eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чувај ги.Собери голд за подоцна во eMakedonija да отвориш фирма.

Абе како така бе.Под неколку души се подразбира 5-6.Прво ни треба фабрика за пченка.Па за дрво.Па за нафта.Па за храна,па за оружје,па за гифтови,па за билети.И шо после?

Абе како така бе.Под неколку души се подразбира 5-6.Прво ни треба фабрика за пченка.Па за дрво.Па за нафта.Па за храна,па за оружје,па за гифтови,па за билети.И шо после?

За нафта нема да ни треба компанија зашто нема нафта у Македонија. Истото важи и за дијаманти.
Ќе ни треба значи:
- Grain
- Wood
- Iron
Ова за суровини. Производствените компании ќе купуваат суровини од домашни компании. А од производствени ни треба најмногу Food.
За Moving Tickets ќе треба од странство да се купува нафта, т.е. треба да зависиме од некој друг. Најдобро ќе биде да ставиме 1% царина за Moving Tickets па да може некој од странство да извезува кај нас. Истово ова важи и за Gifts.
Оружја можеме да правиме и ние, али у прво време нема да ни треба, така да покасно може тоа.
Компании за куќи нема да ни требаат, у секој момент кој сака може да си купи куќа на black market.
За Defense Systems и Hospitals не знам дали ќе се исплати да правиме компании. Ќе ни треба за секој регион по едно Q5 од двете. Треба да се види каква е цената на Defense Systems и Hospitals, а какви се рошоците за апгрејд на компаниите на Q5.

Треба да се земе у предвид и дека од секоја ќе ни треба по една компанија со различен квалитет, али за тоа ќе видиме понатаму. Јес да е уште рано за еМакедонија, ама треба на време да испланираме све, за кога ќе дојде време одма да почнеме.

Епа ќе ги чувам и јас сега за брзо време би требало да земам уште 5 бидејки еден другар се има зачленето преку мене 5 левел е.

Како бе сите земавте пари од тоа, само јас не... Пола од другарите што им пратив покана не се пријавиле уопште, а и тие што се пријавиле одма се откажале од играта. :toe:

Сите ќе прават фабрика :toe:
Чекајте малце има време ќе се организираме до тогаш само тешко работници дека ќе има треба се повеќе играчи да регрутираме во играва оти ќе биде тешко за формирање држава, ја веќе поканив 2-ца кои се зачленети па ќе видиме.

Ке ми прати некој карта за да одам во војна??

Macedonian_until_I_die ми е никот

Полека има време за отварање фабрики и за планирање, сега Работете Тепајте се, и купувајте Голд, не трошете пари на глупости!

Како да сменам турски пари (try) во романски пари (ron) знам дека е во Monetary market ама ми дава само голд да сменам за да зеам рони а ја нејкам сакам турскиве пари.

Полека има време за отварање фабрики и за планирање, сега Работете Тепајте се, и купувајте Голд, не трошете пари на глупости!

Абе за работење и тепање лесно е, више рутина станува. Секој ден тренираш, се тепаш 5 пати, се лечиш, работиш, купуваш леб ако треба и толку. Од време на време треба да се ѕирне пазарот за човечки ресурси за евентуално наоѓање на подоброплатена работа или да ги пратиш цените на монетарниот пазар за да знаеш кога да купиш голд.

Кај и да е, за некој месец би требало да бидеме спремни, така да, како што реков претходно, треба навреме да се организираме.

Како да сменам турски пари (try) во романски пари (ron) знам дека е во Monetary market ама ми дава само голд да сменам за да зеам рони а ја нејкам сакам турскиве пари.

За да можеш со една валута да купуваш друга, мораш да имаш и од двете мислам.

Јас сметам без 100 души македонци под 10 левел не е разумно да правиме емакедонија...

Јас сметам без 100 души македонци под 10 левел не е разумно да правиме емакедонија...

15-ти левел би рекол... а исто и повеќе луѓе треба. Еден Бугарин ни кажа дека без 500 души не праиме ништо.

Па нормално дека се на различен меил. Не можеш да отвориш повеќе од еден акаунт со ист меил. Ама можат да приметат дека двата акаунти се од иста IP адреса. Така да, освен ако двата акаунти не ги користиш од различни места или па не користиш прокси, кога тогаш ќе те банираат.
епа шо знам сеа.....ја се пуштам и у школо и дома....и кај другари....
ај ваљда нема да приметат.....таман фатив сеа 12 левел.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom