Пеколниот план за Србите - разоткриен

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Народна банка на Србија - Европска унија EUR 1 94,6013 дин.

Народна Банка на Македонија - EUR 61.1051

Шо значи... дека 400 евра се 400 секаде у светот, али освен Београд, ја ќе одиграм ритуален зулу танц на плоштадот Македонија ако Србија генерално има повисока плата од Македонија. However, Србија ќе не прелета додека ние си играме германци и партизани и покрај печеснаесте завојувани граници.

На темата: Оној кој ќе поверува во се што ќе прочита по весници, особено од српски весници, ја ќе му предадам плакета за Наивко на месец март.

Народна банка на Србија - Европска унија EUR 1 94,6013 дин.

Народна Банка на Македонија - EUR 61.1051
.
Чекај сега малку...
а ако 1еу = 1000 единици од некоја валута, според тоа треба да заклучиме дека ние сме 165 пути бољи од нив.
Така? :vozbud:

Она просекот на исплатена плата у домицилна валута преведена (конвертирана) у евра нема везе.
Битен е другиов дел.
Да? :vozbud:

Чекај сега малку...
а ако 1еу = 1000 единици од некоја валута, според тоа треба да заклучиме дека ние сме 165 пути бољи од нив.
Така? :vozbud:

Она просекот на исплатена плата у домицилна валута преведена (конвертирана) у евра нема везе.
Битен е другиов дел.
Да? :vozbud:

Зеко, многу е јасно шо напишав, препрочитај и ќе видиш. Ја ти дадов курс на двете земји, тоа шо Трн сакаше да каже, а промаши е дека 5000 динари и 5000 денари не е исто. Затоа напишав, и 400 евра секаде у светот исто значат. Стандардот може да ни направи разлики во тоа колку можеш да купиш со нив.

Сеедно, мислиш дека имаме понизок стандард од србите?

Ke ve baniram, ne samo od tema, tuku i od forum ako prodol]ite so pcovki i slicni gluposti. Tuka ste banirani od tema, za na drugo mesto, ne, ama ako prodol]zite so ist stil, ke baniram do posle izbori.

Значи генерално, веста е филувана за да се замајува народот во србија и понатака со некакво руско „братство“. Ако сеуште наседнуваат на такви работи, заслужуваат и понатака да бидат газени. Доколку се опаметени од ножевите кои Русија неколкукратно им ги наби во ГАЗ не го грб, тогаш, нека тераат во перспектива.

Значи генерално, веста е филувана за да се замајува народот во србија и понатака со некакво руско „братство“. Ако сеуште наседнуваат на такви работи, заслужуваат и понатака да бидат газени. Доколку се опаметени од ножевите кои Русија неколкукратно им ги наби во ГАЗ не го грб, тогаш, нека тераат во перспектива.
Decko ti pojma nemash i dosta troluvash so tvoite anti-ruski i zapadni lagi.
Mnozinstvo vo Srbija se pro-ruski orientirani.

Каква врска има тоа...?? Ај ти кажи ми како тоа италијанската Лира е многу послаба од Денарот...??? Да не живееме подобро од Италијанците...??? :tapp:
Имам братучеди кои живеат во Србија и зимаат по 450 евра плата, а таа работа што ја работат таму, овде би зимале одвај 200 евра... :wink:

Не е точно дека во Србија минмална плата е 450 евра, туку минималната плата во Србија е помеѓу 250-300 евра знам комшиата ми кажуваше како е во Србија долги години беше таму и на крај пред неколку месеци се врати во Македонија.

ЕВО НЕШТО ЗА СРБИЈА

Банкрот и се заканува на Србија

Србија треба да стори се за да ја одржи девизната ликвидност, бидејќи во спротивно и се заканува сценариото од 1980 година, кога државата банкротираше.
Ова го тврди економскиот експерт Стојан Стаменковиќ, кој е член на советничкиот тим на српскиот премиер Мирко Цветковиќ.
Реномираниот весник „Политика“ денеска како ударна вест го објавува предупредувањето на Стаменковиќ, според кого Србија мора да склучи аранжман со ММФ, да го задржи ланскиот износ на „крос бордер“ кредити, да ги револвира краткорочните заеми и да ги убеди банките да не ја намалуваат кредитната активност.
„Дури и да успееме во сето тоа, неминовно ќе биде намалувањето на вкупната јавна потрошувачка“, смета Стаменковиќ, додавајќи дека наместо тоа ќе се пристапи кон зголемување на буџетскиот дефицит од 1,75 на три отсто.
Тој ја повика владата во најбрз можен рок да излезе со разумна економска политика за совладување на кризата и рецесијата, во која намалувањето на јавната потрошувачка и штедењето би биле на прво место.
Во спротивно инфлацијата и девизниот курс ќе си го сторат своето, смета Стаменковиќ, кој прогнозира дека инфлацијата во 2009 година ќе изнесува околу 15 отсто, а курсот на еврото би можел да расте и со побрзо темпо.
Тој ја поздрави одлуката за одобрување на субвенционирани кредити за граѓаните и фирмите, но смета дека таа мерка е недоволна, со оглед на лошите статистички показатели за првите два месеци, според кои Србија бележи пад на индустриското производство и големо намалување во надворешната размена.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105537

Interesno so nivnite novi prijateli od EU ne gi dupat i ne mu davat pozaem. ke bara sega od svetskata banka, ako prodolzi vaka ke propadne pro-zapadnata vlada.

Затоа се на тоа дно на кое се наоѓаат.
Of mori majko. Znaci treba da bidat eu i nato slugi i da nemat dostojanstvo toa mislish nesto bi smenile?
Sto posto da bi ziveel pod tursko bi rekol da ne pravime vostanie so ete vidi gi srbite i bugarite krenaa i bea masakrirani i ajde sega podobro e rob cel zivot.:tapp:

Of mori majko. Znaci treba da bidat eu i nato slugi i da nemat dostojanstvo toa mislish nesto bi smenile?
Sto posto da bi ziveel pod tursko bi rekol da ne pravime vostanie so ete vidi gi srbite i bugarite krenaa i bea masakrirani i ajde sega podobro e rob cel zivot.:tapp:

Дај не прави турлитава од темава.

Одговори со факти: Што добро видоа Србите од Русите во последниве 20 години?

Дај не прави турлитава од темава.

Одговори со факти: Што добро видоа Србите од Русите во последниве 20 години?
Podrskata okolu Kosovo kakva i da beshe zosto Jeltsin ja utnaa rabotata vo Rusija vladeshe haos do 2000.
A da ne vidoa dobro od eu i nato, sankcii i bombardiranje.

Затоа се на тоа дно на кое се наоѓаат.

А ние бидејќи не сме про Руски настроени се наоѓаме мнооогу високо, што ќе речиш летаме по облаци... ДА, ама со паметот...

Во Македонија еврото е поефтино отколку во србија.

И кога се збори за ЕВРА секаде е исто... Не збориме за ДИНАР или ДЕНАР, туку за ЕВРО... А платата ПРОСЕЧНА во Србија е 400-450 Е В Р А... А кај нас 250 Е В Р А...!!! Јасно ти е сега или пак да ти објасувам...???

А ние бидејќи не сме про Руски настроени се наоѓаме мнооогу високо, што ќе речиш летаме по облаци... ДА, ама со паметот...

И кога се збори за ЕВРА секаде е исто... Не збориме за ДИНАР или ДЕНАР, туку за ЕВРО... А платата ПРОСЕЧНА во Србија е 400-450 Е В Р А... А кај нас 250 Е В Р А...!!! Јасно ти е сега или пак да ти објасувам...???

Не е точно дека во Србија минмална плата е 450 евра, туку минималната плата во Србија е помеѓу 250-300 евра знам комшиата ми кажуваше како е во Србија долги години беше таму и на крај пред неколку месеци се врати во Македонија.

ЕВО НЕШТО ЗА СРБИЈА

Банкрот и се заканува на Србија

Србија треба да стори се за да ја одржи девизната ликвидност, бидејќи во спротивно и се заканува сценариото од 1980 година, кога државата банкротираше.
Ова го тврди економскиот експерт Стојан Стаменковиќ, кој е член на советничкиот тим на српскиот премиер Мирко Цветковиќ.
Реномираниот весник „Политика“ денеска како ударна вест го објавува предупредувањето на Стаменковиќ, според кого Србија мора да склучи аранжман со ММФ, да го задржи ланскиот износ на „крос бордер“ кредити, да ги револвира краткорочните заеми и да ги убеди банките да не ја намалуваат кредитната активност.
„Дури и да успееме во сето тоа, неминовно ќе биде намалувањето на вкупната јавна потрошувачка“, смета Стаменковиќ, додавајќи дека наместо тоа ќе се пристапи кон зголемување на буџетскиот дефицит од 1,75 на три отсто.
Тој ја повика владата во најбрз можен рок да излезе со разумна економска политика за совладување на кризата и рецесијата, во која намалувањето на јавната потрошувачка и штедењето би биле на прво место.
Во спротивно инфлацијата и девизниот курс ќе си го сторат своето, смета Стаменковиќ, кој прогнозира дека инфлацијата во 2009 година ќе изнесува околу 15 отсто, а курсот на еврото би можел да расте и со побрзо темпо.
Тој ја поздрави одлуката за одобрување на субвенционирани кредити за граѓаните и фирмите, но смета дека таа мерка е недоволна, со оглед на лошите статистички показатели за првите два месеци, според кои Србија бележи пад на индустриското производство и големо намалување во надворешната размена.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105537

ДЕЛИЈА НЕ ГИ ЛАЖИ ЛУГЕТО,ТРЕСКАШ ТОЛКУ ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ И ЛАГИ ДУРИ НИ СЕДУМ ГОДИШНО ДЕТЕ НЕМА ДА ТИ ВЕРУВА:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom