Или во НАТО или Македонија нема да постои

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Да не правиме сценарија за нешто што и не можеме да си замислеме а тоа е распарчување на Македонија. Но факт е дека без влез во НАТО ( ЕУ нема потреба ) се нарушува територијалниот интегритет и суверенитет на нашата земја, да можеби НАТО нема да постои после 10 години, но во рок од тие 10 години Грција, Бугарија........... се јадни за нивниот сон деловите на јужна, запдна Македонија. И се додека тие се во НАТО ние имаме многу ниска позиција. Бидејќи главниот член на НАТО вели напад насочен против една или повеќе членки на НАТО ќе се смета како напад против сите нив. Така да со влегувањето во НАТО ни се обезбедени сите територијални права. Затоа не треба да го занемаруваме влезот во НАТО. :helou:

kako se narusuva teritorijalniot integritet i suverenitet ako ne sme vo NATO ?

Да претпоставам дека не се чувствуваш како малцинство, туку ја сметаш Македонија за своја земја...тогаш...како тоа ќе вадиш пасош на странска држава, независно од етничката припадност?
За „нашите“ кои вадат пасоши на Бугарија или сл. сум се изјаснил и ги сметам за предавници.
Бај д веј, НАТО членка или не, визите врска немаат со НАТО, туку со Шенгенскиот договор.
Информирај се!

no ako si clenka na NATO polesen ti e patot do sengenskiot dogovor...i imas mnogu prednosti

oops nie sme albanci...a kolku sto znam ako zemjata e clenka na NATO nema vizi.

Bugarski pasosh vadat oni vashive...kojznae mozebi taka se custvuvaat
Nemoj da me razberes pogresno ama i ima i albanci so BG pasosi ako ne mi veruvas rasprasajse malku poveke, 100% ti tvrdam.

Незнам јас со што ги храни оваа наша Македонија таквите дупелижачи па час таа е мајка за нив, а час макеа. И замислете се одржуваат локални и претседателски избори, а некои сеуште после скоро 20 години си играат со тоа ќе ја биде или не Македонија. Е па да знаат, по тоа е големината на Македонија што умее да трпи разни бљуваџии, умоболни, самобендисани и уште какви не кинисани рептили кои плукајки по неа се борат за неа. Умоболен парадокс.

koj crn napad bre coece ...zar ti veruvas ke ne napadne nekoj voeno od nasite sosedi ?Bugarija ,Srbija?,Grcija,Albanija ?

Јас се обидувам да не верувам ама голема е веројатноста од југ веќе е многу голема.

Па извади и ти слободно албански и гитла. Тоа ти е најдобро решение, ние Македонците си сакаме Македонија ,па влегла или не во НАТО и ЕУ, не баш не интересира. Сите си имате опција сите комшии ви даваат пасоши, уживајте во еу.:pos2:

Нема воена закана за Македонија од армија на соседна држава.Закана доаѓа од војските на ОНА кој се лесен плен сега за нашите војници обучени по Нато стандарди.Тоа за јужна закана е глупост.Тие да сакаа за 3 сати ќе бидат во Скопје,ама не им е тоа цел.Македонската армија е најважна и треба да се надградува.

Па извади и ти слободно албански и гитла. Тоа ти е најдобро решение, ние Македонците си сакаме Македонија ,па влегла или не во НАТО и ЕУ, не баш не интересира. Сите си имате опција сите комшии ви даваат пасоши, уживајте во еу.:pos2:

Каде сум споменал досега или сум рекол дека не сум задоволен од Македонија. Секој има право на свое мислење а моето е дека размислувањата за неинтеграција во НАТО се многу грешни. За Европската Унија го имам истото мислење дека е најголемото лајно што може да постои.:helou:

Јас се обидувам да не верувам ама голема е веројатноста од југ веќе е многу голема.

Имаме безбедносен и стратешки договор со САД и Турција така да никој не ни може да ни прави нешто.:smir:

Имаме безбедносен и стратешки договор со САД и Турција така да никој не ни може да ни прави нешто.:smir:

Иаме и армија обучена по најголеми стандарди...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom