите му се лејм, прави неуспешна паралела со цитати од Библијата... `Се на се, имам читано и подобра селфхелп литература ама јас и натаму сакам да си вервам во моќта на потсвеста.:kafe:

Јас мислам дека тоа што авторот се повторува е за подобро да влијае книгата врз нашата потсвест, за да ги применуваме сите тие совети. Инаку мене интересна ми е книгата до таму каде што ја прочитав, само што е потребна поголема концентрација и бавно се чита. Како и да е, верувам во моќта на потсвеста, можеби некои примери се преувеличени, но сепак помага.

Фактотум-Чарлс Буковски. Се чита во еден здив, го има неговиот шовинистички шмек, ама преводот е катастрофа.
-Нарачај ми роузтбиф те молам!:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom