BlackBerry Storm од VIP

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Зема некој Bold? Разбрав нешто им снемало залихи

Зема некој Bold? Разбрав нешто им снемало залихи

И ја се распрашав за 9500 сторм ... рекоа од понеделник натаму ќе има ... и дека само лична/пасош и една сметка требало ако не си вработен....

И ја се распрашав за 9500 сторм ... рекоа од понеделник натаму ќе има ... и дека само лична/пасош и една сметка требало ако не си вработен....

Мене таа типката ми рече дека можеби нема ни да добијат.Ај ке проверам во понеделник.

@ тие што земале Storm: какви се вашите први импресии?

Денес земав :vozbud: малку конфузен на почеток ама ќе се снајдам.

Лом направија....ПРВ ЈАК удар на ВИП

Денес земав :vozbud: малку конфузен на почеток ама ќе се снајдам.
Ај честито,се надевам дека од тоа што ти пишав по ПП се исполнија твоите очекувања.Ако треба нешто кажувај,јас во ВИП центарот за грижа ги убив од јавување,најдолгиот муабет траеше 20мин и 6сек на нивна сметка,ама си го нагодив телефонот цакум пакум да ми биде.И мејлови да ми втасуваат од кој што сакам акаунт што го имам креирано(моментално имам наместено од hotmail) и сите други,фори,финти,штосови(апликации,теми,ово оно....) :smir:

Ај честито,се надевам дека од тоа што ти пишав по ПП се исполнија твоите очекувања.Ако треба нешто кажувај,јас во ВИП центарот за грижа ги убив од јавување,најдолгиот муабет траеше 20мин и 6сек на нивна сметка,ама си го нагодив телефонот цакум пакум да ми биде.И мејлови да ми втасуваат од кој што сакам акаунт што го имам креирано(моментално имам наместено од hotmail) и сите други,фори,финти,штосови(апликации,теми,ово оно....) :smir:

Со здравје да си го користиш. Ако на некој ж треба било каква помош со BB-to слободно нека пише ПП. 3 години администриварв BES сервер така да ги знам сите цаки..

kakvi crni 10 mb.kakvo crno edge,kakov "prv jak udar na vip"
bez 3g mreza koja vip ja nema,mozete da koristite samo gprs koj kosta 30 denari 1 mb ili za 800 denari dobivate okulu 25mb.ako ne koristite opera-mini tuku vgradeniot browser samo so vesnici citanje i livescore rezultati ke gi potrosite odma,a nedaj boze da sakate da gledate klipce od youtube(kako vo reklamata na vip)pa smetkata ispod 6000 nema da vi bide.
Zatoa bez mnogu vozbudi bez wifi,bez 3G mreza ova ke vi bide samo obicen touchscreen telefon.Smeska kako i operatorot
p.s Se iznasmeav na 3G iphone a i t-mobile nema 3G mreza:pos2::pos2::pos2:

kakvi crni 10 mb.kakvo crno edge,kakov "prv jak udar na vip"
bez 3g mreza koja vip ja nema,mozete da koristite samo gprs koj kosta 30 denari 1 mb ili za 800 denari dobivate okulu 25mb.ako ne koristite opera-mini tuku vgradeniot browser samo so vesnici citanje i livescore rezultati ke gi potrosite odma,a nedaj boze da sakate da gledate klipce od youtube(kako vo reklamata na vip)pa smetkata ispod 6000 nema da vi bide.
Zatoa bez mnogu vozbudi bez wifi,bez 3G mreza ova ke vi bide samo obicen touchscreen telefon.Smeska kako i operatorot
p.s Se iznasmeav na 3G iphone a i t-mobile nema 3G mreza:pos2::pos2::pos2:
Ова од шо ти кажувал некој или со сиот ум мислиш дека е така?

Прво за да користиш нет од ВИП се активира EDGE мрежа,а тоа е сосем различно од GPRS!!!Значи EDGE работи само на 3G.Друго: Трансферот на податоци не се пресметува во РЕАЛНИ мегабајти туку во некојаси компресија.Во рок од недела дена што го имам телефонов нон стоп ми е активна EDGE мрежата а имам потрошено неполни 4МВ и тоа со цело време стигнување меили,користење мсн(3-4 пати),симнување слики,симнување апликации,пребарување.....Иначе мини операта е тиње,стандардниот пребарувач повеќе ми се допадна. :smir:

Пацерине не знаат коа ке им стигнат нови Блекбери 9500 сторм .... ШИИИИИИИИИИТТТТТТТТТ!!!!!!!!!!!!!!

Ако знае некој коа/како праќајте ПП одма .. да трчам до Рамстор за аплицирање .....

Доколку сакаш нешто да одбележиш,само допираш и полето/иконата се обојува,а доколку сакаш да ја одбериш истата и да влезеш,се клика на дислејот.

Дали оваа опција може да се оневозможи?

Прво за да користиш нет од ВИП се активира EDGE мрежа ,а тоа е сосем различно од GPRS!!!Значи EDGE работи само на 3G.

Ова е донекаде точно, меѓутоа би сакал да дадам мало појанусвање. EDGE (Enhanced data rate for GSM Evolution) e еден чекор над GPRS и има максимум проток од 236 kbits/s.а Иако EDGE спаѓа во групата на трета генерација (3G) технологии, не треба да се меша со 3Г-то што Космофон го нуди, а што всушност е HSDPA (High Speed Download Packet Acess) кое нуди брзини од 1.8, 3.6, 7.2 and 14.4 Mbit/s.

Во конкретниов случај, ББ Storm користи EDGE.

A да не си се замараш со такви систематски проблеми и да и земеш Bold со прописна тастатура?

Не планирам да земам Блекбери.

Но бидејќи веќе подолго време користам тач-скрин,не паѓам на муабетите на Scofield дека "добро е што има SurePress бидејќи не можеш погрешно да селектираш".

Секој кој користел тач знае дека многу брзо можеш да го научиш и исто така има и можност да се калибрира самиот екран.
Оваа опција е ептен за т.н. "нубци" односно нови корисници на тач.
Кога ќе го навикнеш,само ќе те кочи истата опција.

Ако ти текнува,нешто слично на User Account Control на Vista.
Затоа и прашав дали може да се исклучи,бидејќи не е ништо иновативно.

Не планирам да земам Блекбери.

Но бидејќи веќе подолго време користам тач-скрин,не паѓам на муабетите на Scofield дека "добро е што има SurePress бидејќи не можеш погрешно да селектираш".

Секој кој користел тач знае дека многу брзо можеш да го научиш и исто така има и можност да се калибрира самиот екран.
Оваа опција е ептен за т.н. "нубци" односно нови корисници на тач.
Кога ќе го навикнеш,само ќе те кочи истата опција.

Ако ти текнува,нешто слично на User Account Control на Vista.
Затоа и прашав дали може да се исклучи,бидејќи не е ништо иновативно.

Abe ne e inovativno :S zavisi ... ne dobijaa nagrada za dzabe za taa tehnologija.Eve spored tebe ne e inovativno toa,a so bi kazal za touchpadot na novite MacBook/Pro ? Pretpostavuvam toa e inovativno? Mene i toa i toa mi e interesno.I primer eve ti kako covek sto si koristel touchscreen podolgo vreme mislis ke te koci tehnologijava na stormot?Pa ti nemora prvo da selektiras pa da klikas - go pravis so direkten klik i gotovo. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom