Македонците се бришат, Македонија станува Унија на народи

L

lubenakov

Гостин
Абе овој Бранко го направија највлијателен политичар во цела Европа, што ќе каже на тие од ЕУ тие тоа и го прават. Као демек он им кажал на тие од ЕУ да не дават пари и вложуват пари во МКД и тие одма го послушале. :pos2::pos2::pos2::pos2:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не избегнувај одговор!

Веста за сценирање пуч ја изнесе Форум а не НМ.
Ах да. Еве ти го изворот на спектакуларната вест:

Not Found
The requested URL /index.php was not found on this server.

1. Јас никаде не гледам незадоволство. Гледам висок рејтинг на владината коалиција, а тоа значи обратно од незадоволство.
Во тоа е и најголемиот проблем.

Не ги гледате изманипулираните стечајци.
Не ги гледате незадоволните земјоделци.
Не ги гледате очајните сточари.
Не ги гледате проблемите на бранителите.
Не ги гледате давачките на стопанствениците.
Не ги гледате отпуштените 15 илјади работници.
Што е најзаебано, не ги гледате ниту следните 50 илјади.
Не го гледате стандардот на обичниот граѓанин.
Не ја гледате сиромаштијата која од ден на ден се' повеќе се продлабочува.
Не ја гледате бесперпективноста.

Три години гледате....само таму кај што ви одговара да гледате.
2. Каде виде ти „масовни протести“??
Погоре^
3. што ако ова сценарио на БЦ е вистина и има намера да го оствари??
Ти ги кажав причините поради кои не верувам во овие конструкции.
Зошто СДС избегнуваат соочување со народот на избори?? Зошто огранизираат насилија???
НАРОДОТ Трн...народот. Не СДСМ!

И немој да се обидуваш неспособноста на ова несреќа што го снајде народот во последните 3 години, да ја испереш со некакви деструктивни теории на лошиот Бранко.

Не зборувам за протести со 3/5 или 10 илјади незадоволни граѓани.

Зборувам за општо незадоволство.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Абе овој Бранко го направија највлијателен политичар во цела Европа, што ќе каже на тие од ЕУ тие тоа и го прават. Као демек он им кажал на тие од ЕУ да не дават пари и вложуват пари во МКД и тие одма го послушале. :pos2::pos2::pos2::pos2:
Човек ти си измешал некој работи...он е НАЈПРОДАДЕН...а не НАЈВЛИЈАТЕЛЕН!:salut:

M

marsovka

Гостин
Нема логика кај и да бараш се додека конкретно не ти кажат...

А инаку твојов пост е тотално контрадикторен со прашањето што го поставив!:smir:
Види моето искрено мислење е дека мирка игра на двете страни
За гвујо прави кампања од типот дека Бране е крив дрн,дрн(ширење омраза)

А некој од страна и плаќа и штити да го збори тоа против бране,пошто гледа дека груевски лошо ја менаџира државата,за да -->се создаде поделба
Бидејќи било кој што решил да мисли со своја глава ќе рече дека ова е глупост жива,тој што е запален патриот и сака добро да стори нешто за државава ќе почне да вели дека е така

Краен резултат :поделба на народот

Може и грешам :smir:

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Ако ова Марски не е доволно, за тоа што Бранко има направено, и што може уште да направи....не знам што....
Мислев на конкретниот случај. А за минатите негови злодела незнам што да кажам освен дека ако беше ова нормална земја немаше тоа така да помине. А како капак на се беше избран за претседател во 2004. Мора да сме големи мазохисти. :kesa:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
За гвујо прави кампања од типот дека Бране е крив дрн,дрн(ширење омраза)

А некој од страна и плаќа и штити да го збори тоа против бране,пошто гледа дека груевски лошо ја менаџира државата,за да -->се создаде поделба
Бидејќи било кој што решил да мисли со своја глава ќе рече дека ова е глупост жива,тој што е запален патриот и сака добро да стори нешто за државава ќе почне да вели дека е така

Грешиш и мило ми е што грешиш:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Човек ти си измешал некој работи...он е НАЈПРОДАДЕН...а не НАЈВЛИЈАТЕЛЕН!:salut:
i koj pa vrag e toa....sto k..ne boli, ako e NAJPRODADEN...nas ne ebe NAJVLIJATELNIOT..:), a toj vo momentov "glumi" premier...

За гвујо прави кампања од типот дека Бране е крив дрн,дрн

nema veza.. nema koj narod da go delis , ako nema takov narod......od koga znam za sebe slusam za NECII PLANOVI OKOLU MAKEDONIJA, nikogas ne sum slusnal za PLANOT NA MAKEDONSKIOT NAROD ZA MAKEDONIJA...., edinstven odgovor e deka NEMA TAKOV NAROD....i toa nemojte da go mesate so Makedoncite..niv gi ima vo tragovi po kafani, po forumi..ovde onde...,ama narod ne sum uspeal da sretnam :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Зошто СДС избегнуваат соочување со народот на избори?? Зошто огранизираат насилија???

Ако е народот, тогаш тоа ќе се случи спонтано. Како може Заев да изјави дека ќе има немири баш во септември. Тоа никако не може да го тврди со сигурност. Освен ако тој не ги организира.

P

Princ

Гостин
Во текстот пишува дека Брако во Септември спрема радикални демонстрации кои ќе го принудат Груевски да поднесе оставка.

1. Зоран Заев во интервју дадено претходната недела, изјавува дека од Септември се очекува народот да излезе на протести.

Случајност?

2. Самите од СДСМ веќе месец дека ги слушам за некои внатрепартиски „реформи“ и за отпочнување масовна кампања од есенва.

Случајност?
Може и спортивното да биде:
1. Зоран Заев вика наесен ќе организира протести, што е негово отворено право доколку најде истомисленици што ќе го поддржат. Во секоја слободна земја нечепнато е правото да протестираш доколку не се согласуваш со нешто. И млекарите протестираат, и стечајците, и бранителите...
2. Во штабот на ДПБНЕ Груевски диктира: пиши таму... Црвенковски наесен ќе организира протести за државен пуч бла бла.
Треба овие работи малку по трезвено да ги прифаќаме. Доколку е чиста вистина оваа вест, Министерството за ебани внатрешни работи (сопственост на ДПБНЕ) е должно да го затвори претседателот поради планирање на рушење на државниот поредок. Како што би ме затвориле мене доколку фатам да пукам наоколу, нели.
Лаењето по телевизии е малку бајата работа. Мислам... ДПБНЕ на МТВ и Нова Македонија плука по Црвенковски. Не ви е малку сумљиво, барем малку?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не знам зошто ми се обраќаш во второ лице множина, но претпоставувам дека ти пишуваш од појдовна точка на СДСМ, па заради тоа. Вред. Не ми чуе.
Не ги гледате изманипулираните стечајци.
Не ги гледате незадоволните земјоделци.
Не ги гледате очајните сточари.
Не ги гледате давачките на стопанствениците.
Не ги гледате отпуштените 15 илјади работници.
Што е најзаебано, не ги гледате ниту следните 50 илјади.
Не го гледате стандардот на обичниот граѓанин.
Какво гнасно лицемерие!

СДСМ ги претвори тие работници во стечајци во периодот 1991 1998.

СДСМ го уништи земјоделството во Македонија, затворајќи ги државните комбинати.

СДСМ го уништи сточарството со тоа што дозволи увоз и шверц на сомнителни замрзнати меса и производи од странство, од страна на своите функционери! Пазарот се засити со ефтино месо од БОГ ЗНАЕ КАДЕ, македонските сточари останаа со прстот во уста.

СДСМ направи од своите функционери капитални крупни стопанственици, за кои не важеа државните закони и регулативи, па сега кога ги удрија по џебот, крив им законот...

СДСМ ја создаде армијата на невработени во Македонија продавајќи ги ренабилните фабрики за беспари, затворајќи погони и рудници, затворајќи акционерски друштва, и притоа ограбувајќи ги.

Кога ја доби СДСМ власта во Македонија, при нејзиното осамостојување, 1 германска марка имаше вредност од 17 денаpи.

Кога СДСМ ја напушти власта 1998 година, 1 марка беше 38 денари!

ГЛЕДАМЕ РЕАЛЕН, ГЛЕДАМЕ КАКО ЈА УНИШТИВТЕ МАКЕДОНИЈА!

Народот бе Реален НАРОДОТ ОДЛУЧИ. Прво во 2006, па во 2008.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ne moze da ima radikalni demonstracii ako imas zadovolen narod.

Ne moze da imas revolucija ako imas zadovolen narod.

Zadovolstvoto i blagosostojbata na narodot veke tri i pol godini se vo racete na gvujo. Sto i da se sluci toj ke bide edinstveniot vinovnik, drugite samo vesto ke ja iskoristat situacijata za da se dovleckat na vlast, glavna cel na sekoj politicar vo planetava. :toe:
Quark јас мислам дека токму тоа му бешеш и поентата на трнот. Односно дека сега СДС намерно создава можност да дпмне завладее и на претседателско и на локално ниво, за да може исклучиво дпмне да биде винавникот за лошата ситуација и да се искористи таквата ситуација од страна на сдс кои ќе бидат „спасители“ од „диктаторската“ и апсолутна власт на дпмне (иако тие се директно кривите што дозволиле таква ласт на дпмне)

Како и да е шансите се 50% да постои заговор, што значи дека шансите се 25 % да е заговор на дпмне, а 25% да е заговор на бц. Како ид а е добар начин е да се оттргне фокусот од вистинските решенија за економските проблеми и од процесот на насилен политички етноцид врз етничките македонци.

РАДНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! до кога ќе гледате вечни светци односно ѓаволи во политичарите, не ми се верува дека читам дека при здрав ум и разум тука некој тврди дека БЦ бил светец и дека нема шанси да правел заговори односно дека НГ бил светец и дека ќе го спасувал народот од злоделата кои му ги спрема БЦ.
Значи многу ми е жал кога гледам дека вака ве влечат за нос ко овци овие политичариве.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ne moze da ima radikalni demonstracii ako imas zadovolen narod.

Ne moze da imas revolucija ako imas zadovolen narod.

Zadovolstvoto i blagosostojbata na narodot veke tri i pol godini se vo racete na gvujo. Sto i da se sluci toj ke bide edinstveniot vinovnik, drugite samo vesto ke ja iskoristat situacijata za da se dovleckat na vlast, glavna cel na sekoj politicar vo planetava. :toe:

Da bideme realni, situacijata vo koja se naogjame nikogas ne bila podobra zemajki gi site dosegasni Vladi.

Zatoa sozdavanje na paranoja so seenje strav i panika megju narodot se obiduvaat da se prikazat rabotite kako crno-belo.

Kako od koga dosol Grujo na Vlast ni pocnalo na loso,a pred toa sme bile na amerikanski standardi.
Nema potreba od DRAMA!

Celo vreme se vodi agitacija za politicka promena, se generira i improvizira nezadovolstvo preku mediumite koi imaat psiholosko vlijanie vrz percepcijata na gragjanite i mosne dobro znaat da manipuliraat vo polza na necii interesi i ambicii.

Ne sme veke "adolescentna" bezglasna publika da sme taka lesna pocva za oranje kako pred 10tina godini.

Interesot na politickiot protivnik e da dojde na Vlast - motivot

Od predhodni iskustva znaeme deka moze da bide celosno nepresmetliv i po sekoja cena da si go ostvari interesot.

Ovaa producirana paranoja e rezultat na tezinata na situacijata i momentot, kade so gubenje na celosnoto vlijanie vo drzavata ke izgubi se.

Zatoa mu se potrebni i nadvoresnite vrski, Atina, ICG,Soros itn. itn.
Splet na interesi za zaednicka korist.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Quark јас мислам дека токму тоа му бешеш и поентата на трнот. Односно дека сега СДС намерно создава можност да дпмне завладее и на претседателско и на локално ниво, за да може исклучиво дпмне да биде винавникот за лошата ситуација и да се искористи таквата ситуација од страна на сдс кои ќе бидат „спасители“ од „диктаторската“ и апсолутна власт на дпмне (иако тие се директно кривите што дозволиле таква ласт на дпмне)

Како и да е шансите се 50% да постои заговор, што значи дека шансите се 25 % да е заговор на дпмне, а 25% да е заговор на бц. Како ид а е добар начин е да се оттргне фокусот од вистинските решенија за економските проблеми и од процесот на насилен политички етноцид врз етничките македонци.

РАДНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! до кога ќе гледате вечни светци односно ѓаволи во политичарите, не ми се верува дека читам дека при здрав ум и разум тука некој тврди дека БЦ бил светец и дека нема шанси да правел заговори односно дека НГ бил светец и дека ќе го спасувал народот од злоделата кои му ги спрема БЦ.
Значи многу ми е жал кога гледам дека вака ве влечат за нос ко овци овие политичариве.
Тоа е поентата.
Затоа Фрчко е пуштен низ вода.
За него не се знае ниту дали ќе го помине вториот круг.
Дечкото освен за лаење по колумни нема никакви други способности.

Неможам да разберам и тие 105 што го подржуваат Бранко, зарем се до толку слепи.
Зошто не го отстраната од политичката сцена како што го тргнавме Љубчо.
Зошто ?

105 = 10%, се мисли

N

n/a

Гостин
Уште само еден начин за да се препишат неуспесите на дпбне на економски план на сметка на друг.
:toe:

Се друго е ...
тра-ла-ла. (по депебенео - вска жалопојка,карасевдах).
Толку многу досадно и провидно,што дури и не си заслужува труд да се коментира сериозно.

Кога бев ептен мал,оние Хихириху имаа една песна посветена на ФЕНИ:
-Пуста криза ми дотече,румба,ба - румба,ба,
ми однесе фабриката, румба ба -румба ба...
:pos2:
п.с. ОДИ СИ Гвујо !!!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

Pa politika be Baci, politika, se ufrlaat razni kombinacii vo igra, stapici, mestenki, nadmudruvanja, naditruvanja, se so cel da se dojde do glavnata cel, vlast. I toa ama bas sekoj politicar go pravi, sekade na planetava, baska i bajagi legitimno e. :toe:

Od druga strana ako imas zadovolni gragani, nikakvi kombinacii i zagovori ne mozat da ti uspeat. Cisto kako solza. Ako jas imam prsuta za dorucek doma, gero i kompanija kolku i da sakaat da serat po novini ne mozat da me ubedat mene deka se hranam samo so leb i sol. :toe:

Znaci, improvizirani nezadovolstva, psiholoski vlijanija ( kako sto toa gi narekuva Bratot ) i takvi sranja... nemaat ama bas nikakva mok za iniciranje na opstestveni promeni, ako ne postoi realna i konkretna pricina i potkrepa, dole na terenot, megu narodot. :toe:
Takvite konstrukcii vsusnost se babini prikaski, sebeamnestiranje od odgovornost i nastojuvanje po sekoja cel da se najdat dezurni vinovnici. :toe:

p.s. Bratot ova e odgovor i na tvojot post, za da ne se povtoruvam.

Kajgana Shop

На врв Bottom