По Грција и Бугарија можна пречка на патот кон евроатланските интеграции

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
ги печи ги гори името наше сите одродени
нема лек за тоа
кој со омраза живеј се знае што ќе го снајди
пепел :devil2:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
како шо го коментираш иванов наоколу ...сакам едно мислење од тебе за фрчко за изјавата на киро околу подмитувањето од страна на фрчкo
Како прво несудената дипломатка Мирка и нејзиниот пријател дебилниот Миленко, за мене не се релевантни извори за да јас пресудам дали во тоа има основана вистина или не, исто како што ти најверојатно не би верувал во некоја конструкција изнесена од страна на Ѓеро.
Предизборие е, секој тропа што ќе му текне, а навеќе оние што најмногу поради тоа тропање заработуваат.
Второ, доколку е точно, заошто со ова не се позанимаваат институциите кои се платени за да откриваат токму вакви заговори ?
за вулгарниот речник на човек кој се кандидира за претседател
Па предмалку ти кажав. Доколку некој го разбира само тој речник.....зошто па да не ?
и за неговото неколку пати мењање на став околу името ...
Значи неговиот став, како и ставот на преостанатите кандидати, најмалку по два-три пати дневно ги слушаме.

Фрчко мењал ставови. Бог да чува. Како што еднаш конкрит напиша, само магарето не менува ставови.
И не ми е мене проблем што и Иванов сменил став, туку проблемот е што сакате овде да го претставите како светец.

Да заклучиме.
Фрчко менувал ставови, Љубе менувал ставови....Петко менувал ставови.
Мењале мењале и дошле до конечен став:
Компромис со зачуван јазик и идентитет.

Кој е конечниот став на Иванов ?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Како прво несудената дипломатка Мирка и нејзиниот пријател дебилниот Миленко, за мене не се релевантни извори за да јас пресудам дали во тоа има основана вистина или не, исто како што ти најверојатно не би верувал во некоја конструкција изнесена од страна на Ѓеро.
Предизборие е, секој тропа што ќе му текне, а навеќе оние што најмногу поради тоа тропање заработуваат.
Второ, доколку е точно, заошто со ова не се позанимаваат институциите кои се платени за да откриваат токму вакви заговори ?
Па предмалку ти кажав. Доколку некој го разбира само тој речник.....зошто па да не ?
Значи неговиот став, како и ставот на преостанатите кандидати, најмалку по два-три пати дневно ги слушаме.

Фрчко мењал ставови. Бог да чува. Како што еднаш конкрит напиша, само магарето не менува ставови.
И не ми е мене проблем што и Иванов сменил став, туку проблемот е што сакате овде да го претставите како светец.

Да заклучиме.
Фрчко менувал ставови, Љубе менувал ставови....Петко менувал ставови.
Мењале мењале и дошле до конечен став:
Компромис со зачуван јазик и идентитет.

Кој е конечниот став на Иванов ?
ти си ист бот ко месија ....

ако го гледаше клипот ќе забележеше дека го нема Миленко ...
тоа беа зборови на Киро прочитани од книга ... и не е информација која можеш поинаку да ја протолкуваш туку подгтна и /игноре и бапна .. дали Киро Лаже .. твој СТАВ ако веќе го имаш ... патем Твој СТАВ побарав не на институции ... едноставно е .. Факт: Киро го кажал тоа, Дали Лаже?

Па предмалку ти кажав. Доколку некој го разбира само тој речник.....зошто па да не ?“ - мангуп демек ... опасно зборуе малово и жени по паркинзи тепа ... Киро Глигоров го обвинуе за мито .. итн ...

Мењале мењале и дошле до конечен став: - фрчко решил да лапне уше некој ролекс ...

perthille

NSU 351 OSL
Член од
6 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
0
Po pishman komsii od nasive nema.Bolni se sto postoime,da se cudi covek.Prasanje na den bese,koga bugarcinjava vaka ke"zaigraat".Pocnaa so naseto priznavanje,pa delenje pasosi,i sega nie sme vo EU,a vie ste nikade,pa postavuvaat uslovi.Alal da vi e be komsii,sekoja cest.Trebase vo sedumdesetite i osumdesetite godini da vovedeme zakon za poligamija.Site bugarki ke dojdea kaj nas,i sega ke mozevme da se pazarime.Deset bugarki, za tri nasi prodadeni dusi.Em nie iznalezeteni,em doma bugarkite na broj so Makedonski pasosi.Ne im dopira na komsiive do umot deka,tamu kaj sto se,nie odavna sme bile.EU vakva kakva sto e nema uste dolgo da trae.Komsiite ostanuvaat za navek.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
Mislam isto e dojdeno vremeto za Bugarija da gi stavi kartite na masa pa otvoreno da kaze sto saka.

Tacno e posmatruvanjeto oti Bugarija ne ja saka Makedonija isto kako so vo zadni 15-20 godini nikogas ne ja sakala. Ima tamu nekoi politicari koi uste robuvat na biraci bidejki zadnite smatrat deka isti sme, brakja sme i sl. gluposti.

Poise informacija e potrebna na Bugarija i bugarite sto mislat za nih makedoncite. Koga ke im se otvorat oci i nema da gledat kroz romanticarski naocari se dojdeni vreme i uslovi za normalan komsuluk.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Потиснати се , каде се ...???
Инаку пишуваат и овде на форумот и на други форуми...
Кога ќе дозволи Бугарија слобода на мислењето, регистрација на македонската партија, слобода на национално определување тогаш ќе разговараме колку Македонци има во Бугарија....
Види те знам и знам дека имаш искрени намери, мегутоа исто така знам дека мојата точка на гледиште е сосема поинаква од твојата...
И затоа и не се лутам на бугарскиот народ кој ете немал можност да го знае и да го види тоа што ние сме имале...
Сторед устава на БГ Чл. 11 етнички партии не се дозволуват!Сам можеш да го прочиташ подоле.

Незнам зашто толкова спорите,кога Бугарската позициja по приемането на РМ во НАТО и ЕУ е била винаги една и иста и кристално jaсна.До сега ништо не се променило и това е ДА,полна подржка за влез во НАТО и ЕУ.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сторед устава на БГ Чл. 11 етнички партии не се дозволуват!Сам можеш да го прочиташ подоле.

Незнам зашто толкова спорите,кога Бугарската позициja по приемането на РМ во НАТО и ЕУ е била винаги една и иста и кристално jaсна.До сега ништо не се променило и това е ДА,полна подржка за влез во НАТО и ЕУ.
Не осеќаш дека си досаден со тој твој ебан устав и член......каде во статутот пишува дека е етничка партија?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Не осеќаш дека си досаден со тој твој ебан устав и член......каде во статутот пишува дека е етничка партија?
Aи па ти не треси глупости. Колко РАДКО е македонско, толко и ОМО е бугарско:toe:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Aи па ти не треси глупости. Колко РАДКО е македонско, толко и ОМО е бугарско:toe:
Колку и Вилијам Шекспир е Британски толку е и Блгарски,колку е Никола Тесла Србин, толу е и Блгарин :nesvest: :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Види устава на ОМО и тогава ке зборуваме.Нека да почитуват законите.
Бугарската позициja за РМ е много jaсна и точна.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
ако го гледаше клипот ќе забележеше дека го нема Миленко ...
тоа беа зборови на Киро прочитани од книга ... и не е информација која можеш поинаку да ја протолкуваш туку подгтна и /игноре и бапна .. дали Киро Лаже .. твој СТАВ ако веќе го имаш ... патем Твој СТАВ побарав не на институции ... едноставно е .. Факт: Киро го кажал тоа, Дали Лаже?
За да не офтопицирам овде, на ова прашање имаш одговор тука, пост број #2620

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
За да не офтопицирам овде, на ова прашање имаш одговор тука, пост број #2620
Твој СТАВ ?
на прашање и барање ТВОЈ став ти со прашање ми одговараш?
Дали ...
Дали ....
дрн дрн ...

во една реченица можеш да одговориш
а прашањето е Дали Киро ЛАЖЕ?
и да ти повторам ... Твој СТАВ ... без филозофии ...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Твој СТАВ ?
на прашање и барање ТВОЈ став ти со прашање ми одговараш?
Дали ...
Дали ....
дрн дрн ...

во една реченица можеш да одговориш
а прашањето е Дали Киро ЛАЖЕ?
и да ти повторам ... Твој СТАВ ... без филозофии ...
Некои прашања неможат да се одговорат со едноставно ДА или НЕ.

Доколку знаеш што да одговориш во ред, доколку пак не, покриј се таму и ќути си.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Некои прашања неможат да се одговорат со едноставно ДА или НЕ.

Доколку знаеш што да одговориш во ред, доколку пак не, покриј се таму и ќути си.
ти си тој шо нема одговор бе ...
самобендисан опаш ...
он имал свој став ...
покриј се ти и ќути ...
некои прашање не се одговарале со ДА и НЕ ... ајде молим те ... некои да ... но не и ова ...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
exlexmk

dosaden si kako muva u spalna ...sto pati ti se dade odgovor na tvoeto prasanje

c c cc ebate portokalovoto poltronce

Kajgana Shop

На врв Bottom