Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Граѓамско процесно право за жал..... Од испитиве не можам некое добро книгиче да читнам. Иначе препорачувам Убавицата и Мародерот од Божин Павловски. Книга за македонската транзиција.

И јас поезијзта на Лермонтов, руски романтизам. И зашто да ти дојде преку глава од романтичарски дела:nesvest: ?!

...Јас слобода - ти добро помниш, нели? -
не менувам за лаги и срам;
а фрлив залуд години-ред цели
за твојот насмев, очи, твојот плам.
И мислев дека во тебе ги сретнав
надежите на сите мои дни;
го замразив јас така светов
за в срце да ми бидеш само ти...

Земјата на снегот - Јасунари Кавабата (за у школо ми е, може е интересна, сега ја почнав):toe:
ама едвај чекам да ја завршам за да почнам да ја читам 13 Проблеми - Агата Кристи

моментално ја читам Вештица од Венко Андоновски и Мактуб од Паоло Коелјо прекрасни книги

Пушкин - Евгениј Онегин

Досаден почеток,многу одбивно за читање на почетокот,меѓутоа интересен заплет и интересни стихови од третата глава па натаму :)

Клетници - Виктор Иго. исусе христе... конечно после затупувањето со романтичарски книги како погоре споменатите (Онегин, Вертер, Чајлд Харол и др слични) доаѓам до нешто вреднно за читање, мада и тука знае Иго да не матка со тие битките, психоанализите се добри...

моментално ја цитам захир единствената книга од куељо која ја немав процитано али цовекот е.... закон

Тунел - Петре М. Андреевски (приватна) :pos:
И уште ја читам When we were orphans од Kazuo Ishiguro, али при крај сум. (приватна такоџе) :pipi:

мадам бовари, паралелно со тело од ханиф к.. некои поетски парчиња од дневникот мој кога имав 14 год...

"Avanturite na Gordon Pim" od Edgar Alan Po , znaci kolku detalno razkazuva, ludnica ... zabegav:)

Моментално ја читам Порака во шише од Николас Спаркс...Добра книга!

последно шо прочитав беше "Странецот" - Алберт Ками, на моменти напорна за читање, али при крајот има мн добар дел. теорија на апсурд, егзистенцијализам од толку шо напиња со поимиве професоркава почнува правецов да ме нервира, а баш онака интересни поинтс оф вју има.

"Prilepski Kurnazlaci II" - Blagoja Aleksoski!
Knigata e strashna, chovekot gi sobral site interesni charshinski muabeti, umotvorbi shto bi se reklo. ODmana kaj nas ne izleglo vakvo neshto, neshto slichno kako shto sobiral MArko Cepenkov, samo ovaj ima se i seshto ne samo pogovorki.
Ova e vtor del (moram da priznam prviot go nemam chitano ama obekam ke go prochitam i toj). Ako sakate pouchna smea u naroden stil povelete prochitajte!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom