Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Momentalno - Slucaj Patokaz

Inaku edna od najomilenite mi e Made in USA od Goran Tribuson,covek so neverojatna smisla da go fati balkanskiot mentalitet. Bi im ja preporacala na malku postara generacija koja se sekjava na bivsa SFRJ.

Lani vo matica kopav po najzbutanite polici i najdov edna - Dodzoh,videh,prtljag izgubih (eve tupam glava ama ne mi teknuva na avtorot,a knigata ja dadov),cena 150den, a tema- humoristicni patepisni reportazi dadeni preku glavnite gradovi na zemjite. Mnogu osvezuvacki. Na finska najveke se smeev.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Верска војна од Димко Тасевски-Дитас

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Парадоксот на Диоген од Томе Арсовски. Интересен заплет сега за сега, ќе видиме како напредува...

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Шан од Ерик Ван Лусбадер,валда по 5-6 пат,али години се у прашање.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Сега ја читам Јудит од Хебел.И уште еден куп други треба да ги дочитам за испитот по книжевност.Ама пола од книгите се досадни и баш штета шо немам време да прочитам нешто шо навистина ме интересира мене.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Сега читам поезија од Едгар Алан По а планирам да ја читам Биогафија на Адолф Хитлер незнам од кого е ...

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
п.с те сакам...лесно романче со љубовна приказна..таман за ставање мозок на пасење:pipi:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
citam Najgolemata misterija na svetot.....pretpostavuvam znaeete od kogo e -Og mandino . A prethodno ja citav Covekot na kralot od Benedikt stvarno super kniga ako ja nemate citnato mozi da ja citnite... :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Негирање!
По втор пат преубава ми е:smir:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
п.с те сакам...лесно романче со љубовна приказна..таман за ставање мозок на пасење:pipi:
Ej баш го гледав филмот пред некој ден,многу тажен беше.А вчера на саемот видов дека имало и книга па сакам и книгата да ја прочитам и да споредам.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Левијатан, од Борис Акунин, интересно, на почеток сум, ама книгава има заби:)

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Ej баш го гледав филмот пред некој ден,многу тажен беше.А вчера на саемот видов дека имало и книга па сакам и книгата да ја прочитам и да споредам.
Хехе јас обратно:)..ја завршувам книгата(што е исто тажна), па ќе споредувам со филмот..иако сум сигурна дека доживувањето ќе биде сосема различно:smir:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
„Знаеш ли да чуваш тајна?“ од Софи Кинсела.

Интересна и лесна книга. Опушта.:)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
„И други приказни“ од Господинов. Ја купив сега, на саемот. Претходно ја имам читано Природен роман ми се чини се викаше и ми се допадна многу:)

Ј

јовица11

Гостин
Grofot od Monte Kristo
So godini ja barav knigava i sea sosema slusajno ja najdov kaj edna drugarka,Magde srce si:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom