Фрчко заговара распад на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Па Фрчко у случајов ја кажал само вистината.
:toe:
Која што овците на тупиот се трудат да не ја видат пикајќи ги главите у песок ко ноеви.

п.с.
Не сум знаел... дека у цела Македонија имало толку многу фарми...
за ноеви !!! :pos2:

Ќа те праша нешќо, ама искрено ќа те мола да ми одговореш.
Мислеш ли да е Фрчко Албанец?

Зошќо центарот на мијачката земја беше Пеш-копа (прекрстено во Пешкопеја) и соседните и` места Доброво, Селиште, Слово, Мелан, Камен итн. Чисто албански топоними, таќе мајке? :pos2:

Да Албанец е, славјанизиран, исто како и ти.
Ти си Шкрет, пред некој ден запознав две семејства на Шкрети, мајкему подобро албанскиот го зборуваат од мене..

Мајката пред месец дена бев Јован Бигорски, отците таму ми кажаа, мајкеми дека Мијаците се Албанци... Маврово, ланска година работници, ми кажаа мајкеми дека биле Албанци и дека носијата им е слична на Албанската, и дека дедовците нивни им кажувале дека со Албанците се брајча...

Инаку е Фрчко Албанче, како тебе, како Матеја Матевски, овој последниот славјанизиран како и сите други, се срами да каже дека е Албанец, а преведува албански книги, зборува по симпозиуми албански...

Ти си Шкрет...,

ААААА...
Ја па мислев дека е Чкурт или Мурт
Иљир иљи Дарданјанин
Инаку е Фрчко Албанче, како тебе, како Матеја Матевски, овој последниот славјанизиран како и сите други, се срами да каже дека е Албанец, а преведува албански книги, зборува по симпозиуми албански...

Мислиш Славоалбанец исто ко Аљи Амети

Ех Албанецу бе, најголем ВМРО-вец си бе душичко...

Јас сум Албанец и јас не сум увезен и јас го мислам истото што Фрчко го кажа, и за тоа не треба заговор да праи Фрчко, туку некој друг.

Едно е јасно... СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ, ЌЕ ИМА ВМРО-ОВЦИ.

Убав логичко метафизички развој на настаните... Бог е добар... ВМРО-ДПМНЕ е добар... Ѓаволот е лош, СДСМ се лоши... ВМРО-ДПМНЕ се античките, а овие другиве па Славјанските... Све што праи ВМРО е добро, а све што праи СДСМ е лошо и води кон распад..

Леле бе кога клапните, бе овци произлезени од ВМРО-овци... Кога ќе клапнете...
Љубомир Фрчковски е давеник кој што се фаќа не за сламка туку за воздух. Сите анкети кажуваат дека ќе изгуби и човекот е неразумен во неговите говори. Инаку си албанец го почитувам тоа, не ни одговора никакво отцепување, редефинирање, војна, мртви и ранети ни на вас ни на нас, зошто кога ќе се отворат портите од пеколот тешко се затвораат.
Кога две групи, или две лица или лице и група се во постојан конфликт секогаш има трета страна која што скриено работи за да продолжи тој конфликт. Која е таа трета страна?

Ти си Шкрет, пред некој ден запознав две семејства на Шкрети, мајкему подобро албанскиот го зборуваат од мене..

Мајката пред месец дена бев Јован Бигорски, отците таму ми кажаа, мајкеми дека Мијаците се Албанци... Маврово, ланска година работници, ми кажаа мајкеми дека биле Албанци и дека носијата им е слична на Албанската, и дека дедовците нивни им кажувале дека со Албанците се брајча...

Мора да си чистокрвен Македонец, поубаво го збориш македонскиот јазик од мене, а можеби преведуваш и книги од албански на македонски, а се срамиш да се кажеш дека си Македонец.

Токму така.

Македонец сум, живеам во Македонија, се додека не се најде некој Србомански кутлук да дојде да ми го оспори тоа, и каже дека албанец не може да е Македонец.
Дека исто така не може муслиман да е македонец. Автоматски сепарација, Македонци се само Христијаните. ОК Благодариме на соработката.

Не сум за делба на државава, затоа сакам да спречам, да кажам, нешто што го гледам како сериозно и алармантно. Со суштествено значење за оваа држава.
Тоа што Фрчко го кажа, јас го кажав и пред 3 месеци, Тачи го кажа пред две недели итн...

Лоша стратегија, многу субверзивна за државава, која верувале или не ја сакам повеќе од многумина тиквари тука... присутни на форум...

Токму така.

Македонец сум, живеам во Македонија, се додека не се најде некој Србомански кутлук да дојде да ми го оспори тоа, и каже дека албанец не може да е Македонец.
Дека исто така не може муслиман да е македонец. Автоматски сепарација, Македонци се само Христијаните. ОК Благодариме на соработката.

Не сум за делба на државава, затоа сакам да спречам, да кажам, нешто што го гледам како сериозно и алармантно. Со суштествено значење за оваа држава.
Тоа што Фрчко го кажа, јас го кажав и пред 3 месеци, Тачи го кажа пред две недели итн...

Лоша стратегија, многу субверзивна за државава, која верувале или не ја сакам повеќе од многумина тиквари тука... присутни на форум...
Едно нешто не ми јасно Али Ахмети кога беше во опозиција кажуваше дека ќе се распадни државава, сега е на власт каков распад нема шанси. Тачи кога беше на власт се беше во ред, сега е опозиција ќе се распадни државава оти не е на власт. СДСМ е во опозиција затоа ВМРО ќе ја распадни државава, утре СДСМ да дојди на власт ќе го смени мислењето. Добро бе јас сум луд или политичариве ни се луди, едно од тие две нешта се вистина.
П.С: Искрено ти верувам дека ја сакаш оваа држава.

Не кажа Тачи дека ќе се растури, кажа дека има опасност, од истото.
Затоа што играњето на таква карта, кое, чие е, какво е... Потпомагање и плаќање на лајнавеновци со аподиктична консеквенца, и ред други "пронаоѓачи" на големи вистини, ствара непријатели, па на крај дедовците на Тачи и на Џафери и на курле и мадле им кажувале кој села чии се, не сака многу, малоумниците од маало да напраат некоја глупост.

Добро е што ја и ти се разбираме, ама има некој во оваа држава што не го знае македонскиот јазик, што не го знае јазикот на демократијата и дебатирањето, знае да слуша само како зборува калашот и зољата, и јазикот нивни.

Кажав, не го сакам тоа, само предупредувам, или прво ЊАТО, а потоа ангажман на лајнавеновците по форуми, сајтови, блогови итн... Инаку, вака некој се лутиш...

Ima mnogu takvi "Makedonci" kako Mateja Matevski. Edniot ima priznaeno "Jas sum albanec pravoslaven, od gostivarsko, ali poradi verata ne napravija Makedonci"

Што е па ВМРО-ДПМНЕ крив, за тоа што фрчко кажал? :toe:

Токму така.

Ne si makedonec, albanec si po nacionalnost imash samo makedonsko drzavjanstvo.
Nemozes da bidesh makedonec po nacionalnost nikogash.

Ima mnogu takvi "Makedonci" kako Mateja Matevski. Edniot ima priznaeno "Jas sum albanec pravoslaven, od gostivarsko, ali poradi verata ne napravija Makedonci"
Никој ништо не можи да ти направи, националноста е право и слобода на избор и утре да ми текни мене да се премислам да не бидам Македонец пример да бидам Римјанин никој не смее тоа да ми го спори.

Никој ништо не можи да ти направи, националноста е право и слобода на избор и утре да ми текни мене да се премислам да не бидам Македонец пример да бидам Римјанин никој не смее тоа да ми го спори.

Кажи му го тоа на дедо му на Никола Груевски - пешадија во грчка војска :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom