Подршка за Селмани од Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Ultras-666
  • Време на започнување Време на започнување
Hihihi... toa Strumikse toa, toa e...istoto go pravi i ovoj lepotanot, samo sto koristi drugi tehniki i plus pomagala....:):)

Maskenzi Strumikse, maskenzi, kamuflarenzi...:)
Pameten si, ke me sfatis.... ako ne denes za nekoe vreme sigurno....

p.s. ne moze be Selmani so kup gjubretini okolu sebe i direktno podrzan od nacionalisticko-sovinisticka garnitura da smeni nesto u toj pravec be.... ke zamagluva oci samo, i ke napravi uste pogolema belja.... si igraat so ogin, majke mi....
Секако дека многу подобро од мене ги познаваш приликите за и околу Селмани.
Да претпоставиме дека сфатив што е работата (ме мрзи да образлагам)...
Му прогнозираш, значи, брз крај и маргинализација како политички субјект?

Секако дека многу подобро од мене ги познаваш приликите за и околу Селмани.
Да претпоставиме дека сфатив што е работата (ме мрзи да образлагам)...
Му прогнозираш, значи, брз крај и маргинализација како политички субјект?
Mozebi ne brz kraj i marginalizacija, samo zatoa sto nema druga opcija....DPA se kolapsirani..... ama deka nacinot na deluvanje i strategijata za penetriranje vo politickata scena im se pogresni, da, toa da... i u toj moment koga ke bidat razotkrieni idat papaaaa....:toe::toe:

Ne prognoziram za kolku vreme ke se sluci toa, samo zatoa sto edinstvena promenliva na koja sto nikako ne mozes da i go fatis krajot vo Makedonija e narodot..... ponekogas brzo deluva, ponekogas spie pa stanuva da pogledne sto ima sto nema, pa pak na spienje.... i taka..... ama deka se budi, makar i kasno, da, se budi... e toa ke gi unisti ova nea demokrative....:toe::toe:

A ustvari i oponentskite partii nesvesno im pomognaa da zaziveat....

Искрено ја у Селмани неам верба од неколку причини. Прво тој е ученик на Тачи. Второ ги зеде у своја партија командантите од ДПА. Трето мислам дека никогаш немаше да излезе од ДПА да не му акнеше шамар Тачи у Сарај (ова се само гласини), плус мислам ова е само глума да добие гласови од Македонците па после да се перчи пред Албанците како еден од појаките во албанскиот електорат. И да не забраам пред неколку недели слушнав дека кандидати во многу општини му се роднини т.е ист е какон другите политичари само за себе мисли.

Една смешна случка што сум ја забележал на семафори додека чекам да пројдам пешачки премин е дека секогаш кога заедно со мене чекаат повеќе луѓе и е запалено црвено светло доволно е јас да направам само еден чекор и одма да се впуштат сите да преминуваат улица без да погледнат дали има коли или не или па дали јас сум се вратил. Многу ми е слична таа ситуација со гласачиве-македончиња на Селмани. Наслушнале нешто како во стил Обама аналогија и ајдеее сите без да подразмислат малку што всушност прават.

Една смешна случка што сум ја забележал на семафори додека чекам да пројдам пешачки премин е дека секогаш кога заедно со мене чекаат повеќе луѓе и е запалено црвено светло доволно е јас да направам само еден чекор и одма да се впуштат сите да преминуваат улица без да погледнат дали има коли или не или па дали јас сум се вратил. Многу ми е слична таа ситуација со гласачиве-македончиња на Селмани. Наслушнале нешто како во стил Обама аналогија и ајдеее сите без да подразмислат малку што всушност прават.

Тоа се вика ефект на ОВЦА...една тргнува и сите по нејзе...
Селмани е добар човек и се труди да надмине некој клишеа, тоа е добро и носи нова свежина во политиката...Сепак мислам дека не е време да стане претседател или???
Што ако се случат срања на Косово и почне да се дели, што ако се одцепи република Српска од Босна, што ако...
На чија страна би бил Селмани тогаш....
Сепак и при најискрена желба да верувам дека би стоел зад интересите на Македонија и би се бранел од можни конфликти со Косово и Албанија, неможам да поверувам во тоа...
Затоа мислам дека не е време, Македонците сега за сега му веруват, меѓутоа прекратко е на политичката сцена за да може до тај степен да стекне поверење за да биде изгласан...
Како ќе се одвива неговата политичка кариера ќе видиме после изборите , дали и тој ќе се концентрира само на Албанското гласачко тело или ќе се обиде да го надмине ова стандардизирано клише ќе видиме...
Во секој случај би сакал што поскоро да се етаблира на политичата сцена...

јас сум од Струмица и го поддржувам Селмани и мислам дека тој е најдобар кандидат за претседател

pa selmani e najdobar kandidat za presedatel od site drugi..

Кога Селмани беше Министер за здравсто, повеќето вработени (вклувајќи ги и неговите НАЈБЛИСКИ соработници беа Македонци). Образованието го има стекнато во Македонско училиште, што одма го издига над било кој друг политичар Албанец. На крај, имам чуено ( но не и потврдено) дека човекот не е чист Албанец.

После 18 години независнот можам слободно да кажам дека не верувам ниту на една партија. Откако јас гласам ( а гласам откако сме самостојни), изборот ни е сведен на две партии и на истите 4-5 луѓе (освен на првите парламентари избори на кој имасе ми се чини 9 партии во парламент)
Време да престанеме да се водиме од идеологијата на партиите и да почнеме да избираме луѓе кои можат и сакаат нешто да направат. На крајот на краиштата, ниту еден од Македонските кандидати не изгледа доволно способно да работи на своја рака. Едниот е кукла на Грујо, а другиот на Бранко. Можеби и Селмани е нечија кукла, ама тоа бар не е толку јавно.

И на самиот крај, кога Селмани беше министер за здравство, сестра ми воопшто не се плашеше дали ќе остане без работа бидејќи не е во неговата партија. Во овој момент не е така.

Тоа е сосема доволна лична причина да гласам за Селмани.

Кога Селмани беше Министер за здравсто, повеќето вработени (вклувајќи ги и неговите НАЈБЛИСКИ соработници беа Македонци). Образованието го има стекнато во Македонско училиште, што одма го издига над било кој друг политичар Албанец. На крај, имам чуено ( но не и потврдено) дека човекот не е чист Албанец.

После 18 години независнот можам слободно да кажам дека не верувам ниту на една партија. Откако јас гласам ( а гласам откако сме самостојни), изборот ни е сведен на две партии и на истите 4-5 луѓе (освен на првите парламентари избори на кој имасе ми се чини 9 партии во парламент)
Време да престанеме да се водиме од идеологијата на партиите и да почнеме да избираме луѓе кои можат и сакаат нешто да направат. На крајот на краиштата, ниту еден од Македонските кандидати не изгледа доволно способно да работи на своја рака. Едниот е кукла на Грујо, а другиот на Бранко. Можеби и Селмани е нечија кукла, ама тоа бар не е толку јавно.

И на самиот крај, кога Селмани беше министер за здравство, сестра ми воопшто не се плашеше дали ќе остане без работа бидејќи не е во неговата партија. Во овој момент не е така.

Тоа е сосема доволна лична причина да гласам за Селмани.

Potvrdeno, negovata baba, se vika =BABA ZORA=.:pipi:

Ти имаш потенцијал за лидер.
Си размислувал за кариера во тоа поле?
(не мора да биде политички лидер)

pa selmani e najdobar kandidat za presedatel od site drugi..

Можеби...како личност..
Но тоа што му сериозно недостасува (и не само нему) ..е ..што не е Македонец.
пс
Во Македонија сите се Македонци...

:pipi:

Можеби...како личност..
Но тоа што му сериозно недостасува (и не само нему) ..е ..што не е Македонец.
пс
Во Македонија сите се Македонци...

:pipi:

Легендарен си, во ист пост, се поби сам себе. Сам себе го убијал? Зошто? Расизмуз!!

selmani e igrac na grujo sto znaci isto ko za ivanov da si glasal

Селмани ги има овие симпатизери само од редовите на хипнотизираните СДСМ-овци оти се свесни дека ке доживеат дебакл, па ке го подржат Селмани за да продолжи во вториот круг. Во вториот круг СДС-овците ке гласаат повторно за Селмани, а и Албанците ке гласаат за него и така Македонија ке го добие својот Обама олицетворен во Имер Селмани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom