К
*Каталонец*
Гостин
Бате, само исповед..

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А во што е толку разликата помеѓу исповед кај поп и „исповед’’ кај психолог или психијатар? Она што е лошо - пак е потребен некој друг, не може ли директно на Бога да му се исповедаме?
Во последно изедов доста говна за Дедо Боже и веќе сум сигурен дека ќе горам во пеколот...Но сепак...почнувам да сваќам дека во животот ''не е се така зелено''.Барав утеха во учењето.Некако не ми тргна најдобро.Почнав да се жалам дома...али некако не ги заболе мн ...Друштвото ми е преполно со идиоти и имам само еден асолен другар кој има доста проблеми па не сакам да го трујам него со мои срања...
Единствено ми останува да побарам прошка од Господ и да се надевам дека ќе ми даде сила за да се чувствувам подобро...
Прашањето ми е:Како да побарам прошка од Господ??
Дали ќе сака некој да ми помогнеи да ми објасни како да го направам тоа...??
Благодарам Dejana за советот...навистина си се потрудила да ми помогнеш и ќе те послушам.Вербата не е одењето во црква и палењето свеќа.. туку начинот на живот, односот и почитта кон она нешто поголемо од сите нас.
А за практикување на исповеста како Света Тајна, ни треба и посредник-сведок, а тоа е исповедникот/духовникот/попот.
КОЈА ТИ Е ТАА СВЕТА ТАЈНА?
Многу секташки изгледа овој термин.
9/10 дека некоја девојка те оставила или ти го скршила срцето или немаш девојка,за се друго имаш психијатар да се исповедаш.Ако отидеш на поп да му се исповедаш ќе ти рече нека ти ги прости гревовите и пари ќе ти земе,а попрофесионална помош имаш од психијатар.
Тоа е Светата Тајна исповед. Што е тука секташки, не контам, кога таа власт Христос Бог им ја остави на Апостолите.
Исповеста е Света тајна и не се наплаќа. Не „набадај„ произволности...
Психијатарот не може сам на себе да си помогне а не пак на другите да им помогне.
od kade ova..pa ti svesen li si deka psihijatrite maka macat da ja ispravat hemijata vo mozokot,a toa e tesko....zatoa ima mnogu slucai na koi medicinata pomognala..nemoj taka:nenene::nenene::nenene:
Чекај сега малце, зборуваме за психологија/психотерапија на душата или за медицината на телото?
Веќе неколку пати го имам напоменато случајот со славниот Фројд, кој, според очевидните сведочења на неговата ќерка, типов ги лечел своите пацинети така, што пациентите изсегувале од неговите психотераписки сенанси однесувајќи се како растенија. „Тоа„ кое им се случувало на фројдовите пациенти, во правосвлавеито се нарекува „распад на личноста„. И сега, кој е тука излечен и каде е тука излеченоста?