Фрчко заговара распад на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Фрчко, како да е најголем душман во Македонија заговара распад на државава и поттикнува антиуставно делување во Р. Македонија.

Еве што кажа Фрчко на првиот митинг на СДСМ во Прилеп:
„Држење Македонија во изолација во сиромаштија без влез во НАТО на нашите сограѓани Албанци ќе им испостават сметка во Владата. Што ќе прават, тие да не им влезат со тенкови пак во западна Македонија. Тие ќе се издвојат како кантон ако продолжи ова. Тоа е најголемата одговорност и најголемата опасност на која што можат да ја изложат Македонија. Не им е гајле за тоа. Ја туркаат варијантата како да ќе владеат 100 години. Нив ќе им се случи на пролет крах. Ние нема да им дозволиме до пролет, ние на 22 март мораме да им ја скршиме ногата“, изјави Љубомир Фрчкоски, кандидат за претседател на СДСМ.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105218

Па тие Албанци што прават проблеми се новодојдените емигранти, што беа увезени во Македонија и добија државјанства на РМ кога ти Фрчко беше министер за внатрешни работи. Министерството за внатрешни работи ја спроведува политиката на државјанствата, азил и престој на странци т.е. ти. Кој е виновен за тоа, ВМРО ли е виновно за твоите гафови? Што мислеше дека ќе настане со увозот на 250.000 албанци во Македонија, стабилност ли, па тоа е исто како во Германија да се даде државјанство на 15 милиони турци. Или тоа Фрчко беше одработување на агендата на Грција, која предвидува албанизација на Македонија и со тоа пропаст на македонската држава???

Изолацијата на Македонија стана кога ти Фрчко беше во владата на СДСМ, кога ЕУ ни воведе визи.

Сиромаштијата во Р.М. настана за времето на криминалната приватизација и грабализација на државниот капитал, во времето кога ти беше Министер за внатрешни работи и кога ти беше должност истите криминални дејства да ги спречиш и гониш. Македонските фабрики и други претпријатија беа разграбани, работниците оставени на улица, а капиталот на фирмите однесен преку граница. Каде беше ти тогаш Фрчку да се грижиш за сиромаштијата и бедата во Македонија, што настана кога ти беше дел од извршната власт и главен одговорен тоа да го спречиш?! Каков председател ќе бидеш, кога секогаш си потфрлувал кога си бил на власт, секогаш си донесувал погрешни проценки и катастрофални одлуки и решенија по македонската иднина. Не си со конзистентен по однос на едно политичко прашање, туку како дува ветрот, така и твоите “ставови“ се вртат за 360 степени! Нели прво беше името да не се менува според тебе, па двојната формула, па дојде време дека двојната формула била само лага, за сега да бараш се` да направиме што бара Грција?! Па кога еднаш излажа дека си за двојна формула, како ќе ти веруваме дека нема повторно да лажеш?! Човек со тебе не знае на што е, не знае што утре ќе ти текне и кај би не` однел. Од УСА на Русија, од Русија на Иран...

Кој гарантира дека ако го смениме името дека веднаш ќе влеземе во НАТО, кога самата Грција си призна дека одлучила 2007 година да ја држи Македонија вон ЕУ и НАТО. И пак ли е ДПМНЕ виновно што твоите грчки пријатели работат на изолацијата и пропаст на Македонија, што одлучиле дека секогаш ќе ја блокираат Македонија во евроатланските институции?

Што и да направиме, нема да ја задоволиме Грција, се` додека постои држава на север од нив со македонски народ. И сега ти Фрчко работиш да прифатиме се` што бара Грција, а таа бедна ЕУ држава бара македонскиот идентитет со декрет да се избрише и да се забрани на поединците правото на самоопределување, не` навраќате во 18 век, кога грците преку отоманците во 1767 год. со декрет ја укиниаа Охридската Патријаршија. Срам и арам да ти е.

EEEEE a na koj ke mu go kazes ova koga se slepi pri o4i frcko :drk:sreka so nema da pobedi:helou:

Ех Албанецу бе, најголем ВМРО-вец си бе душичко...

Јас сум Албанец и јас не сум увезен и јас го мислам истото што Фрчко го кажа, и за тоа не треба заговор да праи Фрчко, туку некој друг.

Едно е јасно... СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ, ЌЕ ИМА ВМРО-ОВЦИ.

Убав логичко метафизички развој на настаните... Бог е добар... ВМРО-ДПМНЕ е добар... Ѓаволот е лош, СДСМ се лоши... ВМРО-ДПМНЕ се античките, а овие другиве па Славјанските... Све што праи ВМРО е добро, а све што праи СДСМ е лошо и води кон распад..

Леле бе кога клапните, бе овци произлезени од ВМРО-овци... Кога ќе клапнете...

Јас сум Албанец и јас не сум увезен и јас го мислам истото што Фрчко го кажа, и за тоа не треба заговор да праи Фрчко, туку некој друг.

Убав логичко метафизички развој на настаните... Бог е добар... ВМРО-ДПМНЕ е добар... Ѓаволот е лош, СДСМ се лоши... ВМРО-ДПМНЕ се античките, а овие другиве па Славјанските... Све што праи ВМРО е добро, а све што праи СДСМ е лошо и води кон распад..

Ако не си увезен, тогаш ти си етнички Македонец само шќиптаризиран. Исто како што пола Албанија е населена со етнички Македонци. Значи браќа:smir:

Да Фрчко сега баш ми се јави, спремајте се, од утре на браникот на татковината, со НГ заедно.

Не кажа, зошто Фрчко е конспиративен... Хипотетички кажано, сепак да не пукаме на празно...

Да Фрчко сега баш ми се јави, спремајте се, од утре на браникот на татковината, со НГ заедно.

А што, пак се спремате на Халкидик да престојувате неколку месеци?
Мислам вие, од СДСто.

А што, пак се спремате на Халкидик да престојувате неколку месеци?
Мислам вие, од СДСто.
Ако ни дадат виза и гзот го даваме (ние од СДС-то), многу јасно!!!
Како ќе кажете вие 4-5 души овде, така е.

п.с туку гледам кога го спомнавме Михајлов В и неговата слика, во мојата тема, "патриотите" ги снема, не коментираат.

Ако ни дадат виза и гзот го даваме (ние од СДС-то), многу јасно!!!
Како ќе кажете вие 4-5 души овде, така е.

п.с туку гледам кога го спомнавме Михајлов В и неговата слика, во мојата тема, "патриотите" ги снема, не коментираат.
Druze najdi ja trakata BEST MONDAY OF MY LIVE od DR.KUCHO eve zasto sum patriot ti ja preporacuvam trakava da se smiris navistina relaksira :smir:

нивното бла бла бла со изолација е досадно а и зад стравот на граѓаните од војна се обидува да спечали поени....тоа ке му успее кај офците,пошто албанците добија што бараа и веке барањето права не ке може да биде прицина за кантонизација,бунт бидејки тука АПСОЛУТНО на дрзавата и се дава право на реакција...фрчко освен сто ке го продаде името-најверојатно и ке оди кон кантонизација на западна македонија

бас поново да добие албански гласови.

Druze najdi ja trakata BEST MONDAY OF MY LIVE od DR.KUCHO eve zasto sum patriot ti ja preporacuvam trakava da se smiris navistina relaksira :smir:
Аууу пријател, не си свесен колку сум си релаксиран јас. Си гледам дебата на Телма, реметам напалени квази-патриоти по некогаш, они се палат ко мајмуни и тоа е тоа.Поздрав.:smir:

Во право си. Гледаш како си знаеш ти се`:smir:
Браво бе. Цитираш само она што ти одговара од целата порака, браво демократу. Де прочитај ја цела, да видиш дека те ребрам со стари финти. Је*и га, неискуство.:helou:

Не кажа, зошто Фрчко е конспиративен... Хипотетички кажано, сепак да не пукаме на празно...

еднас велесе дека милион марки му нуделе на киро...за него златен саат и други ствариод грците-а и србите се тука,па потоа очигледното помешување како и поврзаноста на името,културата и идентитетот(не може да има северномакедонски јазик)...продолжи и не вракај:helou:

Ќа те праша нешќо, ама искрено ќа те мола да ми одговореш.
Мислеш ли да е Фрчко Албанец?

Зошќо центарот на мијачката земја беше Пеш-копа (прекрстено во Пешкопеја) и соседните и` места Доброво, Селиште, Слово, Мелан, Камен итн. Чисто албански топоними, таќе мајке? :pos2:

Браво бе. Цитираш само она што ти одговара од целата порака, браво демократу. Де прочитај ја цела, да видиш дека те ребрам со стари финти. Је*и га, неискуство.:helou:

Уча мајке од СДСто. Шо да праа, кога сте поискусни од нами :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom